Κατέρρευσε ακατοίκητο διώροφο κτίριο στη συνοικία της Μητρόπολης Ρόδου

Κατέρρευσε ακατοίκητο διώροφο  κτίριο στη συνοικία της Μητρόπολης Ρόδου

Κατέρρευσε ακατοίκητο διώροφο κτίριο στη συνοικία της Μητρόπολης Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4099 ΦΟΡΕΣ

Μερική κατάρρευση σε ακατοίκητο διώροφο κτίριο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή της Μητρόπολης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλο μέρος του κτιρίου το οποίο πιθανόν βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Δήμου Ρόδου και δεν κατοικείται εδώ και αρκετά χρόνια, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα τα συντρίμμια του να βρίσκονται στη μέση του δρόμου.

Το πολύ όμορφο νεοκλασικό κτίριο, πιθανόν διατηρητέο, βρίσκεται στην οδό Μάρκου Μπότσαρη, πίσω σχεδόν από την Αστική Σχολή, ενώ μάλιστα από το σημείο περνούν καθημερινά δεκάδες μαθητές που εξυπηρετούνται προκειμένου να μεταβούν στα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή.

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή", φαίνεται πως αυτή η μερική κατάρρευση, έχει κάνει το κτίριο ακόμα πιο επικίνδυνο, καθώς βρίσκονται σχεδόν στον αέρα η εσωτερική σκάλα του αλλά και κάτι δοκάρια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, την Παρασκευή το βράδυ ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, ενώ λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε οτι είχε καταρρεύσει μέρος του κτιρίου.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι το κτίριο είναι εδώ και πολλά χρόνια ακατοίκητο και πως φοβόντουσαν το ενδεχόμενο πτώσης μέρους του, ενώ τώρα, αυτό φαίνεται να είναι ακόμα πιο επικίνδυνο καθώς στην περίπτωση βροχοπτώσεων είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να καταρρέει μέρος του.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πραγματοποιούνται έργα, και δεν αποκλείεται η πτώση του να οφείλεται και σε αυτό το γεγονός.

Αναφορικά με την κατάρρευση του κτιρίου και την πτώση των χαλασμάτων του στον δρόμο, ο Δήμος Ρόδου απέστειλε σχετική ανακοίνωση για απαγόρευση της διέλευσης τροχοφόρων οχημάτων.


Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κατάρρευσης παλαιού κτίσματος στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Κουρβουαζιέ, απαγορεύεται η διέλευση τροχοφόρων οχημάτων καθώς και η διέλευση πεζών προς αποφυγήν ατυχήματος, στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη, Κουρβουαζιέ και Χρυσοστόμου Σμύρνης".

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου