Εξηγήσεις θα ζητήσει ο Χατζημάρκος για τις διακοπές ρεύματος

Εξηγήσεις θα ζητήσει ο Χατζημάρκος  για τις διακοπές ρεύματος

Εξηγήσεις θα ζητήσει ο Χατζημάρκος για τις διακοπές ρεύματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 257 ΦΟΡΕΣ

Ούτε και ο περιφερειάρχης γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με τις συνεχείς διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρόδο, και μάλιστα θα θέσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Με αφορμή τη νέα διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε προχτές αργά το βράδυ από τη Σορωνή έως τον Έμπωνα, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε χτες ότι οι απόψεις για το που οφείλονται αυτές οι διακοπές διίστανται ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ακόμα και το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ που ξεκίνησε τη λειτουργία του είναι πλέον… ξεπερασμένης τεχνολογίας σήμερα.

«Μιλάμε συνέχεια με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Εμείς θέλουμε τα επίσημα πορίσματα, για ποιο λόγο συμβαίνουν αυτά. Eδώ υπάρχει ένα μπαλάκι ανάμεσα σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔHΕ, καθώς έχει γίνει διαχωρισμός της παραγωγής από τη διανομή.

Οι μεν μας στέλνουν στους δε, εμείς ζητάμε επισήμως αυτά να γίνουν γνωστά και άμεσα γιατί ο καιρός που έχουμε εμείς εδώ, είναι ήπιος χειμώνας και δεν πρέπει να μας αποδιοργανώνει.
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι ακριβώς έχει γίνει, γιατί έχω διαφορετικές εκδοχές από… χείλη διαχειριστών του συστήματος. Για αυτό ζήτησα να είναι εγγράφως η ενημέρωση και θα προσπαθήσω την άλλη εβδομάδα να έχω συνάντηση σε ανώτερο επίπεδο στην Αθήνα με τη διοίκηση της εταιρίας.

Περιμέναμε ότι η προσθήκη του νέου εργοστασίου στην παραγωγή ρεύματος στο νησί θα έδινε λύση, εδώ όμως φαίνεται η παθογένειά μας να σχεδιάζουμε κάτι και να το υλοποιούμε τριάντα χρόνια μετά με αποτέλεσμα μετά να είναι ξεπερασμένο από τη ζωή.
Αδυνατούμε να έχουμε αντανακλαστικά ως δημόσια διοίκηση συνολικά, για να προλάβουν τις εξελίξεις της ζωής. Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση για το εργοστάσιο έγιναν όλα σε τοπικό επίπεδο.

Για 15 χρόνια γινόταν ένα πολιτικό γαϊτανάκι και καταλήξαμε σε μία λύση κατά την προσωπική μου γνώμη, περιβαλλοντικά επιβλαβή για τον τόπο, γιατί αυτό πιστεύω για τον τόπο, ίσως είναι από τις χειρότερες επιλογές που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πλήν όμως απολύτως αναγκαία για την παραγωγή ρεύματος» δήλωσε για το θέμα ο περιφερειάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω στις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας μεγάλο τμήμα της δυτικής πλευράς της Ρόδου βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας βλάβης που σημειώθηκε στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή, προς τα χωριά Σορωνή και Φάνες.
Από τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, η βλάβη οφειλόταν σε φωτιά που εκδηλώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ η οποία μεταφέρει ηλεκτρικό ρεύμα στα χωριά Σορωνή Φάνες και Καλαβάρδα, Σάλακο, Μαντρικό και μέχρι Έμπωνα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο