Ρόδος: Θλίψη και οργή στην κοινωνία για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Ρόδος: Θλίψη και οργή στην κοινωνία για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Ρόδος: Θλίψη και οργή στην κοινωνία για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6887 ΦΟΡΕΣ

«Χάθηκε» άδικα ένα νέο κορίτσι

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, για τα όσα βίωσε στα χέρια των δύο κατηγορουμένων, του 21χρονου Ροδίτη και του 19χρονου αλλοδαπού οι οποίοι αύριο πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι συγκεντρώνουν διά των συνηγόρων τους στοιχεία που θα βοηθήσουν στην υπερασπιστική τους «γραμμή».
Ο 21χρονος Ροδίτης από τη Λίνδο και ο 19χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, έχουν πάρει προθεσμία έως αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους αλλά και τις απαντήσεις που θα δώσουν στα ερωτήματα που θα τους τεθούν από την ανακρίτρια Ρόδου.

Όλα αυτά τα ερωτήματα, στα οποία ζητούν απαντήσεις όχι μόνο οι συγγενείς της νεαρής φοιτήτριας αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο που από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής.

Μίας υπόθεσης η οποία έχει συγκλονίσει ακόμα και τα πλέον έμπειρα στελέχη των διωκτικών αρχών της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.


Οι δύο νεαροί κρατούμενοι, κάτω από άκρα μυστικότητα και συνοδευόμενοι από Λιμενικούς και Αστυνομικούς οδηγήθηκαν χθες λίγο μετά τις 8 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο και προσήχθησαν αρχικά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος τους γνωστοποίησε τις διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και εν συνεχεία της ανακρίτριας όπου ζήτησαν και πήραν τριήμερη προθεσμία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος Ροδίτης εξακολουθεί να αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και κυρίως ότι είχε συμμετοχή στο έγκλημα, «ρίχνοντας» τις ευθύνες στον αλλοδαπό συγκατηγορούμενο του.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου, κ. Άκης Δημητριάδης είπε τα εξής:
«Καταρχήν ο εντολέας μου έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες τόσο του ξυλοδαρμού, των τραυμάτων δηλαδή που έφερε, όσο και το μετέπειτα στάδιο της μεταφοράς της άτυχης κοπέλας. Είμαστε στη διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων της δικογραφίας τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε όλα τα ευρήματα από την έρευνα του λιμενικού. Θεωρούμε ότι μέχρι την απολογία θα είμαστε σε θέση να έχουμε αρκετά στοιχεία που να καταδεικνύουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών του πελάτη μου και κατ’ επέκτασιν της μη συμμετοχής του σε αυτές τις πράξεις».

Στ. Κιουρτζής: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που είπε ο 19χρονος»
Από την άλλη πλευρά ο 19χρονος αναμένεται να τροποποιήσει τα όσα προανακριτικά δήλωσε στους Λιμενικούς, ομολογώντας ουσιαστικά το έγκλημα που μαζί με τον 21χρονο είχαν διαπράξει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στον Ρ/Σ/ ΠΑΛΜΟΣ, ο συνήγορος υπεράσπισης του 19χρονου αλλοδαπού κ. Στέλιος Κιουρτζής, προχθές στις 8 το βράδυ εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης για τους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση, γεγονός που ανατρέπει αρκετά δεδομένα καθώς υπάρχουν αρκετά δικονομικά ζητήματα.

«Εκείνο που ως υπερασπιστής του κατηγορουμένου θα πράξω ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του είναι να διευκολύνω τη δικαιοσύνη ούτως ώστε να απονεμηθεί ορθά. Δεν θέλω να πω κάτι επί της ουσίας γιατί ακούστηκαν πολλά περί ομολογίας και τέτοια.


Όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, επειδή έχουμε Σύνταγμα, έχουμε νόμους, αυτοί οι νόμοι θα πρέπει να τηρούνται από όλους, και δεν αναφέρομαι στους δικαστικούς λειτουργούς, είναι επαγγελματίες οι δικαστικοί λειτουργοί, κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους όπως και εμείς οι δικηγόροι κάνουμε τη δική μας δουλειά.

Οι κανόνες οι οποίοι όμως διέπουν μία ποινική διαδικασία είναι απαράβατοι και πρέπει να τηρούνται. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των θεμάτων τοποθετούμαι αναφορικά με την «απολογία» του εντολέα μου».

Ερωτηθείς ο κ. Κιουρτζής αν αυτό σημαίνει ότι δεν αποδέχεται τα όσα φέρεται να έχει πει ο πελάτης του, απάντησε:
«Εμείς θα πούμε αυτό που έχει συμβεί και όπως έχει συμβεί. Σαφώς αυτά που ελέχθησαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση, η απολογία, γιατί ούτε καν απολογία είναι αυτό που συνεπάγει ως έγγραφο γιατί δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη ποινική διαδικασία για τη λήψη απολογίας, αυτά λοιπόν που διαλαμβάνονται στο νόμιμο έγγραφο δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και αυτό που ο εντολέας μου θέλει να πει. Θα τα πούμε λοιπόν ενώπιον των δικαστικών αρχών όπου εκεί τηρείται μία διαδικασία σύννομη και μας δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουμε και εμείς τις απόψεις μας, απολογούμενοι».


Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σύλληψη του πελάτη του αλλά και στην έκδοση των ενταλμάτων προχθές βράδυ:
«Για να συλληφθεί κάποιος θα πρέπει να έχουμε τελέσει αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα και σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτόφωρο κακούργημα θα πρέπει να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια. Διαφορετικά δεν μπορεί κάποιος να συλληφθεί.

Ο εντολέας μου προσήχθη τη Δευτέρα στη μία η ώρα στο Λιμεναρχείο της Ρόδου, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις αυτές που προανέφερα. Συνεπώς μιλάμε για προσαγωγή και όχι για σύλληψη. Το θέμα λοιπόν «λήψης απολογίας» χωρίς να έχουμε όλη αυτή τη διαδικασία, χολαίνει, πάσχει. Το θέμα επίσης επικοινωνίας του δικηγορικού μου γραφείου, έστειλα δύο συνεργάτιδές μου τις κυρίες Αναστασιάδη και Σταυριανάκη, στο Λιμεναρχείο της Ρόδου όταν ειδοποιήθηκα από τον πατέρα του στις 4-5 το απόγευμα, και δεν τους επετράπη η επικοινωνία με τον προσαχθέντα. Και λαμβάνεται απολογία στις 11 το βράδυ» κατέληξε ο συνήγορος του 19χρονου κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Θρήνος και οδύνη στο Διδυμότειχο -Το τελευταίο «αντίο» στην Ελένη
Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Διδυμότειχο γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε με βάναυσο τρόπο στη Ρόδο.
Συγγενείς και φίλοι, τόσο της οικογένειας, όσο και της άτυχης κοπέλας, αποχαιρέτησαν τη φοιτήτρια, το νήμα της ζωής της οποίας κόπηκε τόσο σύντομα.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς της που δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στο παιδί τους. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έντυνα το παιδί μου νυφούλα για να το βάλω στο φέρετρο» είπε σπαρακτικά η μητέρα.


Χθες στις 8 το πρωί, η σορός της νεαρής φοιτήτριας, μεταφέρθηκε, με επιθυμία της μητέρας της, στο σπίτι της. Εκεί παρέμεινε έως και τις 11, οπότε και άρχισε η εξόδιος ακολουθία, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου.
«Η Ελένη ήταν η ελπίδα», είπε στον επικήδειό του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης
Τη σορό της 21χρονης Ελένης συνόδευσε η μπάντα του Δήμου Διδυμοτείχου, καθώς ο πατέρας της είναι αντιδήμαρχος της πόλης. Μάλιστα, στο Διδυμότειχο έφτασε ακόμα και λεωφορείο από το χωριό της μητέρας της στις Σέρρες, προκειμένου γνωστοί της Ελένης να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

«Αν ήξερα ότι την ενοχλούσαν, θα έπαιρνα αμέσως το αεροπλάνο»
Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή κάνοντας λόγο για ένα «από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα».
Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε που να συνιστά απειλή για την κόρη του, τονίζοντας ότι «αν ήξερα ότι κάποιος την ενοχλεί, θα είχα πάρει μονομιάς το αεροπλάνο».

Υπέφερε στα χέρια των δραστών η 21χρονη φοιτήτρια -Παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο
Σοκ προκαλεί – σύμφωνα με το «protothema.gr»- η κυνική ομολογία του 19χρονου Αλβανού στους Λιμενικούς ότι η φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι το μοιραίο βράδυ, τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά ούτε ο ίδιος ούτε ο 21χρονος Έλληνας ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της.
Η ομολογία του Αλβανού σε συνδυασμό με την παρατήρηση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο ότι αν οι δύο δράστες την πήγαιναν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ήταν ζωντανή, προκαλεί ανατριχίλα.
Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, υποστηρίζει, πάντως, ότι ο ίδιος είπε στον 21χρονο Έλληνα να μεταφέρουν την κοπέλα σε νοσοκομείο αλλά εκείνος τον πίεζε να την «ξεφορτωθούν».

Ο καβγάς και τα χτυπήματα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος αλλοδαπός δήλωσε στους Λιμενικούς ότι πήραν την άτυχη φοιτήτρια από το σπίτι της τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη και αφού επιβιβάστηκαν και οι τρεις στο μικρό λευκό φορτηγό, πήγαν στη Λίνδο, στην εξοχική κατοικία του τελευταίου. Εκεί θα συνευρίσκονταν ερωτικά. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης υπήρξε διαπληκτισμός και τότε ο 21χρονος φέρεται να χτύπησε αρχικά με τα χέρια του και στη συνέχεια με ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος στο κεφάλι τη νεαρή φοιτήτρια, την οποία φέρεται να είχε ακινητοποιήσει ο 19χρονος Αλβανός.
Βάσει των ίδιων στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία οι δύο δράστες, στη συνέχεια, αν και η κοπέλα είχε τις αισθήσεις της, την μετέφεραν και την πέταξαν στην παραλία «Φώκια».

Ιατροδικαστής: «Ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα»
Την ίδια ώρα, εξοργίζουν τα όσα αποκαλύπτει στο NewsIT.gr ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της φοιτήτριας. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κοτρέτσο, η 21 ετών κοπέλα πνίγηκε στη θάλασσα. Ήταν δηλαδή ζωντανή όταν έπεσε στο νερό. Χτυπημένη άσχημα αλλά ζωντανή… Θα μπορούσε δηλαδή να σωθεί, αν έστω την τελευταία στιγμή, οι δράστες την πήγαιναν σε ένα νοσοκομείο.
«Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το κορίτσι ξεψύχησε στη θάλασσα. Είναι γνωστό από το πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί. Ο πνιγμός... Για να πνιγεί σημαίνει ότι ήταν ζωντανή όταν έπεσε στη θάλασσα...» είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής στο newsIT.gr.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, προέκυψαν στοιχεία από την εξέταση που έκανε, τα οποία θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Η έκθεση για τα όσα είδε εξετάζοντας τη σορό της άτυχης φοιτήτριας επρόκειτο να παραδοθεί χθες στις ανακριτικές αρχές.

Ο δήμαρχος Ρόδου
Σε ανακοίνωσή του ο Φ. Χατζηδιάκος επισημαίνει: «Συγκλονισμένη και άφωνη η Ροδιακή κοινωνία αποχαιρετά την Ελένη, στο ανεπίστροφο ταξίδι της.
Αρχή και τέλος ενώθηκαν αναπάντεχα στον μικρό κύκλο της ζωής σου. Στη σιωπή αυτή του θανάτου δέξου τη συγγνώμη και το τελευταίο αντίο από όλους εμάς.
Αγαπητέ μου συνάδελφε, στον ανείπωτο και αβάστακτο πόνο σας, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά σας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ»


Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Να βρούμε τη δύναμη να στηρίξουμε την οικογένεια της Ελένης μας»
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για τη φοιτήτρια που έχασε τη ζωή της στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,
Με βαθιά οδύνη σας επιβεβαιώνω, μετά από προσωπική επικοινωνία με την οικογένεια, το χαμό της Ελένης, φοιτήτριας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, η οποία τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή.
Είμαστε όλες και όλοι συντετρημένοι από το τραγικό γεγονός. Τις στιγμές αυτές πρέπει να βρούμε τη δύναμη να στηρίξουμε την οικογένεια και τους οικείους της Ελένης μας και ως κοινότητα να αλληλοστηριχθούμε και να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, και εντός και εκτός του Πανεπιστημίου μας, για να είναι αυτός ο τελευταίος βίαιος τερματισμός μιας ανθρώπινης ύπαρξης.
Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη
Πρυτάνισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου»

Ν. Σαντορινιός: «Θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος»
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» αναφέρθηκε στο θέμα της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας που έγινε στο νησί μας και συνεχάρη το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για τις ενέργειές τους στην ταχύτατη και με επιτυχία διαλεύκανση της τραγικής υπόθεσης:
«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τις ενέργειές τους στην ταχύτατη και με επιτυχία διαλεύκανση της τραγικής δολοφονίας που σημειώθηκε στη Ρόδο. Το Λιμενικό Σώμα έχει άξια και έμπειρα στελέχη που κατάφεραν να ανταποκριθούν και σε αυτή τη δύσκολη υπόθεση. Ελπίζουμε η λύση αυτή να αποτελέσει για την οικογένεια της νεαρής κοπέλας ηθική δικαίωση και να φέρει μια μικρή ανακούφιση».

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο