Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για την ενίσχυση του Κυνοκομείου

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις των φίλων-εθελοντών του Κυνοκομείου Ρόδου είναι το πολυαναμενόμενο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στο οποίο κάθε χρόνο συρρέει μεγάλος αριθμός επισκεπτών για να προλάβουν τις εξαιρετικά ωραίες και μεγάλες ευκαιρίες αγοράς χριστουγεννιάτικων ειδών και όχι μόνο.

To Xριστουγεννιάτικο Μπαζάρ των φίλων-εθελοντών του Κυνοκομείου Ρόδου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ από τις 12.00 έως τις 18.00.

Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό μπαζάρ στο οποίο ο επισκέπτης θα συναντήσει ευφάνταστες χειροποίητες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, χειροποίητες λιχουδιές και μια μεγάλη ποικιλία ειδών από δεύτερο χέρι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, όλα προσφορές μελών, φίλων και χορηγών του Κυνοκομείου.

Οι προσφορές των δωροθετών-καταστηματαρχών για τη λαχειοφόρο αγορά φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τα δώρα που θα κληρωθούν είναι πολύ ιδιαίτερα!
Για δεύτερη χρονιά θα υπάρχει κουμπαράς για φάρμακα και σίτιση των πανέμορφων άγριων  ελαφιών του νησιού.
Tο δημοτικό κυνοκομείο Ρόδου βρίσκεται στη περιοχή Τσαΐρι.    

Η διαχείριση του ανήκει στο Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου ο οποίος προσπαθεί ν αντεπεξέλθει με τη στήριξη του Δήμου, με τις συνδρομές των μελών του και τις δωρεές των φίλων των αδέσποτων τετράποδων, στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του. Ανάγκες που δυστυχώς γίνονται όλο και πιο πολλές εξαιτίας των εγκαταλείψεων σκυλιών με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Κατασκευασμένο να φιλοξενεί 50 σκυλιά, αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 400.

Εκτός από την καθημερινή φροντίδα, περίθαλψη, σίτιση και αποπαρασίτωση των ζώων αυτών, στόχος της Φιλοζωικής Ρόδου (RAWS) είναι η στείρωσή τους, η προώθησή τους σε οικογένειες, η στείρωση αδέσποτων σκυλιών και γατιών, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών καθώς και η αντιμετώπιση περιστατικών κακοποιήσεων και η φροντίδα των κακοποιημένων ζώων.
Οι πόρτες του Κυνοκομείου είναι πάντα ανοιχτές στους επισκέπτες και εθελοντές καθώς οι μόνιμοι κάτοικοί του διψούν για αγάπη και χάδια.