Οργισμένη απάντηση στο ΚΙΝΑΛ για το θέμα του νοσοκομείου Ρόδου

Οργισμένη απάντηση στο ΚΙΝΑΛ για το θέμα του νοσοκομείου Ρόδου

Οργισμένη απάντηση στο ΚΙΝΑΛ για το θέμα του νοσοκομείου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 983 ΦΟΡΕΣ

Από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Νικήτα Μόσχο

Φανταστικά και αναληθή χαρακτηρίζει τα όσα κατήγγειλε η νομαρχιακή επιτροπή του «Κινήματος Αλλαγής» για το νοσοκομείο Ρόδου, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Νικήτας Μόσχος.

Ειδικότερα αναφέρει σε απάντησή του τα εξής:
«Κύριοι, θέλω να εκφράσω τη λύπη και την αγανάκτησή μου για τα ψευδέστατα, ανυπόστατα και άκρως συκοφαντικά στοιχεία που καταγράφηκαν σε ανακοίνωση με θέμα «επίσκεψη στο νοσοκομείο του κλιμακίου ΚΙΝ.ΑΛ»

Αναφέρεστε σε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία είναι φανταστικά, αναληθή για τα οποία δεν ενημερωθήκατε από το αρμόδιο όργανο του νοσοκομείου που είναι ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής όπως άρμοζε σε επίσημο φορέα. Έτσι θα σας δινόταν η ευκαιρία να παραθέσετε την πραγματικότητα και όχι να καταφύγετε σε συκοφάντηση του Νοσοκομείου, ιατρών επιστημόνων και να διασπείρετε ανασφάλεια στους συμπολίτες σας με απώτερο σκοπό την ψηφοθηρία.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν έχετε ιδιαίτερες επιστημονικές ιδιότητες και γνώσεις στα συγκεκριμένα αντικείμενα, άρα μπορούμε υπό προϋποθέσεις και να δεχθούμε τη μεταμέλειά σας.

Αναφερθήκατε στην ανέγερση του Νοσοκομείου πράγματι επι πρωθυπουργίας του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και για άλλες δέκα (10) πόλεις της Ελλάδος (Καλαμάτα, Χανιά κα), την ίδια χρονική περίοδο μεταξύ αυτών και το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Με ποια χρήματα όμως; Με τα χρήματα των ευρωπαίων πολιτών, τα οποία δεν ήταν αποκλειστικά για τη Ρόδο ή τα Δωδεκάνησα. Το νέο νοσοκομείο της Ρόδου προοριζόταν για Πανεπιστημιακό στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε Περιφερειακό και τέλος «βαπτίστηκε «Γενικό Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει και να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών σε μια ακριτική και απομεμακρυσμένη περιοχή.

Άρα ως προς την ανέγερσή του το ΓΝ Ρόδου, το οποίο είχε όλες τις υποδομές να γίνει Πανεπιστημιακό ή Περιφερειακό κατάντησε να λειτουργεί ως Γενικό το οποίο όμως υπήρχε και προ είκοσι (20) ετών με κάποιες διαφοροποιήσεις και μάλιστα κτίριο «κόσμημα» και με νέες πτέρυγες και με 40 στρέμματα οικόπεδο.

Οι προσλήψεις στο Νοσοκομείο σταμάτησαν το 2009 και μόνο οι ιατροί που απεχώρησαν – συνταξιοδοτήθηκαν – απεβίωσαν ήταν 35 σχεδόν οι οι μισοί όσων απέμειναν και το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς ιατρούς. Αφέθηκε το Νοσοκομείο στα πρόθυρα της ανακοπής.

Η Καρδιολογική Κλινική λειτουργούσε κάποια περίοδο του 2015 με τρεις (3) γιατρούς, ικέτευα να φέρουν επικουρικό ιατρό αλλά μου έλεγαν ότι δεν είχαν χρήματα. Αυτή ήταν η κατάντια μας και το επίπεδό μας. Μιλάμε για την 1η αιτία θνητότητας.. Σήμερα η καρδιολογική Κλινική λειτουργεί με έξι (6) μόνιμους ιατρούς και έναν επικουρικό και θα παρακαλέσω να έρθετε να με βρείτε για περαιτέρω εξηγήσεις για τις αναληθείς αναφορές.

Για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο οποίο αναφέρεστε πρέπει να γνωρίζετε ότι πραγματοποιούνται 500 Στεφανιογραφίες ετησίως εκ των οποίων οι τριακόσιες (300) είναι σε οξέα εμφράγματα με 250 αγγειοπλαστικές δηλαδή με άμεση διάνοιξη των αγγείων εκ των οποίων οι ογδόντα (80) είναι πρωτογενείς. Καμία δεν έγινε πέραν του 24ώρου και πάντα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες. Επίσης δεχόμαστε 158 αεροδιακομιδές οξέων εμφραγμάτων από τα άλλα νησιά.

Στην κατάταξη των οξέων αγγειοπλαστικών επεμβάσεων των νοσοκομείων όλης της χώρας, το αιμοδυναμικό της Ρόδου βρίσκεται στη μέση πάνω από το Λαϊκό και το Ασκληπιείο Βούλας» συνεπώς οι αριθμοί διαψεύδουν όπως και όλοι οι συμπολίτες μας που έτυχαν των επεμβάσεών μας, τα ασύστολα ψέματά σας ότι το αιμοδυναμικό φτιάχτηκε για τα οξέα εμφράγματα και όχι για τα χρόνια νοσήματα.

Επειδή δυσφημείτε το Νοσοκομείο αναίτια, επειδή προσβάλλετε και συκοφαντείτε εμένα ως επιστήμονα, ως προσωπικότητα θεσμική και ως άνθρωπο παρακαλώ να ανακαλέσετε όσα παραπλανητικά και ψευδή στοιχεία έχετε αναφέρει γνωρίζοντας ποιος είναι ο ιθύνων νους και ο συντάκτης του κειμένου. Διαφορετικά θα κινηθούμε ανάλογα αφού παρουσιάσουμε όλο το αποδεικτικό υλικό στον εισαγγελέα.
Επίσης για λόγους εντυπώσεων αναφέρεστε σε κάποιους καθηγητές που ήρθαν από το «Αττικόν» για να εκπαιδεύσουν το προσωπικό στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Εγώ προσωπικά ως συντονιστής Διευθυντής από το 2009 δεν ξέρω κανένα καθηγητή να έχει έρθει στο αιμοδυναμικό της Ρόδου, αν γνωρίζετε εσείς να μου τον αναφέρετε. Αν εκπαιδεύονταν έτσι όλοι στο αιμοδυναμικό, θα είχε γεμίσει η χώρα αιμοδυναμιστές αλλά ατυχώς είναι λίγοι και πιο λίγοι αυτοί που παίρνουν ευθύνες.

Για ποιες εκπαιδεύσεις μιλάτε. Δεν ξέρω αν έχετε επίγνωση της Ελληνικής πραγματικότητας. Προσωπικά δεν θέλω να αναφερθώ στη δική μου αλλά έχω τέτοια μετεκπαίδευση που είναι γνωστή και διεθνής που ελάχιστοι Έλληνες ιατροί έχουν. Η συμμετοχή δε της Καρδιολογικής κλινικής σε επιστημονικές εργασίες και έρευνες μόνο τον τελευταίο χρόνο είναι περισσότερες από 10 σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια για να μην αναφερθώ και σε άλλα πολλά που υποδηλούν απεγνωσμένη προσπάθεια εκ μέρους σας να πείτε κάτι που δεν έχετε και δεν είστε αλλά μόνο να συκοφαντήσετε.

Για ποια διασύνδεση και αδελφοποίηση ομιλείτε. Κάποιες ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν για ευνόητους λόγους ή για κάποιες πολιτικές επισκέψεις. Η μοναδική αδελφοποίηση που ήταν να γίνει με το ΠΑΓΝΗ ακυρώθηκε και δεν υπήρξε ποτέ αδελφοποίηση πραγματική όχι επί χάρτου.

Νικήτας Μόσχος MD, PhD
Δ/ντής Ι.Υ
Συντ. Δ/ντής
Καρδιολογικής Κλινικής».

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο