Ρόδος για τη Ζωή: Παραδόθηκαν τα μηχανήματα στο παθολογοανατομικό εργαστήριο

Ρόδος για τη Ζωή: Παραδόθηκαν τα μηχανήματα στο παθολογοανατομικό εργαστήριο

Ρόδος για τη Ζωή: Παραδόθηκαν τα μηχανήματα στο παθολογοανατομικό εργαστήριο

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2318 ΦΟΡΕΣ

Επιτεύχθηκε ο στόχος της ΑΜΚΕ “Η Ρόδος για τη Ζωή”

Ένας ακόμα στόχος επιτεύχθηκε για την εκδήλωση "Η Ρόδος για τη Ζωή" στις αρχές Νοεμβρίου, και χθες, έγινε η παράδοση των ειδικών μηχανημάτων που αφορούν την αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ως συνέχεια από την περσινή δωρεά, γεγονός που θα συμβάλλει στη διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου, εκτελώντας βιοψίες.

H παράδοση των ειδικών μηχανημάτων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από τα μέλη του δ.σ. της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Η Ρόδος για τη Ζωή" στο εργαστήριο του παθολογοανατομικού ολοκληρώνοντας στην ουσία με αυτό τον τρόπο, μια σπουδαία αναβάθμιση που αφορά όλους τους Δωδεκανήσιους, το κόστος της οποίας ανήλθε συνολικά στα 90.000 ευρώ.

Μάλιστα, η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία "Η Ρόδος για τη Ζωή" αναφέρει μεταξύ άλλων "η προσπάθεια όλων μας τα τελευταία χρόνια έχει αποφέρει καρπούς, αφού έχουν μειωθεί κατά πολύ οι ασθενείς που φεύγουν για θεραπείες στην Αθήνα, ενώ η εξοικονόμηση χρόνου λόγω των ταχύτερων αποτελεσμάτων απο τα μηχανήματα που ήδη έχουν παραδοθεί είναι ιδιαίτερα σημαντική!

Το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι η απόδοση του Εργαστηρίου έχει ανέβει τον τελευταίο χρόνο κατά 80-90% ενώ με την ολοκλήρωση του με τη συμπλήρωση των νέων μηχανημάτων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη!
Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι με τα μηχανήματα που παραδόθηκαν πέρσι στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο αλλά και εκείνα που παραδόθηκαν μόλις σήμερα (σ.σ. χθες), δημιουργείται ένα πιο υγιές περιβάλλον για το προσωπικό του Εργαστηρίου.
Το συνολικό κόστος της φετινής αλλά και της περσινής δωρεάς, ανέρχεται στα 90.000€.

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κα Κατερίνα Χατζηστρατή, ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ "Η Ρόδος για τη Ζωή" κ. Σάββας Σαββαΐδης όπως επίσης και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του τμήματος. Παρόντες επίσης ήταν και τα μέλη του ΔΣ της ΑΜΚΕ Παναγιώτης Παπαντωνίου, Νάντα Ροχάνη και η υπεύθυνη διαχείρισης Φράνσις Νιοτή".

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αγοραστούν μηχανήματα για το Νοσοκομείο της Ρόδου που αφορούν την πρόληψη ή την καταστολή του καρκίνου, συλλέγονται κάθε χρόνο μέσω της εκδήλωσης- θεσμού για το νησί μας "Η Ρόδος για τη Ζωή" που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση μέσω της αγοράς της μπλούζας αλλά και της συμμετοχής του στην ίδια την εκδήλωση, να σπάει κάθε ρεκόρ.

Έτσι και φέτος, επιτεύχθηκε για μια ακόμα φορά η αγορά μηχανημάτων που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τις ανάγκες του νοσοκομείου μας, αφού πάντοτε οι αγορές πραγματοποιούνται έπειτα απο συνεννόηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Η εκδήλωση -θεσμός για το νησί μας, κατάφερε και φέτος να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής και να συλλέξει το πολυπόθητο ποσό που είχε τεθεί ως στόχος για τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Χάρη λοιπόν στην προσπάθεια του καθενός απο όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση- θεσμό, επετεύχθη αυτή τη φορά η αγορά:

1) Μηχάνημα λήψης ταχείων βιοψιών-Κρυοτόμος
Ένα από τα πιο βασικά και πολύτιμα μηχανήματα. Εάν γίνεται χειρουργείο και ο γιατρός δει στον ασθενή κάτι ύποπτο, το αφαιρεί και ο παθολογοανατόμος εκτελεί άμεσα ταχεία βιοψία ενώ ο ασθενής είναι ακόμη στο χειρουργείο και έτσι μπορεί να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κακοήθεια εντός λίγης ώρας.

2) Μηχάνημα ιστοχημικών χρώσεων
Ένα βασικό μηχάνημα καθώς εκεί βάφονται οι ιστοί με διάφορες ιστοχημικές χρώσεις έτσι ώστε να εξεταστούν από τον παθολογοανατόμο στο μικροσκόπιο.

3) Αυτόματος μικροτόμος
Το μηχάνημα στο οποίο κόβονται τα δείγματα έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε πλακίδια για να βαφτούν και να εξεταστούν στο μικροσκόπιο. Επιπλέον, οι ανάγκες και ο φόρτος εργασίας του εργαστηρίου καθιστούν απαραίτητη την αγορά ενός μικροτόμου με αυτοματοποιημένες λειτουργίες.
Τα παραπάνω μηχανήματα, αποτελούν συνέχειατης αναβάθμισης του παθολογοανατομικού εργαστηρίου που ξεκίνησε με την περσινή αγορά και ολοκληρώθηκε κατά τη φετινή.

Τα μηχανήματα που αγοράστηκαν από τη φετινή εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή”
Τα μηχανήματα που αγοράστηκαν από τη φετινή εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή”

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη