Τρία άτομα στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών

Τρία άτομα στο εδώλιο για  διακίνηση ναρκωτικών

Τρία άτομα στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1033 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν την προσεχή εβδομάδα, 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, και δύο Ροδίτες ηλικίας 41 και 53 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μισού κιλού κοκαΐνης και 734 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή μας.

Η υπόθεση, η οποία εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, είχε εξιχνιαστεί το καλοκαίρι του 2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι και είχαν συλλάβει τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανούς, ενώ αναζητούνταν άλλο ένα άτομο.

Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 31, 37 και 32 ετών και τρεις Έλληνες 41, 53 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου πριν από τρία χρόνια. Το δικαστήριο αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία έκρινε ένοχο τον 31χρονο Αλβανό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, τον 53χρονο Έλληνα που καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και ενός μηνός με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, τον 41χρονο Έλληνα στον οποίο επέβαλε φυλάκιση 3 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή στον 23χρονο Έλληνα και έκρινε αθώους τα δύο αδέλφια ηλικίας 31 και 37 ετών Αλβανικής καταγωγής.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Κώστας Ασλάνης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος τους ο 32χρονος Αλβανός και οι δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 53 ετών άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 9 Ιανουαρίου 2019 σε μία προσπάθεια να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» την πρωτόδικη ποινή που τους έχει επιβληθεί.

Οι «ρόλοι» και οι συλλήψεις
Σε αυτήν την υπόθεση, όπως είχε γίνει γνωστό από τις ανακοινώσεις της αστυνομίας κατά την εξιχνίασή της, ο κάθε εμπλεκόμενος φερόταν να έχει το δικό του ρόλο στην υπόθεση, με φερόμενο ως «εγκέφαλο» τον 31χρονο Αλβανό ο οποίος τότε ήταν έγκλειστος στις φυλακές Πατρών για άλλη υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Ωστόσο κατηγορούνταν (δεν αποδείχτηκε όμως από την ακροαματική διαδικασία) πως ήταν αυτός που συντόνιζε τηλεφωνικά και κατεύθυνε με τη βοήθεια του 37χρονου αδερφού του τη δράση του 32χρονου Αλβανού και του 41χρονου από τ’ Αφάντου για τη διακίνηση της κοκαΐνης σε τοξικομανείς του νησιού.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος Αλβανός, κατηγορούνταν ότι φρόντιζε για την ενοικίαση αυτοκινήτων τα οποία οι συγκατηγορούμενοί του χρησιμοποιούσαν κατά τις μετακινήσεις τους. Επίσης με εντολή του 31χρονου κρατούμενου, ο άγνωστος άνδρας που αναζητούνταν μετέφερε και τοποθέτησε σε συγκεκριμένο σημείο στην πόλη της Ρόδου περίπου μισό κιλό κοκαΐνη την οποία επρόκειτο να παραλάβουν οι λοιποί δράστες για να τη διαθέσουν σε τοξικομανείς της περιοχής μας.


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε στις 28 Ιουνίου 2013 στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν στην περιοχή Καρακόνερο αρχικά ο 32χρονος Αλβανός και στην συνέχεια οι δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 53 ετών κατά την παραλαβή ποσοτήτων κοκαΐνης που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες στις ρόδες σταθμευμένου τρέιλερ.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 474 γραμμαρίων.
Την κοκαΐνη, -όπως είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία- την είχε τοποθετήσει στο συγκεκριμένο σημείο, κατ’ εντολήν του έγκλειστου Αλβανού, άγνωστο άτομο το οποίο αναζητούνταν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε όχημα του 53χρονου καθώς στο σπίτι του, όπου διέμενε από κοινού με τον 23χρονο γιο του, παρουσία δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα ακόλουθα:
• Τέσσερις (4) πλαστικές συσκευασίες και ένα (1) μεταλλικό κουτί που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 734 γραμμαρίων
• Μια (1) ζυγαριά ακριβείας
• Δυο (2) σιδερογροθιές
• Ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι με λάμα μήκους 5 εκατοστών
• Ένα (1) φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm.
Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.150 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο