Θυρεοειδής: Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν κακό!

Θυρεοειδής: Αυτές είναι  οι τροφές που κάνουν κακό!

Θυρεοειδής: Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν κακό!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 318 ΦΟΡΕΣ

Μήπως ορισμένες τροφές μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση για …έναν ασθενή που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον θυρεοειδή του; Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο επικίνδυνες τροφές, και πώς μπορούμε να τις καταναλώσουμε με ασφάλεια…

Σταυρανθή λαχανικά
Τα λατρεμένα μας σταυρανθή, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, περιέχουν μια ουσία που εμποδίζει τη σωστή απορρόφηση ιωδίου, συνεπώς δεν ενδείκνυνται ωμά για ασθενείς με προβλήματα στον θυρεοειδή.

Το μαγείρεμα, όμως, τα κάνει πιο ασφαλή για κατανάλωση, και μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής.

Σόγια
Η σόγια μπορεί να μπλοκάρει την απορρόφηση θυρεοειδούς ορμόνης, ειδικά αν πάσχετε από υποθυρεοειδισμό. Καλύτερα θα ήταν να μην το παρακάνετε με προϊόντα σόγιας, και να προτιμάτε τόφου. Αποφύγετε τις σκόνες για shakes, όπως και το γάλα σόγιας.

Καφές
Μην ανησυχείτε, μπορείτε να συνεχίσετε να πίνετε καφέ, αλλά με προσοχή. Αν παίρνετε χάπια για την πάθησή σας, όμως, δεν πρέπει να τα μπλέκετε με καφέ, καθώς περιέχει ένα οξύ που εμποδίζει την απορρόφηση των φαρμάκων από τον οργανισμό. Συνεπώς, περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα μετά τα φάρμακά σας για να πιείτε καφέ, ακόμα και αν είναι ντεκαφεϊνέ.

Γάλα
Αν πάσχετε από υποθυρεοειδισμό, το ασβέστιο που βρίσκουμε στο γάλα μπορεί να εμποδίσει τη σωστή απορρόφηση των φαρμάκων σας. Συνεπώς, δεν πρέπει να καταναλώνεται τρεις με τέσσερις ώρες αφού έχετε πάρει τα φάρμακά σας.

Γλουτένη
Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που επηρεάζει αρνητικά ένα μικρό μέρος του πληθυσμού: όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη, και όσους έχουν δυσανεξία σε αυτήν. Πιστεύεται όμως ότι τα άτομα με υποθυρεοειδισμό θα ήταν καλό να περιορίσουν ή και να κόψουν τη γλουτένη από την καθημερινότητά τους.

Τροφές που προκαλούν φλεγμονές
Οι φλεγμονές παίζουν μεγάλο ρόλο στα προβλήματα του θυρεοειδούς, και με το να αποφεύγουμε τις τροφές που μας τις προκαλούν, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για μια καλύτερη ζωή. Συνεπώς, μερικά από τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε, είναι η ζάχαρη, τα λευκά αλεύρια, τα συντηρητικά, τα επεξεργασμένα κρέατα και τα τρανς λιπαρά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε και τα τηγανιτά.

Τεχνητά γλυκαντικά και αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά που χαρακτηρίζονται light περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης, τα οποία μπορεί να μην μας φορτώνουν με περιττές θερμίδες, αλλά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του θυρεοειδούς και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή: medicalnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού