Έκλεισε και πάλι το λιμανάκι των Φανών

Για μια ακόμα φορά, το λιμανάκι των Φανών, έκλεισε και πάλι για τα καλά, αφήνοντας στο εσωτερικό του εγκλωβισμένα πάρα πολλά αλιευτικά σκάφη.

Για το θέμα υπήρξε και πάλι έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο της κοινότητας κο Βασίλη Νικολίτση, ο οποίος ζήτησε από το Λιμενικό Ταμείο, να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία που απαιτείται για να μπορέσει να ανοίξει και να γίνει και πάλι λειτουργικό.

Σημειώνεται  ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο το λιμανάκι των Φανών μετά από εισήγηση του Λιμενικού Ταμείου και της Κοινότητας, νομιμοποιήθηκε με  απόφαση της Υπουργού Οικονομικών κας Αικατερίνης Παπανάτσιου σε  ό,τι αφορά όλα τα έργα που έχουν γίνει στο λιμανάκι των Φανών συνολικού εμβαδού 7.104 τετραγωνικών μέτρων.

Το γεγονός αυτό, δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά κυρίως στην κοινότητα Φανών, αφού στο εξής, το λιμανάκι των Φανών, που λειτουργεί ως αλιευτικό καταφύγιο, θα μπορεί να ενταχθεί σε ευρωπαϊκά και όχι μόνο προγράμματα, διεκδικώντας την ουσιαστική  αναβάθμισή του και κατ’ επέκταση την αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής.