Τρία χρόνια φυλάκιση  σε ασφαλιστή της Ρόδου

Σε  φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 69χρονος ασφαλιστής που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Μαριέττας Ξενάκη του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 69χρονος κατηγορείται ότι είχε συνάψει συμφωνία με ασφαλιστή της Ρόδου, προκειμένου να βρίσκει πελάτες για λογαριασμό του, για τους οποίους θα έκανε τα συμβόλαια και θα εισέπραττε το αντίτιμό τους, από το οποίο θα είχε προμήθεια της τάξης του 15%, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα τα κατέθετε στο λογαριασμό του ασφαλιστή εντός 2 μηνών από την ημερομηνία ισχύος του συμβολαίου.

Ωστόσο ο 69χρονος κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από τις 29 Ιανουαρίου 2008 έως την 1η Δεκεμβρίου 2009 είχε εισπράξει από διάφορες ασφάλειες το ποσό των 13.069 ευρώ από τα οποία όφειλε να καταθέσει και δεν το έπραξε, στο λογαριασμό του ασφαλιστή συνολικά το ποσό 12.189 ευρώ.