“Poppy”: Ένα μυθιστόρημα βασισμένο στην ιστορία της Κάσου

“Poppy”: Ένα μυθιστόρημα βασισμένο στην ιστορία της Κάσου

“Poppy”: Ένα μυθιστόρημα βασισμένο στην ιστορία της Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 338 ΦΟΡΕΣ

Η ιστορική τραγωδία του Ολοκαυτώματος της Κάσου που προκλήθηκε από την εισβολή Οθωμανικών και Αιγυπτιακών δυνάμεων το Μάιο του 1824, αποτέλεσε την έμπνευση της κ. Margaret Lygnos για τη συγγραφή του πρώτου της βιβλίου με τον τίτλο «Poppy».

Η συγγραφέας, επισκέφθηκε το όμορφο νησί της Κάσου, τόπο καταγωγής του συζύγου της, γνωστού πρώην μουσικού κ. Minas Lygnos, για πρώτη φορά το 2011 και η σύνδεση που αισθάνθηκε με τον τόπο ήταν γι’ αυτήν κάτι το πρωτόγνωρο.

«Αγάπησα το νησί από την πρώτη στιγμή και νομίζω ότι είμαι πιο πολύ συνδεδεμένη μαζί του από ό,τι ο σύζυγός μου που κατάγεται από εκεί» δηλώνει ενθουσιασμένη.

Ήταν, λοιπόν, η άγρια φυσική ομορφιά της Κάσου, η απλότητα του τρόπου ζωής, αλλά και η καλοσύνη των κατοίκων της που γοήτευσαν την κ. Lygnos και την οδήγησαν να ερευνήσει την ιστορία της φέρνοντάς την ξανά και ξανά πίσω στο νησί. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα της συγγραφής ενός βιβλίου με αφορμή την Καταστροφή του 1824. Τον περασμένο Νοέμβριο η ιδέα αυτή έγινε πραγματικότητα με την έκδοση του μυθιστορήματος με τον τίτλο «Poppy», με το οποίο η κ. Lygnos ξεκίνησε επίσημα τη συγγραφική της διαδρομή.

«Μέχρι τότε έγραφα μικρές αυτοβιογραφικές ιστορίες. Η “Poppy” ήταν η πρώτη μου απόπειρα να γράψω ένα μυθιστόρημα» λέει η συγγραφέας. Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, το βιβλίο παντρεύει την Ιστορία με τη φαντασία, προβάλλοντας το πώς το Ολοκαύτωμα διαμόρφωσε και εξακολουθεί να επηρεάζει τους κατοίκους της Κάσου.

Η κ. Lygnos βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του δεύτερου μυθιστορήματός της,

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους