Δεν προκαλούν ανησυχία τα αυξημένα κρούσματα ιώσεων

Δεν προκαλούν ανησυχία τα αυξημένα κρούσματα ιώσεων

Δεν προκαλούν ανησυχία τα αυξημένα κρούσματα ιώσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 417 ΦΟΡΕΣ

Δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία τα αυξημένα κρούσματα ιώσεων στην περιοχή μας, καθώς θεωρούνται φυσιολογικά για την εποχή.

Ο αριθμός τους είναι μεν αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα αλλά κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι και δε χρειάζεται να λαμβάνονται ειδικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, παρά μόνο τα ενδεδειγμένα, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» και ο αντιπεριφερειάρχης υγείας και πρόνοιας Θωμάς Σωτρίλλης.

Η έξαρση των ιώσεων που έκανε την εμφάνισή της λίγο πριν τις γιορτές και κορυφώνεται αυτό το διάστημα αναμένεται να κοπάσει μετά τα τέλη του Γενάρη και από τις αρχές Φεβρουαρίου η εικόνα θα είναι καλύτερη, οπότε ο ιατρικός κόσμος συστήνει υπομονή και προφύλαξη.

Πολλά περιστατικά συνοδεύονται όπως είπε και από διάρροιες όμως είναι παροδικές και μετά από δύο μέρες τα συμπτώματα υποχωρούν. Για την καταπολέμηση των ιώσεων δε χρειάζεται η κατανάλωση αντιβιοτικών, αλλά συνιστάται η λήψη υγρών, φυσικών χυμών, καλό φαγητό, ζεστό ντύσιμο και προστασία από το κρύο, η παραμονή στο σπίτι για όσους δεν έχουν λόγο μετακίνησης, και η αποφυγή επίσκεψης χώρων με πολλά άτομα.

Λόγω του φαινομένου ιδιαίτερα αυξημένη είναι τις τελευταίες ημέρες η ζήτηση, αντιπυρετικών σιροπιών, καραμελών για τον λαιμό, βιταμινών καθώς και σκευασμάτων για τη διάρροια και τον εμετό, εξαιτίας των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού και του γαστρεντερικού.

Οι ιώσεις αυτές τόσο του ανώτερου αναπνευστικού, όσο και του γαστρεντερικού πλήττουν κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους. Τα συμπτώματά των ιώσεων του αναπνευστικού είναι βήχας, καταρροή και πυρετός, ο οποίος δεν είναι υψηλός, και για την αντιμετώπισή τους οι ασθενείς παίρνουν αντιπυρετικά χάπια, σιρόπια, σταγόνες και σπρέι για τη μύτη, καθώς και συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα κύρια συμπτώματα των ιώσεων του γαστρεντερικού είναι διάρροια και εμετός και για την καταπολέμησή τους οι ασθενείς παίρνουν αντιεμετικά και χάπια κατά της διάρροιας.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου