Βραβεύτηκε αστυνομικός  που υπηρετεί στην Ασφάλεια Κω

Αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Κω βραβεύθηκε από την Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για τον Υπαστυνόμο Α΄ Σιδέρη- Αλέξανδρο Ζιώγα ο οποίος βραβεύθηκε στο πλαίσιο μίας ξεχωριστής εκδήλωσης με θέμα: «Ελληνική Αστυνομία: Χθες – Σήμερα - Αύριο» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ιστορική αναδρομή της εξέλιξης της Ελληνικής Αστυνομίας και παρουσίαση του σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας του Σώματος και της μελλοντικής προοπτικής του.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε το έργο και η προσφορά ειδικών Υπηρεσιών του Σώματος και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνόδων Αστυνομικών Σκύλων και της Ομάδας Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολούθησε βράβευση (14) αστυνομικών των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, για την αποδοτικότητα, τη συνέπεια, την προσφορά και την εν γένει συμπεριφορά τους.  Η επιλογή των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε με συγκεκριμένα κριτήρια από αρμόδιες επιτροπές.

Τα βραβεία επέδωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Χθες, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Αναστάσιος Ζήφος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Υπαστυνόμο Α’ Σιδέρη-Αλέξανδρο Ζιώγα με αφορμή τη  βράβευσή του στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Αλέξανδρε,
με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη βράβευσή σου από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ελληνική Αστυνομία: Χθες-Σήμερα-Αύριο» που πραγματοποίησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την 14/01/2019.

Με τη βράβευσή σου, αυτή, τιμάται στο πρόσωπό σου ο επαγγελματισμός, η αποδοτικότητα, η συνέπεια, η εργατικότητα, ο ζήλος, η ευσυνειδησία, η ακεραιότητα χαρακτήρα, η εν γένει συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, καθώς και το ήθος που πρέπει να διέπει κάθε Αξιωματικό, κάθε αστυνομικό γενικότερα.

Η χαρά και η υπερηφάνεια μου είναι διπλή διότι αφενός μεν υπηρετείς σε μια από τις πλέον μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου και αφετέρου πρόσφατα εκλέχθηκες στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσής μας ως Οργανωτικός Γραμματέας, γεγονός που επισφραγίζει τόσο την προσφορά στου στην Υπηρεσία όσο και στον συνάδελφο. Πεπεισμένος ότι θα προχωρήσεις με την ίδια δυναμική, σου εύχομαι η συγκεκριμένη βράβευση να αποτελέσει εφαλτήριο για πιο σημαντικές επιτυχίες σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας
Νοτίου Αιγαίου
Αναστάσιος Ι. Ζήφος
Αστυν. Υποδ/ντής».