Φιλήμονας Ζαννετίδης: Ο υπουργός κατανόησε το δίκαιο αίτημα των νησιωτών

Φιλήμονας Ζαννετίδης:  Ο υπουργός κατανόησε το δίκαιο αίτημα των νησιωτών

Φιλήμονας Ζαννετίδης: Ο υπουργός κατανόησε το δίκαιο αίτημα των νησιωτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 423 ΦΟΡΕΣ

Ακόμα και για τις περιπτώσεις των νησιών στα οποία έχει γίνει ήδη η ανάρτηση των δασικών χαρτών θα υπάρξει μέριμνα, δήλωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, επιστρέφοντας από την Αθήνα όπου έγινε η κοινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα με δηλώσεις του χτες στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ζαννετίδης αφού υπογράμμισε ότι η παρέμβαση της περιφέρειας ήταν καίρια και έγινε την κατάλληλη στιγμή, πρόσθεσε ότι ο υπουργός που παρευρέθηκε κατάλαβε το δίκαιο αίτημα των νησιωτών για θεραπεία του προβλήματος που δημιουργείται.

«Ήταν πολύ εύστοχη η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη σε συνεργασία με το δήμαρχο Ρόδου να γίνει αυτή η συνεδρίαση στην Αθήνα, με τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και της ΠΕΔ ενώ ήρθαν και πολλοί δήμαρχοι καθώς και ο αρμόδιος υπουργός Σωκράτης Φάμελλος όπου αναπτύχθηκαν όλα τα ζητήματα που δημιουργεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών στα νησιά της περιφέρειάς μας.

Αποδείχθηκε περίτρανα το δίκαιο των θεμάτων που έβαζε η περιφέρεια και οι δήμοι για τις αναρτήσεις των δασικών χαρτών ότι δημεύονται περιουσίες με αυτό τον τρόπο.

Ο υπουργός έδειξε να καταλαβαίνει ότι υπάρχουν θέματα, και το επόμενο διάστημα θα οριστεί σύμφωνα με την απόφαση, επιτροπή που θα εξετάσει όλα αυτά τα θέματα σε συνεργασία με το υπουργείο και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αναθεωρήσει τις διατάξεις που αφορούν τις αναρτήσεις των δασικών χαρτών και δημιουργούν προβλήματα στους ιδιοκτήτες γης» δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης και πρόσθεσε: «Αυτό ήταν και το κέρδος. Ήταν πολύ καίριος ο χρόνος παρέμβασης του περιφερειάρχη και είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα την κατάλληλη στιγμή.

Η περιφέρεια θα ορίσει ως μέλη της επιτροπής ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ποιο θα είναι, έναν νομικό και έναν μηχανικό. Είναι ένα θέμα που έρχεται να βάλει φρένο στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης που χωρίς να ρωτούν και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την τοπική αυτοδιοίκηση προχωρούν σε αποφάσεις».

Στην ερώτηση τι θα γίνει σε ό,τι αφορά τα νησιά στα οποία έχει πραγματοποιηθεί ήδη η ανάρτηση των δασικών χαρτών, όπως αυτά της Σύμης και της Πάτμου για το νομό Δωδεκανήσου, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε: «Σύμφωνα με τον υπουργό και αυτό το θέμα είναι προς εξέταση για την αναθεώρηση του νόμου που διέπει την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Θα εξεταστεί και αυτό το θέμα. Τα προβλήματα σε όποια νησιά έχει γίνει ανάρτηση είναι πολύ σοβαρά και μάλιστα στις Κυκλάδες τα νησιά είναι περισσότερα».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου