Όταν η Βουλή μολύνεται από… «Καματερούς»

Όταν η Βουλή μολύνεται από… «Καματερούς»

Όταν η Βουλή μολύνεται από… «Καματερούς»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Eμμανουήλ Χρύσης
ΒΑcc, MSc Πτυχιούχος Λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ τάξης, Διοικητικό – Λογιστικό Στέλεχος Ο.Τ.Α., Στέλεχος ΚΙΝ.ΑΛ. (Μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας ΚΙΝ.ΑΛ. Τ.Ο. πόλης Ρόδου), Συντονιστής Εθελοντών Διαδικτύου ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανήσου


Με οργή κι αγανάκτηση παρακολούθησα την πρόσφατη ομιλία Καματερού στην Ελληνική Βουλή, αναφερόμενος στα Δωδεκάνησα και την υπόθεση της περιβόητης Συμφωνίας – έκτρωμα των Πρεσπών του Σύριζα και της παρέας του.

Οι δηλώσεις Καματερού αποτελούν ακόμα μια τρανταχτή απόδειξη του πόσο έχει υποβαθμιστεί το κύρος και ο ρόλος του ελληνικού κοινοβουλίου, όταν πλαισιώνεται από τέτοιου επιπέδου πολιτικάντιδες με τέτοιες ακραίες αντεθνικές θέσεις και δηλώσεις δημόσια και μάλιστα από το ίδιο το βήμα της Ελληνικής Βουλής.

Ο κ. Καματερός θα πρέπει να ντρέπεται για τα όσα δήλωσε ευθαρσώς και επιπόλαια από του βήματος της Βουλής, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Δωδεκανήσιοι θα πρέπει να «ζηλεύουμε» (!) τους αγαπητούς συμπατριώτες μας Μακεδόνες για αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία – έκτρωμα η οποία τους έχει βάλει σε εθνικούς αγώνες κι αγωνία… γιατί τέτοιου είδους κατάπτυστες αντεθνικές κι επιπόλαιες συμφωνίες τάχα διασφαλίζουν την ησυχία μας και την κοινή συμβίωση με τους εχθρούς μας γείτονες…

Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς το επίπεδο αντίληψης και γνώσης του κ. Καματερού και την αξία που δίνει στο αίμα ηρώων Δωδεκανησίων που χύθηκε σε αγώνες και πολέμους με ξένους κατακτητές για την προάσπιση της πατρίδας μας και το συνεχή αμυντικό μας αγώνα σε όλα τα επίπεδα.

Θεωρεί προφανώς ότι η αμυντική μας ασφάλεια και συνοχή εξασφαλίζεται με κατάπτυστες κι επιπόλαιες συμφωνίες τύπου «Πρεσπών» οι οποίες κατά κοινή ομολογία είναι αντεθνικές και κατά των ελληνικών και διεθνών συμφερόντων της χώρας μας. Ανάγει την ασφάλεια της χώρας μας σε ένα επίπεδο εξάρτησης από πολιτικές συμφωνίες τύπου «Πρεσπών», υποβαθμίζοντας άμεσα ή έμμεσα την αμυντική μας ικανότητα, το θάρρος υπεράσπισης και την πολεμική μας ετοιμότητα.

Ας αναλογιστεί ο κ. Καματερός ότι οι γνήσιοι πατριώτες Έλληνες και οι γνήσιοι πατριώτες Δωδεκανήσιοι έχουν ήθος και αξιοπρέπεια και είναι έτοιμοι να παλέψουν για τα ιδεώδη και ιδανικά τους, όχι μέσω υπογραφών και μέσω κατάπτυστων συμφωνιών τύπου «Πρέσπες».

Τον συμβουλεύω να μη μιλά επιπόλαια από του βήματος της Βουλής ως εξ ονόματος του λαού και των Δωδεκανησίων καθώς και να απέχει πλέον από κάθε εθνική γιορτή στη Δωδεκάνησο, την οποία επί της ουσίας δεν εκπροσωπεί με καμιά του ιδιότητα μετά και από όσα δήλωσε ευθαρσώς στη Βουλή, αφού αυτά που δήλωσε υποβαθμίζουν αυτά που μνημονεύουμε και γιορτάζουμε και τους λόγους που τα εορτάζουμε.

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Είναι η Ευρώπη θνητή;

Ηλίας Καραβόλιας: Οι οιωνοί από τον «μεγάλο ληξίαρχο»

Γιάννης Σαμαρτζής: Η χώρα μας υστερεί στον τομέα των παραγωγικών επενδύσεων

Θεόδωρος Παπανδρέου: Τάξεις μαθημάτων, αντί των ηλικιακών τάξεων

Θανάσης Καραναστάσης: Ας μην προτρέχουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Απορία ψάλτου... βηξ

Σπύρος Κατσούρης: Η επιλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη από την ΠΝΑΙ κι εγώ

Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Μανέττας: Αφιέρωμα τιμής στον αξέχαστο Μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνα Συνοδινό