Δενδροφύτευση την Κυριακή στην περιοχή "Καταραμένος" της Νότιας Ρόδου

Δενδροφύτευση την Κυριακή στην περιοχή "Καταραμένος" της Νότιας Ρόδου

Δενδροφύτευση την Κυριακή στην περιοχή "Καταραμένος" της Νότιας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 535 ΦΟΡΕΣ

Έμπρακτη απόδειξη της συνεργασίας που έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο της Ρόδου στον τομέα του περιβάλλοντος, αποτελεί η δενδροφύτευση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στην περιοχή «Καταραμένος» σε συνεργασία του Περιφερειακού Φυτώριου και της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου.

Για τη σημαντική αυτή περιβαλλοντική δράση, μίλησαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, υπεύθυνος για το Φυτώριο, κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Λίτσα Κρεμαστινού, ο επικεφαλής της Ε.Ο.Π.Κ. κ. Ντίνος Μαντικός, ο Διευθυντής της «Φυτώριο Α.Ε.» κ. Νίκος Ρένεσης και το στέλεχος της Διεύθυνσης Πρασίνου κα Ηλιοπούλου.

Καταρχήν, ο κ. Μπαριανάκης είπε ότι η δράση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι η πρώτη φορά που θα γίνει «ποιοτική και όχι ποσοτική» δενδροφύτευση, η οποία μάλιστα χρειάστηκε ν’ αναβληθεί κάποιες φορές λόγω καιρού.

Όσο για την τοποθεσία, αυτή υποδείχθηκε από τη Διεύθυνση Δασών αφού είχαν αποπειραθεί να κάνουν δενδροφύτευση και παλαιότερα ωστόσο δεν είχε αποτελέσματα. Σημαντική είναι και η συμβολή του στρατού που με μηχανήματα και τους χειριστές του έχει ανοίξει 800-1200 τρύπες ενώ το φυτώριο θα διαθέσει 2000-2500 φυτά από τα οποία θα φυτεύσουν όσα μπορούν. Επίσης, θα έρθουν πρόσκοποι από την Ιαλυσό, την Κρεμαστή και το Παραδείσι ενώ το «παρών» θα δώσουν και οι κάτοικοι της περιοχής.

Για όσους συμπολίτες μας θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη δράση, πούλμαν της ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ θα αναχωρήσουν την Κυριακή στις 8:30 το πρωί από την πλατεία Δημαρχείου.
Από την πλευρά της, η κα Κρεμαστινού είπε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου θα είναι παρούσα και ότι ο τόπος έχει ανάγκη από δενδροφυτεύσεις.

Ο κ. Μαντικός αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές είναι οι δενδροφυτεύσεις αφού από το 1987 μέχρι σήμερα στο νησί μας έχουν καεί πάνω από 600 χιλιάδες στρέμματα! Τέλος, ο κ. Ρένεσης είπε ότι η συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται στη Νότια Ρόδο (σ.σ. μεταξύ Αρνίθας και Απολακκιάς), έχει καεί δύο φορές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει φυσική αναδάσωση. Πρόκειται για δημόσιο χώρο και ο νόμος λέει πλέον ότι αναδάσωση μπορεί να γίνει μόνο μετά από μελέτη.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου