Ευρεία σύσκεψη σήμερα  για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Ευρεία τεχνική σύσκεψη,  με τη συμμετοχή δύο Υπουργών, με αντικείμενο την προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου εντός του Μνημείου.

Ως γνωστόν, η Δημοτική Αρχή, όλο το προηγούμενο διάστημα, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού για την επεξεργασία και την κατάρτιση της νέας (πολυπόθητης) προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη, μετά και το Μνημόνιο που υπεγράφη ανάμεσα σε φορείς, ως «προπομπός».

Θεωρείται, λοιπόν, ότι αρχές Μαρτίου που λήγει αυτό το Μνημόνιο, Δήμος και Υπουργείο θα είναι έτοιμοι να υπογράψουν τη νέα προγραμματική σύμβαση, η οποία αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Δήμου της Ρόδου για τη διάσωση του μοναδικού Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και μάλιστα στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι αυτό να γίνει στην επέτειο της 7ης Μαρτίου για συμβολικούς λόγους.

Μετά τις συσκέψεις, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο, στην Αθήνα, σήμερα έχει προγραμματιστεί μία και στη Ρόδο, στις 12:00 το μεσημέρι στη Βιβλιοθήκη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Στρατή και του συμπατριώτη μας Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.

Βεβαίως, θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηιωάννου και ακόμα οι παρακάτω:
-  Μιχαηλίδου Μαρία, Έφορος Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

- Χατζηιωάννου Παναγιώτης, Αρχιτέκτονας Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου
- Ηλιοπούλου Σοφία, Αρχαιολόγος Γραφείο Υφυπουργού Πολιτισμού
- Αλικαρίδης Φιλάρετος, Γραφείο Υφυπουργού Πολιτισμού
- Παρασκευοπούλου Άννα, Διευθύντρια Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων

- Μάγος Κυριακός – Παντελεήμων, Τμήμα Μελετών Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης
- Χαλαστάνη Βανέσα, Σύμβουλος Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
- Μανωλάκης Αλέξανδρος, Πρόεδρος ΔΕΥΑΡ
- Διακομανώλης Μανώλης, Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΡ.