Μουσική εκδήλωση στο βρετανικό πολεμικό πλοίο «HMS ECHO»

Μουσική εκδήλωση στο βρετανικό πολεμικό πλοίο «HMS ECHO»

Μουσική εκδήλωση στο βρετανικό πολεμικό πλοίο «HMS ECHO»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 694 ΦΟΡΕΣ

Ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Τουρισμού Ρόδου Κώστας Μάτσης, σε ανακοίνωσή του για την εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του βρετανικού πολεμικού πλοίου «HMS EHCO» και του πληρώματός του, αναφέρει τα εξής:

«Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου επισκέφθηκα το λιμάνι στο οποίο ήταν αγκυροβολημένο το πλοίο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού «HMS ECHO» και αφού καλωσόρισα τους αξιωματικούς και το πλήρωμα τους έκανα γνωστό ότι επιθυμώ να πάρω μουσικό συγκρότημα για να τους διασκεδάσει. Αποδέχτηκαν με χαρά την πρότασή μου και κανονίστηκε να γίνει η εκδήλωση την επόμενη μέρα Παρασκευή στις 8 το βράδυ.

Η κόρη μου Αλεξάνδρα Μάτση δέχτηκε με χαρά να τραγουδήσει καθώς σπούδασε στην Αγγλία και για αρκετά χρόνια δούλεψε εκεί. Κάναμε επίσκεψη στους χώρους του καραβιού και επιλέξαμε το κατάλληλο σημείο του για να στηθεί το συγκρότημα.

Μάλιστα τους είπα ότι θα τους πάρω και ελληνικό κρασί να δοκιμάσουν και αφού ήρθα σε συνεννόηση με το Οινοποιείο «Κτήμα Μουσών» του κ. Αθανασίου Ζαχαριά στη Βοιωτία, ζήτησα να μου στείλουν κρασιά. Αμέσως εκείνοι επικοινώνησαν με τον αντιπρόσωπο της εταιρείας στη Ρόδο την κάβα κρασιών του κ. Μακέστα στην Αλεξάνδρου Διάκου (Vintage) και ζήτησαν να με εφοδιάσουν δωρεάν με μία αρκετά μεγάλη ποσότητα κρασιών σε μπουκάλια.

Την Παρασκευή το βράδυ μαζί με το συγκρότημα White Noise που αποτελούνταν από την Αλεξάνδρα Μάτση τραγούδι, Γρηγόρη Σταυριανό τραγούδι –κιθάρα και Παναγιώτη Θανασούλη πλήκτρα ανεβήκαμε στο καράβι.
Οι μουσικοί παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, και κάνοντας το πλήρωμα να νιώσει την ελληνική φιλοξενία, την οποία όπως είπαν δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Συγκινήθηκαν ιδιαίτερα για την προσφορά αυτή και υποσχέθηκαν να ξανάρθουν στη Ρόδο, μαζί με τις οικογένειές τους.

Αμέσως μετά ο κυβερνήτης του πλοίου J. P. Winn, αφού μας ευχαρίστησε μου έδωσε μία βρετανική σημαία και έναν πίνακα με το πλοίο.
Το πολεμικό πλοίο αναχώρησε από τη Ρόδο την Κυριακή το πρωί και πήγα στο λιμάνι για να το αποχαιρετήσω. Μάλιστα έστησα στην προκυμαία δύο μεγάλες σημαίες μία ελληνική και μία του βρετανικού ναυτικού, σε ένδειξη φιλίας και τιμής.
Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο κυβερνήτης του βρετανικού πλοίου αναφέρει τα εξής: «Κε Μάτση, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη γενναιόδωρη βραδιά ψυχαγωγίας φιλοξενίας και στήριξης κατά τη διαμονή μας στο νησί της Ρόδου.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι όλο το προσωπικό του πλοίου ECHO πέρασε φανταστικά όταν έπαιξε το συγκρότημα White Noise και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μου στην Αλεξάνδρα, τον Παναγιώτη, και τον Γρηγόρη.
Η ποιότητα της διασκέδασης ήταν εξαιρετική και θα το συζητάμε για πολύ καιρό. Επίσης ευχαριστώ την εταιρεία Muses Estate Winery για τη γενναιόδωρη προσφορά των κρασιών. Τα κρασιά ήταν υπέροχα και μας επέτρεψαν να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη μουσική.

Όπως γνωρίζετε το προσωπικό του πλοίου, περνά πολύ καιρό μακριά από τις οικογένειές του. Εκδηλώσεις σαν και αυτήν που έγινε στο πλοίο, έκανε τη διαφορά και τους επέτρεψε να κάνουν πιο ευχάριστα τη δουλειά τους, καθώς είναι μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να σας φιλοξενήσω πάνω στο πλοίο, ελπίζω και εσείς να περάσατε μία υπέροχη βραδιά.
Ήταν μία ευχάριστη εμπειρία να επισκεφτούμε το νησί της Ρόδου και θα θέλαμε να ξαναέρθουμε στο μέλλον. Για άλλη μία φορά ευχαριστούμε».

Ως πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Τουρισμού Ρόδου, ήθελα να ευχαριστήσω το συγκρότημα White Νoise, το κεντρικό λιμεναρχείο Ρόδου, το κλιμάκιο ειδικών αποστολών του ΚΛΡ, το λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου, το οινοποιείο «Κτήμα Μουσών» και τον αντιπρόσωπό της κ. Μακέστα που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η εκδήλωση».

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο