Η Ρωσική Ομοσπονδία τιμά τον επίτιμο πρόξενο στα Δωδεκάνησα, Νίκο Δασκαλαντωνάκη

Τιμητικό πάπυρο για τη συμβολή του στην άρτια διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις εκλογές που έλαβαν χώρα το 2018, παρέλαβε ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσική Πρεσβεία με την ευκαιρία του εορτασμού της «Μέρας των Διπλωματών της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ο Πρέσβης κος Andrei Maslov τίμησε τον κο Νίκο Δασκαλαντωνάκη «εκ μέρους της εκλογικής επιτροπής της χώρας του για τις προεδρικές εκλογές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.


Υπογραμμίζεται ότι μέσα από τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, οι πολίτες της Ρωσίας που διαμένουν μόνιμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα συμμετέχοντας στις προεδρικές εκλογές της χώρας τους. Επίσης, στο περιθώριο της ψηφοφορίας οι Ρώσοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να διευθετήσουν διαδικαστικά θέματα προξενικής φύσεως.

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης είναι  επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στο όνομα της προσφοράς του στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών από το 1998. Προξενεία λειτουργούν στο Ρέθυμνο με διευρυμένες αρμοδιότητες, αλλά και σε Ρόδο και Κω.