Οι Ροδίτες μέρος της γιορτής της ΕΟΠ

Οι Ροδίτες μέρος  της γιορτής της ΕΟΠ

Οι Ροδίτες μέρος της γιορτής της ΕΟΠ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 322 ΦΟΡΕΣ

Οι Σταμάτης Σαββάκης, Νικόλαος Δράκος, Φωτεινή Νικήτα και Παναγιώτα Μπέντα, καθώς επίσης ο Ροδήλιος βραβεύτηκαν από την Ομοσπονδία για τις επιτυχίες τους το 2018 σε εγχώριους και διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες αθλήτριες του 2018, τα σωματεία που πρωταγωνίστησαν την περασμένη χρονιά και πρόσωπα της οικογένειας της ποδηλασίας που πρόσφεραν επί δεκαετίες στο άθλημα.

Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ήταν αναμφίβολα ο Χρήστος Βολικάκης, ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης, που βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου έχοντας ως μεγάλο του στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου -που βράβευσε τον Χρήστο Βολικάκη– και των κ.κ. Μανώλη Κολυμπάδη (Γεν. Γραμματέας ΕΟΕ), Ισίδωρου Κούβελου (Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας), Ιάκωβου Φιλιππούση (εκπρόσωπος της ΕΟΠ στην ΕΟΕ και ΓΓ στη ΔΕΜΑ), Μιχάλη Φυσεντζίδη (Αντιπρόεδρος ΔΟΑ), Χριστιάνας Καλογήρου (Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου), των περισσότερων μελών του ΔΣ της ΕΟΠ και πολλών φίλων του αθλήματος της ποδηλασίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον λόγο του Προέδρου της ΕΟΠ Μιλτιάδη Κριμίζη που μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αφήνουμε πίσω μας τα σοβαρά προβλήματα των τελευταίων ετών. Η κατάσταση ομαλοποιείται στο άθλημά μας και με τη βοήθεια της Πολιτείας και προσωπικά του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη βρήκε και πάλι τον δρόμο του. Είμαστε δικαιολογημένα πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Βρισκόμαστε σε μια Προ-Ολυμπιακή χρονιά και είμαι σίγουρος ότι η Ελληνική ποδηλασία θα συνεχίσει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας, με τον Χρήστο Βολικάκη να στοχεύει ένα μετάλλιο στο Τόκιο το 2020».

Από τη γιορτή της ελληνικής ποδηλασίας δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι Ροδίτες με παράδοση στις διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως έγινε και μέσα στο 2018.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι παρακάτω:
-Σαββάκης Σταμάτης (Ροδήλιος Π.Ο.Ρ.) Πρωταθλητής Ελλάδας πίστας παίδων 200μ.ταχύτητας - 500μ.ατ.χρονομέτρησης – ατ. πουρσουίτ - ομ. σπριντ

-Δράκος Νικόλαος, Στέργιος ( Ροδήλιος Π.Ο.Ρ.) Πρωταθλητής Ελλάδας πίστας παίδων αγώνας πόντων – ομ. σπριντ

-Νικήτα Φωτεινή (Α.Σ.Ρ. Έλαφος) 3η βαλκανιονίκης δρόμου – ατ. Χρονομέτρησης, πρωταθλήτρια Ελλάδας πίστας νεανίδων 200μ.ταχυτητας – 500μ. ατ. χρονομέτρησης

-Μπέντα Παναγιώτα (Γ.Σ. Διαγόρας) Πρωταθλήτρια Ελλάδας πίστας κορασίδων 200μ.ταχυτητας – 500μ. ατ.χρονομέτρησης (Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ). - ατ.πουρσουιτ (Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ)

-Ροδήλιος Π.Ο.Ρ.) Πρωταθλήτρια ομάδα πίστας παίδων - ομαδικού σπριντ (Σαββάκης Σταμάτης – Δράκος Νικόλαος, Στέργιος).

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή