Η Ρόδος σημείο αναφοράς για την παγκόσμια ποδηλασία

Ο χρόνος πια μετράει αντιστρόφως για την υποδοχή κορυφαίων επαγγελματιών και μη ποδηλατών στη Ρόδο τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των διεθνών αγώνων από τον Ροδήλιο και την Sports Tours Hellas με τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Όπως έχει γίνει εδώ και μήνες πια γνωστό, στις 3 Μαρτίου θα γίνει το Διεθνές Γκραν Πρι στο νησί μας και από 8 έως 10 του μήνα ο Γύρος Ρόδου.

Συνολικά και για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση του αγώνα, η οργανωτική επιτροπή δέχτηκε τη συμμετοχή από 21 ομάδες, εκπροσωπώντας τέσσερις ηπείρους βάσει της εθνικότητας των αθλητών που αγωνίζονται μ’ αυτές, μεταξύ αυτών και δύο Εθνικές, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από το νησί μας συμμετοχή θα έχει ο Ροδήλιος και θα πλαισιωθεί από τον Αίολο Αθηνών όσον αφορά την ελληνική ποδηλασία.

Οι συμμετέχουσες ομάδες:

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΚΥΠΡΟΣ

UCI CONTINENTAL TEAMS
SVL SPORTS GMBH & TEAM SAUERLAND (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
TUFO PARDUS (ΤΣΕΧΙΑ),
TEAM HUROM (ΠΟΛΩΝΙΑ)
TEAM AKROS-THOMUS (ΕΛΒΕΤΙΑ)
UNO-X DEVELOPMENT TEAM (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
LOTTO KERN HAUS (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
SWISS RACING ACADEMY SRA (ΕΛΒΕΤΙΑ)
ADRIA MOBIL (ΣΛΟΒΕΝΙΑ)
JOKER ICOPAL TEAM (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
TEAM VORARLBERG SANTI (ΑΥΣΤΡΙΑ)
 BEAT CYCLING CLUB (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

TEAMS-CLUBS
ΤEAM ZAPPI RACING U23 TEAM (ΙΤΑΛΙΑ)
OSLOFJORD CYCLING TEAM (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
TEAM KIBAG-BNP-COSTELO (ΚΟΣΟΒΟ)
ΑΙΟΛΟΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΛΛΑΣ)
ΡΟΔΗΛΙΟΣ (ΕΛΛΑΣ)
BYGDØ IL  (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
CMI (ΗΠΑ)
ZEROBC (ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

Οι διαδρομές έχουν όπως παρακάτω:

3 Μαρτίου Διεθνές Γκραν Πρι

Εκκίνηση από Ρόδο με κατεύθυνση προς τη Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι κι από ‘κει έξοδος στη Ρόδου-Λίνδου προς Αφάντου-Αρχάγγελο-Χαράκι-Κάλαθο-Λίνδο-Πεύκους-Λάρδο-Κιοτάρι-Γεννάδι-Λαχανιά-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σιάννα-Κρητηνία-Κάμειρο Σκάλα-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Θεολόγο-Ιαλυσό και τερματισμό πάλι στη Ρόδο, απόστασης 195χλμ.

8-10 Μαρτίου Διεθνής Γύρος Ρόδου
1ο ΕΤΑΠ

Ρόδος-Νέα Μαρίνα-προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι- προς Ρόδου-Λίνδου-Κολύμπια-Αρχίπολη-Ελεούσα-Απόλλωνα-Έμπωνα-Κρητηνία-Πεταλούδες-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Σορωνή-Καλαμώνας-Δαματριά-Μαριτσά και μετά από δύο στροφές εκεί, τερματισμός στο χωριό. Απόσταση 150χλμ.

2ο ΕΤΑΠ
Εκκίνηση από Ρόδο-προς Κρεμαστή-Ψίνθο-Αρχίπολη-Ελεούσα-Διμυλιά-Προφήτη Ηλία-Λάερμα-Λίνδο-Ρόδου-Λίνδου προς Φαληράκι κι από Paradise τερματισμός στα Κοσκινού. Απόσταση 161χλμ.

3ο ΕΤΑΠ
Εκκίνηση από Ρόδο προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι, παραλιακά-έξοδος προς Ρόδου-Λίνδου-Γεννάδι-Άγιος Ισίδωρος-Έμπωνα-Κρητηνία-Κάμειρος και τερματισμός στη Ρόδο. Απόσταση 157,5χλμ.