Πολλές οι συμμετοχές στα Mini Athletics Games της Ρόδου

Τη σημαντικότερη περίοδό της διανύει η ανάπτυξη του στίβου στα Δωδεκάνησα χάρις στις προσπάθειες της ΕΑΣ και των συλλόγων με ακαδημίες πια και εκατοντάδες παιδιά στις τάξεις τους. 

Αύριο στις 11.30 στο κλειστό προπονητήριο του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» θα γίνει ο δεύτερος αγώνας των Mini Athletics Games για παιδιά από 9 έως 11 ετών και θα έχουν συμμετοχή αρκετοί σύλλογοι του νησιού μας.  

Στα γραφεία της ΕΑΣ εστάλησαν 160 συμμετοχές από αγόρια και κορίτσια ως επιστέγασμα της μεγάλης …κινητοποίησης για την ανάδειξη των μελλοντικών μας αθλητών-αθλητριών. 

Τα αγωνίσματα: 
ΑΓΟΡΙΑ: 60μ. μ’ εμπόδια, 200μ. παλίνδρομο με εμπόδια, άλμα σε μήκος μπάλα 1 κg με γονάτιση και 6Χ30μ. βάδην 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 60μ. μ’ εμπόδια 500μ.,  άλμα άνευ φοράς. 

Για τις συμμετοχές:
-Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (όπως ορίζεται στην τελευταία Υπουργική απόφαση) και τους έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας.

-Σε αυτήν την αθλητική δραστηριότητα τα νέα σωματεία που περιμένουν την έγκριση από τον Κεντρικό Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αλλά και τα παιδιά που είναι υπό έγκριση το αθλητικό τους δελτίο μπόρεσαν να δηλωθούν. Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τις κάρτες υγείας θεωρημένες και τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις. Το σωματείο και οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την υγεία των παιδιών. 

-Κάθε παιδί μπορεί μάλιστα δηλώνεται σε μία (ταχύτητα ή ένα δρομικό ή μία  αντοχή), σε ένα άλμα ή μία ρίψη και στη σκυτάλη.

-Στη σκυτάλη μπορούν να δηλωθούν περισσότερες ομάδες από κάθε σύλλογο, αλλά στην αξιολόγηση θα μετράει η καλύτερη επίδοση από τις ομάδες του συγκεκριμένου συλλόγου.