Μία δολοφονία, δύο βιασμοί: Οι τρεις υποθέσεις που συγκλονίζουν τη Ρόδο

Μία δολοφονία, δύο βιασμοί: Οι τρεις υποθέσεις που συγκλονίζουν τη Ρόδο

Μία δολοφονία, δύο βιασμοί: Οι τρεις υποθέσεις που συγκλονίζουν τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2945 ΦΟΡΕΣ

Γράφει για τη “ΡΟΔΙΑΚΗ”

η Τασούλα Παπανικολάου

Δημοσιογράφος του Star Channel

Πρωτόγνωρες έχουν χαρακτηριστεί για την τοπική κοινωνία της Ρόδου, οι τρεις υποθέσεις που συγκλόνισαν την περιοχή αλλά και το Πανελλήνιο, γύρω από τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί, καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται κι όπως όλα δείχνουν οι αποκαλύψεις και τα νέα στοιχεία διαδέχονται το ένα το άλλο.
Οι τρεις υποθέσεις (μία δολοφονία και δύο βιασμοί) σχετίζονται μεταξύ τους. Κι όσο προχωρούν οι ανακρίσεις των αρμόδιων αρχών, τόσο θα υπάρχουν νέες αποκαλύψεις και στοιχεία, για να φωτιστεί πλήρως κάθε σκοτεινή πλευρά που σήμερα υπάρχει.

Καταγγελία για Βιασμό Ελένης Τοπαλούδη, Νοέμβριος 2017
….Η φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Ελένη Τοπαλούδη βγαίνει να διασκεδάσει με τη φίλη της Α.Κ. σε μπαρ στην Παλιά Πόλη του νησιού.
Γνωρίζουν τρεις νεαρούς.
Οι πληροφορίες για το τι ακολούθησε είναι συγκεχυμένες ...Κάποιες αναφέρουν ότι οι 3 νεαροί έριξαν στο ποτό της φοιτήτριας χάπι βιασμού την παρέσυραν στο σπίτι της και τη βίασαν. Ένας από αυτούς βιντεοσκόπησε τα πάντα.

Άλλες μαρτυρίες λένε ότι οι τρεις νεαροί αποχώρησαν με την Ελένη και τη φίλη της από το κλαμπ. Άφησαν τη μια κοπέλα στο σπίτι της και στη συνέχεια φέρονται να τη βίασαν σε σπίτι στον Αρχάγγελο.
Η Ελένη μία εβδομάδα μετά τη νύχτα εκείνη αποφασίζει να πάει στο αστυνομικό τμήμα. Μαζί της βρίσκονται και τρεις φίλες της Μία από αυτές η Κ.Τ. ισχυρίζεται:

«Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον βιασμό της και την παράνομη βιντεοσκόπηση. Από το αστυνομικό τμήμα της είπαν ότι δεν γινόταν κάτι για την περίπτωσή της διότι είχε περάσει αρκετό διάστημα. Πάντως μετά από αυτό που της συνέβη της δημιουργήθηκε έντονη φοβία».

O αστυνομικός που είδε την Ελένη Τοπαλούδη ισχυρίζεται:
«Ήλθε μαζί με 2 ή 3 φίλες της και μου είπε πως κάποιες μέρες πριν κατέληξε με 3 νεαρούς σε σπίτι στην περιοχή του Αρχαγγέλου Ρόδου. Κατά την παραμονή τους στο σπίτι επιδόθηκαν σε ερωτικές πράξεις και θυμάται ένα κινητό να την τραβάει βίντεο.
Κατηγορηματικά θέλω να τονίσω ότι η φοιτήτρια δεν μου είπε οτιδήποτε για βιασμό.
Ζήτησε από εμάς να εμποδίσουμε το βίντεο αυτό -εφόσον υπάρχει – να ανέβει στο Ίντερνετ. Δεν θυμόταν τα στοιχεία των τριών αυτών ατόμων».

Η Ελένη έψαξε και βρήκε από το facebook τους τρεις νεαρούς. Στην καλύτερη φίλη της έστειλε και τα τρία ονόματα ...Εκείνη κράτησε μόνο τα δύο και μετά τη δολοφονία της ενημέρωσε τους γονείς της.
Πριν από έναν μήνα η μητέρα της Κούλα Τοπαλούδη καταθέτει τα ονόματα στην Αστυνομία Διδυμοτείχου.
Ο εισαγγελέας Ρόδου διατάσσει προκαταρκτική εξέταση. Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας επισκέπτονται την ανακρίτρια Ρόδου και της δίνουν τα ονόματα των υπόπτων για τον βιασμό. Σε δηλώσεις ζητούν να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Πιστεύουν ότι οι 3 ύποπτοι συνδέονται με τον Έλληνα κατηγορούμενο για τη δολοφονία της.
Oι 3 νεαροί προσήχθησαν στην Ασφάλεια Ρόδου για διακρίβωση στοιχείων ...Κατηγορίες δεν τους έχουν απαγγελθεί καθώς είναι ακόμη σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση. H φίλη της Ελένης αναγνώρισε τους 3 νεαρούς.

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη 28 Νοεμβρίου 2018
Η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονείται με άγριο τρόπο από τον 21χρονο και τον 19χρονο ...Για την υπόθεση αυτή έχουν γραφτεί και έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλά. Αυτό που παραμένει ακόμη μυστήριο είναι γιατί την δολοφόνησαν …Το δεδομένο είναι ότι ο ένας τα ρίχνει στον άλλον για τι έγινε στο σπίτι του Έλληνα.
Οι αρχές πιστεύουν ότι το άνοιγμα του λάπτοπ της Ελένης θα δώσει τις απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και κυρίως στο «γιατί»... Πώς μία βόλτα τριών νέων παιδιών είχε τέτοια τραγική κατάληξη...

Βιασμός 19χρονης 1η Δεκεμβρίου 2018
Μια παρέα νεαρών κάθεται στην πλατεία Ευαγγελισμού. Ανάμεσά τους μία νεαρή κοπέλα 19 ετών ...Στην παρέα εμφανίζεται ο Αλβανός φερόμενος ως δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη.

Κανείς εκείνη τη στιγμή δεν γνωρίζει ότι είναι ένας από τους δύο δράστες. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο Αλβανός μαζί με έναν 23χρονο Ρομά προτείνουν στην κοπέλα να πάνε βόλτα για να ακούσουν μουσική. Η κοπέλα δέχεται ανυποψίαστη για τις πραγματικές προθέσεις τους ...Την πάνε στο Ενυδρείο. Τη βιάζουν …τη χτυπούν άγρια ...Τους παρακαλά να την αφήσουν ...Δεν την ακούνε… Εκείνη σε άθλια κατάσταση καταφέρνει να ξεφύγει. Φοβάται καθώς, όπως καταθέτει, την απείλησαν ότι θα της ξανακάνουν το ίδιο αν αποκαλύψει τι έγινε...

Η καταγγελία στην αστυνομία γίνεται πριν από λίγες εβδομάδες …Ο 23χρονος Ρομά συλλαμβάνεται. Στην πρώτη του κατάθεση αποκαλύπτει λεπτό προς λεπτό τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας με ειδικές ανάγκες. Στην ανακρίτρια τα παίρνει όλα πίσω και ισχυρίζεται ότι ο Αλβανός είναι εκείνος που βιάζει την κοπέλα.
Ο Αλβανός στην απολογία του υποστηρίζει: «Δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά. Προφανώς πληρώνονται για να λένε αυτά εις βάρος μου».

Η δικηγόρος της 19χρονης, Μαρία Κρικοπούλου, δηλώνει στη “Ροδιακή”: «Θα αποδειχθεί στο δικαστήριο τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ.
Είμαι απολύτως βέβαιη ότι το αδίκημα διαπράχθηκε από τους δύο δράστες όπως ακριβώς περιγράφεται από την παθούσα και επιβεβαίωσε στην πρώτη του κατάθεση ο 23χρονος Ρομά».

Τρεις υποθέσεις με πρωταγωνίστριες 2 νεαρές κοπέλες. Τρεις κατηγορούμενοι. Τρεις ύποπτοι.
Λιμενικό-Αστυνομία-Εισαγγελέας και Ανακρίτρια επιχειρούν να φωτίσουν όλες τις λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του