Συνάντηση της Επιτροπής Τουρισμού στη Λέρο, για κατάθεση προτάσεων και επίλυση προβλημάτων

Συνάντηση της Επιτροπής Τουρισμού στη Λέρο, για κατάθεση προτάσεων και επίλυση προβλημάτων

Συνάντηση της Επιτροπής Τουρισμού στη Λέρο, για κατάθεση προτάσεων και επίλυση προβλημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 232 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου αναφέρει τα εξής:

Συνάντηση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κου Κόλια Μιχάλη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/02/2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με φορείς και αρχές του νησιού μας, για τον προγραμματισμό της Τουριστικής Περιόδου 2019 και την κατάθεση προτάσεων για επίλυση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν.

Σην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Έπαρχος κος Θεμέλαρος Ιωάννης, ο εκπρόσωπος του Τελωνείου Λέρου κος Γιάννης Βαγγέλης, εκπρόσωποι από το Λιμεναρχείο Λέρου, λόγω απουσίας του Λιμενάρχη κου Ρίγγα, ο Πρόεδρος ξενοδόχων κος Μαθιουδάκης Μ. και ο Αντιπρόεδρος κος Ασβεστάς Θ. σε συνεργασία με την κα Πολιτάκη Α., εκπρόσωποι των Ενοικιαζομένων Δωματίων, ο Πρόεδρος των Καφεζυθεστιατόρων κος Κουβάς Κ. , εκπρόσωπος του συλλόγου ποδηλατών κος Μαλέας Μ. , ο Τουριστικός Πράκτορας κος Καστης Δ. και ο κος Κανάρης Α., καθώς και ο κος Ιατρού Μ. εκπρόσωπος της LEROS MARINA EVROS S.A.

Κατά την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Λέρου ευχαρίστησε τις αρχές και γενικά τους εμπλεκομένους με τον τουρισμό για την άψογη συνεργασία, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση όλων μας ούτως ώστε να παρέχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας και πως η συνεργασία θα φέρει το θεμιτό αποτέλεσμα ανάπτυξης και προβολής του νησιού μας.

Ο κ. Κόλιας ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με εξειδικευμένο γραφείο τουρισμού για την αποστολή εκπροσώπων σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού για την διαφήμιση του νησιού μας.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λέρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Τουριστικό Αγκυροβόλιο Αλίντων, ένα σημαντικό έργο για την Τουριστική ανάπτυξη της Λέρου, στις παρεμβάσεις που έγιναν και που πρόκειται να γίνουν στις λιμενικές υποδομές Αγίας Μαρίνας, Παντελιού και Ξηροκάμπου, οι οποίες θα επιτευχθούν πιο εύκολα λόγω της λειτουργίας του νεοσύστατου Λιμενικού Ταμείου Λέρου, στη δυνατότητα που έχουν πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε κεντρικά σημεία του νησιού μας πρόσβασης σε ελεύθερο Wi-Fi όπως και στην ολοκλήρωση εκπόνησης μελέτης από το Δήμο μας εναλλακτικού τουρισμού όπως του καταδυτικού και του περιπατητικού.

Κλείνοντας ο κ. Κόλιας ανακοίνωσε την κατάθεση φακέλου στο Αρμόδιο Υπουργείο για την έγκριση λειτουργίας δωδεκάμηνης (12) διάρκειας διαβατηριακού ελέγχου όπως επίσης και την άφιξη επιτροπής το επόμενο διάστημα για την επέκταση του αεροδρομίου ή κατασκευής νέου.

Αφού ακούστηκαν οι απόψεις όλων των παρευρισκομένων και καταγράφηκαν οι προτάσεις και οι προβληματισμοί, αποφασίστηκε η εκ νέου συνάντηση για την υλοποίηση και εφαρμογή των προτάσεων πριν την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων