Π. Μπακίρης: «Στα Δωδεκάνησα ανυπομονούμε για μία κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Στον χαιρετισμό του στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης, ανέφερε τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο Ν. Αιγαίο στα Δωδεκάνησα, εδώ στην όμορφη μας Ρόδο, είναι τιμή μας που σας έχουμε για άλλη μια φορά κοντά μας.

Η παρουσία σας εδώ στα Δωδεκάνησα, για 3η φορά μέσα σε δύο χρόνια δηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την  αγάπη σας για τον τόπο μας.

Και μάλιστα είστε εδώ  μία συμβολική μέρα αφού αύριο είναι η επέτειος της απελευθέρωσης και της ενσωμάτωσης  της  Δωδεκανήσου στην πατρίδα.

Σας ευχαριστούμε.

Όμως σήμερα Κύριε Πρόεδρε,

Τα νησιά μας ο τόπος μας, όπως άλλωστε και ολόκληρη  η πατρίδα μας, αναζητά μία αλλη απελευθέρωση. Μια απελευθέρωση από τα δεσμά μίας κρίσης όχι μόνο οικονομικής αλλά θεσμών και αξιών την οποία έχει δημιουργήσει με την  ανεύθυνη και καταστροφική πολιτική της  η σημερινή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Η νησιωτικότητα κ. Πρόεδρε είναι πάνω από όλα η ταυτότητά μας, είναι η πατρίδα μας. Η προστασία της δεν είναι μόνο συνταγματική υποχρέωση, είναι ο τρόπος να ισχυροποιούμαστε εθνικά και να αναπτυσσόμαστε οικονομικά.

Όμως τα νησιά μας έχουν πληγωθεί και συνεχίζουν να πληγώνονται  σε μεγάλο βαθμό απο τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα σταματήσουμε να αναφερόμαστε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τους οποίους η ΝΔ είχε προστατεύσει όπως επίσης στην κατάργηση κάθε νομοθετικής ρύθμισης που προστάτευε την νησιωτικότητα.

Και το χειρότερο απ´όλα είναι πως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας τραυματίζουν παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια και με τα εθνικά μας θέματα.  Στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται συμφωνίες τύπου πρεσπών και στο Αιγαίο…. ευτυχώς θα πάνε σύντομα στα σπίτια τους……

Είναι ευτύχημα για εμάς εδώ κύριε Πρόεδρε, που ο Περιφερειάρχης μας, ο Γιώργος Χατζημάρκος, όχι μόνο υπηρετεί την αλήθεια και το συμφέρον του τόπου μας, αλλά με τα έργα και τη μαχητικότητά του υπερασπίστηκε τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους. Κράτησε όρθια τα Δωδεκάνησα και το Ν. Αιγαίο σε στιγμές πολύ δύσκολες.

Είμαι σίγουρος ότι η μάχη στην περιφέρεια θα κερδηθεί. Πρώτα απ᾽όλα γιατί δόθηκε  απο τον ίδιο το Γιώργο καθημερινά επί πέντε ολόκληρα χρόνια. Με αφοσίωση αλλά και με αποτελεσματικότητα. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες και την κυβερνητική αδιέξοδη πολιτική.

Η στήριξη του Γ. Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου αποτελεί την έμπρακτη προσωποποίηση για το πως η παράταξή μας αντιλαμβάνεται την προσφορά στον τόπο. Βάζοντας πάνω από όλα το κοινό καλό.

Κυριε πρόεδρε επιτρέψτε μου κλείνοντας να ανανεώσω αυτά που σας είπα στην τελευταία σας επίσκεψη ακριβώς πρίν ένα χρόνο. Δηλαδή να σας δηλώσω ξανά την αγάπη την εμπιστοσύνη και την στήριξη όλων των δωδεκανησίων στο πρόσωπό σας και να πω οτι  εμείς οι νησιώτες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πλέον από τη σημερινή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Όσο περισσότερο μένουν τόσο περισσότερο αρρωσταίνουμε.

Εμείς στα Δωδεκάνησα ανυπομονούμε για μία κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να ξαναφέρουμε τη χώρα σε πορεία προόδου και για να δώσουμε το δικαίωμα στη δημιουργία και την αξιοπρέπεια σε όλους τους Έλληνες.

ΟΙ ελληνες αξίζουμε καλύτερα οι Δωδεκανήσιοι αξίζουμε καλύτερα

Στη ΝΔ μπορούμε.  Καλή δύναμη.