Η θεατρική παράσταση “Ζωρζ Νταντέν. Ο ανύπαρκτος σύζυγος” από τον Ωρίωνα Παραδεισίου

Θεέ μου, κάνε να μην παντρευτώ ποτέ. Κι αν παντρευτώ, κάνε να μην απατηθώ. Κι αν απατηθώ, κάνε να μην το μάθω. Κι αν το μάθω, κάνε Θεέ μου να μη μου καίγεται καρφί.” (Μολιέρος)

Ο Ζωρζ Νταντέν καταβάλλει το απαραίτητο αντίτιμο και παντρεύεται τη νεαρή Αντζελίκ Ντε Σοτανβίλ. Η ευγενική καταγωγή της αποτελεί πολύτιμο αφροδισιακό για τον διψασμένο αναρριχητή της κοινωνικής πυραμίδας. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως υπολόγιζε.

Η γυναίκα του, όχι μόνο τον περιφρονεί και τον απατά, αλλά τον βγάζει και τρελό. Η στιγμή του θριάμβου και της δικαίωσής του δεν έρχεται ποτέ. Σ’ αυτό το έργο, κανένας δεν αγαπάει κανέναν. Οι γονείς μοσχοπουλούν την κόρη τους για το χρήμα.

Η θυγατέρα επαναστατεί και ερωτοτροπεί με άλλους άντρες. Ο σύζυγος την αντιμετωπίζει ως μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού. Ο κυνισμός και η υπεροψία των Σονατβίλ, η δουλοπρέπεια και οι φιλοδοξίες του Νταντέν, η εκδικητική σκληρότητα της Αντζελίκ συνθέτουν έναν κόσμο τρομακτικό μέσα στη γελοιότητά του.
Μανής Κων/νος

Η θεατρική ομάδα ΘΕΩΡΙΩΝ του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου “Ωρίωνας”σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ παρουσιάζει την κωμωδία του Μολιέρου “Ζωρζ Νταντέν.

Ο ανύπαρκτος σύζυγος” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μανή. Από Παρασκευή 22 Μαρτίου μέχρι και Δευτέρα 25 Μαρτίου η παράσταση θα ανέβει στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Ωρίωνα”, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παραδείσι.
Ωρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

Παίζουν:
Γιάννης Παπαμανώλης – Ζωρζ Νταντέν
Ράνια Σιαμορέλη – Αντζελίκ
Σάββας Πελλός – Βαρώνος Ντε Σοτανβίλ
Βάσω Μαστρονικήτα – Βαρώνη Ντε Σοτανβίλ
Γιώργος Νεσφυγές - Κλιτάντρ
Σταματία Γρηγορά – Κλωντίν
Τάσος Κυρτάσογλου – Λουμπέν
Ευθύμιος Βολονάκης – Κολέν
Συμμετέχει η Μαίρη Γιαννίκη
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μανής
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Μανής - Μιχάλης Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Σταματία Γρηγορά
Μουσική επιμέλεια: Σταματία Γρηγορά