Αύριο η εκδήλωση στη Ρόδο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Αύριο η εκδήλωση στη Ρόδο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Αύριο η εκδήλωση στη Ρόδο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 474 ΦΟΡΕΣ

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου «Αίθουσα Κορνήλιος Καστοριάδης» στις 8 το βράδυ. Ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός που θα αναλύσει τα οφέλη της πολιτικής του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα του μέτρου για την κατάθεση των παραστατικών μεταφοράς από όλες τις νησιωτικές επιχειρήσεις άνοιξε προχτές ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία και να ξεκινήσει η κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα όσες νησιωτικές επιχειρήσεις από τα νησιά είναι κάτοχοι του μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης θα πρέπει να μπούν στην πλατφόρμα του μέτρου μέσω της ιστοσελίδας metaforikoisodynamo.gr και με την εισαγωγή των κωδικών TAXISnet μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία των παραστατικών που αφορούν το μεταφορικό κόστος των εμπορευμάτων από και προς τα νησιά που έχουν δαπανήσει για την περίοδο από την 1/1/19 έως και την ημερομηνία οριστικής υποβολής της αίτησης. Ως δαπάνες λογίζονται οι μεταφορές των εμπορευμάτων που έλαβαν χώρα είτε μέσω μεταφορικής εταιρείας είτε μέσω ναύλου επαγγελματικού οχήματος.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στο μέτρο έχουν εγγραφεί πάνω από 8.300 νησιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν πίσω κατά μέσο όριο το 43% του μεταφορικού κόστους που έχουν δαπανήσει.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών