Ποια είναι η Ελένη Καραγιάννη που συστρατεύεται με τον Στράτο Καρίκη

Ποια είναι η Ελένη Καραγιάννη  που συστρατεύεται με τον Στράτο Καρίκη

Ποια είναι η Ελένη Καραγιάννη που συστρατεύεται με τον Στράτο Καρίκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3174 ΦΟΡΕΣ

Την απόφασή της να ασχοληθεί και να προσφέρει στα κοινά εφόσον ο κόσμος θα την επιλέξει, ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες η συμπατριώτισσά μας Ελένη Καραγιάννη, η οποία θα είναι υποψήφια με την παράταξη του Στράτου Καρίκη στις δημοτικές εκλογές.

Στην ανακοίνωσή της η κα Καραγιάννη αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ονομάζομαι Ελένη Καραγιάννη του Νικολάου, είμαι Ροδίτισσα και συμπορεύομαι ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Στράτο Καρίκη.

Ο πατέρας μου Νικόλαος κατάγεται από τ’ Αφάντου κι η μητέρα μου Αναστασία το γένος Ζαγοριανού κατάγεται από Σάλακο, Σορωνή, Καλαβάρδα και Κοσκινού. Είμαι διαζευγμένη μητέρα με ένα ανήλικο τέκνο.

Εργάζομαι στο Κτηματολόγιο Ρόδου ως δικαστική υπάλληλος. Πρόσφατα ο απερχόμενος Κτηματολογικός Δικαστής Ρόδου, μου έκανε πρόταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για απονομής στο πρόσωπό μου Εύφημης Μνείας.

Στο δημόσιο εργάζομαι από το 1996, είχα εργασθεί σε Δήμο και Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Παράλληλα έχω ασχοληθεί περιστασιακά σε διάφορα λογιστικά και ασφαλιστικά γραφεία της Ρόδου καθόσον διαθέτω άδεια λογιστή και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Έχω απασχοληθεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο ΙΕΚ Ρόδου, και συμμετείχα σε επιτηρήσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

Επίσης έχω απασχοληθεί και σε άλλες περιστασιακές εργασίες στον τουρισμό στον τομέα σίτισης και φιλοξενίας ως βοηθητικό προσωπικό.

Με τα κοινά ασχολούμαι πρώτη φορά. Σχετικά με τις σπουδές μου, έχουν πραγματοποιηθεί παράλληλα ως εργαζόμενη μητέρα, χωρίς ποτέ να επιβαρύνω την Υπηρεσία μου παρά μόνο τον προσωπικό μου χρόνο που προτίμησα ν’ αφιερώσω εκεί.

Αρχικά αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου «Βενετόκλειο», στη συνέχεια από το ΙΕΚ Ρόδου στον τομέα των χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και τέλος αποφοίτησα από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Κατεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στο παρόν φοιτώ στην ΑΣΠΑΙΤΕ Ρόδου, παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημόσια Ιστορία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και παράλληλα είμαι εγγεγραμμένη φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επίσης έχω συγκεντρώσει αρκετές ώρες επιμόρφωσης σε θέματα περιβάλλοντος, διεθνών σχέσεων κ.ά. Έχω συμμετάσχει στο φοιτητικό συνέδριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου MARE NOSTRUM, και σε διάφορους διαγωνισμούς. Στη ζωή μου έχω συμπεριλάβει το αγώνισμα του Τριάθλου που διοργανώνει ο σύλλογος Τριάθλου Ρόδου «Απόλλων» για το λόγο ότι ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Αυτό με οδήγησε να γίνω μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πεντάθλου.

Η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό επήλθε μετά τη δημιουργία οικογένειας στην ηλικία των 30 ετών και μετά από δύο χειρουργεία αφαίρεσης καρκίνου ωοθηκών σε ηλικία 24 και 29 ετών, στα Νοσοκομεία Έλενα Βενιζέλου και Μεταξά αντίστοιχα στην Αθήνα.

Η απογοήτευσή μου για την κακή μου υγεία σε τόσο νεαρή ηλικία καθώς και το διαζύγιο που ακολούθησε στη ζωή μου με οδήγησαν να πάρω αποφάσεις και να ασχοληθώ με πράγματα εξαιρετικά δημιουργικά, δηλαδή, με σπουδές, αθλητισμό κλπ. Απαίτησα από τον εαυτό μου ν’ αλλάξει συνήθειες και τρόπο σκέψης.

Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και προσπαθώ να συμμετέχω σε αρκετές εκδηλώσεις χωρίς ποτέ να υπάρξω επαγγελματίας αθλήτρια.

Η συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα μου δίνει ζωή, ενέργεια και αυτοπεποίθηση, η προσπάθεια του αγώνα με βοηθάει ν’ αντιμετωπίζω τις δυσκολίες της ζωής και να μην τα παρατάω, παράλληλα ενθαρρύνω και άλλες γυναίκες να συμμετέχουν σε αγωνίσματα.

Επίσης συμμετέχω στη χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, με ενδιαφέρει η μουσική, η τέχνη και ο πολιτισμός. Στα παιδικά μου χρόνια παρακολούθησα μαθήματα πιάνου και στο Ωδείο της Ρόδου και συμμετείχα σε πολιτιστικό σύλλογο στο χωριό Αφάντου.

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να παράγει τέχνη απ’ όπου κι αν προέρχεται, μία φωτογραφία, ένα μουσικό κομμάτι, ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα κόσμημα, ένα κεραμικό, ένα ανακυκλωμένο υλικό, μια πρόταση με ρίμα, ένα ποίημα. Τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής μου συμμετέχω ενεργά και στην εκδήλωση των Θεοφανείων στη Ρόδο και μάλιστα το 2017 ήμουν η τυχερή που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό από το λιμάνι του Ευαγγελισμού στη Ρόδο.

Η δύναμη του Τιμίου Σταυρού με οδηγεί, γιατί είμαι ορθόδοξη χριστιανή και Ελληνίδα, σέβομαι τις θρησκείες, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των άλλων ανθρώπων και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρξουμε. Η εικόνα μας, η ετερότητά μας, η δομημένη, αυτή που κτίσαμε οι ίδιοι, αυτή που εισπράττουν οι γύρω μας στις κοινωνικές συναναστροφές μας, πρέπει να είναι αποδεκτή από όλους, απ’ όπου κι αν προερχόμαστε, όσο “ταπεινή” κι αν είναι η καταγωγή μας. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στα κοινά.

Μέσα από την καθημερινότητά μου, συλλέγω τα δεδομένα του τόπου μου, σε σχέση μ’ αυτά που βιώνω, ως πολίτης, ως γυναίκα, ως εργαζόμενη, ως μητέρα, ως σκεπτόμενος άνθρωπος και διαπιστώνω ότι δεν αξιοποιείται η γνώση που παράγεται μέσα από τις δράσεις των πολιτών και τις σπουδές των παιδιών τους στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες και πεδίο για ν’ αξιοποιηθούν οι γνώσεις, οι εμπειρίες των ενεργών πολιτών και των εθελοντών προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση στην πόλη μας. Δεν θα ήθελα ν’ αναφερθώ σε συγκεκριμένα θέματα ούτε να ισοπεδώσω τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών αλλά να επισημάνω ότι η παιδεία και ο πολιτισμός παράγεται από την καθημερινότητά μας.

Αν η καθημερινότητα δεν είναι σε ένα καλό επίπεδο, τότε οι δημότες είναι δυσαρεστημένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξελιχθούν ούτε να λειτουργήσουν ισότιμα στην κοινωνία. Δηλαδή ο πολιτισμός και η παιδεία μας κάνει ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Επίσης πιστεύω ότι η εικόνα της πόλης μας, και τα δημόσια κτήρια, παράγουν τη Δημόσια Ιστορία του τόπου μας και κατ’ επέκτασιν τη διατήρηση της Ιστορικής μας Μνήμης. Η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία μας. Κατά τη διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής, αξιοποιήθηκε το φυσικό περιβάλλον και ενισχύθηκε με δομές που εξυπηρετούσαν τους πολίτες και τα χωριά του νησιού, κανάλια μεταφοράς νερού μέσα από τα δάση, υδάτινα πάρκα, γεφύρια, κ.ά. αποτελούν κι αυτά μέρος της ιστορίας του τόπου μας, της Ιστορικής Μνήμης.

Τέλος, θεωρώ ότι η κάθε γυναίκα έχει μια δική της ιστορία και δεν πρέπει να φοβάται να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική. Οι γυναίκες έχουν πολλές δυνατότητες. Δεν προέρχομαι από γονείς πολιτικούς ούτε δημοσίους υπαλλήλους. Οι γονείς μου είναι βιοπαλαιστές.

Δεν ανήκω στα “Golden Βoys” της πολιτικής, αλλά πιστεύω πως ο κάθε δημότης και δη η κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην ενεργή συμμετοχή, να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά και τη ζωή της, όπως εκείνη επιθυμεί, χωρίς να παραβιάζονται τα όρια των υπολοίπων, προκειμένου να βοηθήσει τον τόπο της.

Συμπορεύομαι με τον Στράτο Καρίκη. Πίστεψα ότι είναι μία ακόμα ευκαιρία στη ζωή μου να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να εξελιχθώ μέσα από τα κοινά. Πιστεύω ότι ο Στράτος Καρίκης είναι ένας αξιόλογος κι ευπρεπής άνθρωπος και πως το όραμα για τη Ρόδο μας είναι κοινό.»

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών