Ανατροπή στη μάχη  για τις εκλογές στην περιφέρεια

Διαστάσεις ανατροπής υπέρ της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού διαμορφώνονται πλέον στη μάχη για τις εκλογές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας της πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, κας Νατάσας Βενετοκλή.

 Η παρουσία στο ψηφοδέλτιο της κας Βενετοκλή σε συνδυασμό με τις υποψηφιότητες που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα του Νίκου Γερονικόλα, του Γιάννη Λαχανά, του Φοίβου Παρασκευόπουλου, της Μαρίας Μαυρίκου, του Παναγιώτη Κουνάκη, του Άγγελου Ανανία και άλλων στελεχών, αποδεικνύει την ισχυρή τάση υπέρ του κ. Γλυνού που υπάρχει και στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

 Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι υποψήφιοι του κ. Γλυνού προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα και κυρίως από την κοινωνία, καθιστούν τον συνδυασμό του ιδιαίτερα ισχυρό, τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στις Κυκλάδες.

 Η υποψηφιότητα της Νατάσας Βενετοκλή έχει εκτός των άλλων και ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, αφού αποδεικνύει στην πράξη ότι η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» λειτουργεί συνθετικά, καθώς ήδη στους κόλπους της βρίσκονται στελέχη από τους όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, αποφασισμένα να δουλέψουν από κοινού για το καλό των νησιών μας.

 Η συμπαράταξη της κας Βενετοκλή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην κοινή γνώμη, δεδομένου ότι πρόκειται για προσωπικότητα εξαιρετικά αγαπητή, εγνωσμένου ήθους και ικανοτήτων, ενώ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους παράγοντες της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», στελέχη της οποίας θεωρούν ότι όντως διαμορφώνονται νέα δεδομένα στη μάχη των εκλογών.

Παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητα της κας Βενετοκλή ήταν αναμενόμενη, η ανακοίνωσή της προκάλεσε έκδηλη αμηχανία στις τάξεις της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, που τουλάχιστον μέχρι χθες δεν είχε αντιδράσει επισήμως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στις ανακοινώσεις υποψηφίων που θα γίνουν θα περιλαμβάνονται και άλλα στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς, τόσο από τα Δωδεκάνησα όσο και από τις Κυκλάδες.

Στην ανακοίνωσή της για την υποψηφιότητα της Νατάσας Βενετοκλή η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» αναφέρει τα εξής:
«Η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” με ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνει την υποψηφιότητα της κας Νατάσας Βενετοκλή.
Μίας δυναμικής προσωπικότητας που συνεχίζει την πολιτική παράδοση και παρακαταθήκη του αειμνήστου πατέρας της, Δημάρχου Pοδίων Δημήτρη Βενετοκλή. Μίας εργαζόμενης γυναίκας και μητέρας με έντονη παρουσία και  δραστηριότητα στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Ρόδου.
Ενός νησιού που η ιστορία του φέρει ανεξίτηλα το αποτύπωμα της ιστορικής οικογένειας των Βενετοκλέων ως εθνικών ευεργετών και οραματιστών. Οικογένεια που συνέβαλε μέσω της παιδείας και της θρησκείας στην διατήρηση της φλόγας του Ελληνισμού.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός χαιρετίζοντας την ένταξη της Νατάσας Βενετοκλή  στη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” δήλωσε τα εξής:
«Η κοινή μας προσπάθεια υπερβαίνει κομματικούς διαχωρισμούς διότι έχει ως μόνο στόχο να εκφράσει το σύνολο των κοινωνικών, οικονομικών και αυτοδιοικητικών  δυνάμεων του τόπου. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η οικογενειακή παράδοση που συνοδεύουν την πορεία της Νατάσας Βενετοκλή στα κοινά, αποτελούν εγγύηση για την καθοριστική συμβολή της στον αγώνα μας.

Μας τιμά ιδιαίτερα η αποφασιστικότητα και το ουσιαστικό πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύει η Νατάσα Βενετοκλή, κόρη του αειμνήστου Δημάρχου Ροδίων Δημητρίου Βενετοκλή, με την ένταξή της στην Παράταξή μας. Παραβλέποντας τις όποιες διαφορετικές κομματικές καταβολές,  έθεσε ως προτεραιότητα τη συνεργασία για ένα καλύτερο μέλλον ευημερίας για όλους τους νησιώτες και τα παιδιά μας. Η παρουσία της Νατάσας Βενετοκλή αναβαθμίζει την τοπική πολιτική σκηνή. Προίκα της αποτελεί η επιστημονική κατάρτιση, η κοινωνική της ευαισθησία και δράση καθώς και η πολυετής εργασιακή της εμπειρία σε θέματα διεθνών σχέσεων και προβολής. Καλώς ήρθες στη “Συμμαχία” Νατάσα και καλή επιτυχία!"

Από την πλευρά της η Νατάσα Βενετοκλή στη δήλωση της υποψηφιότητάς της αναφέρει τα έξης:
"Η ένταξή μου στη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” με επικεφαλής τον Μανώλη Γλυνό αποτελεί μία πλήρως συνειδητή απόφαση. Είναι το επιστέγασμα μίας μακροχρόνιας πορείας στα κοινά.
Διατηρώντας στο ακέραιο τις πολιτικές καταβολές μου, πιστή στη φιλελεύθερη παράταξη και τις αξίες της, εντάσσομαι σε έναν Aνεξάρτητο Περιφερειακό Συνδυασμό.

Το ήθος και η εμπειρία του Μανώλη Γλυνού αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την ειλικρίνεια των προθέσεων και την αποτελεσματικότητα του μοντέλου διοίκησης που πρεσβεύει.  
Ενός ανθρωποκεντρικού μοντέλου, χρηστής και διαφανούς διοίκησης που τόσο η ίδια ως εργαζόμενη  γυναίκα όσο και το σύνολο των πολιτών επιθυμούμε.
Έχω μάθει να ονειρεύομαι και να διεκδικώ.
Να προγραμματίζω και να υλοποιώ.
Όραμά μου είναι μία Περιφέρεια με ανθρώπινο πρόσωπο.
Μία Περιφέρεια συμμετοχική, αποτελεσματική και προσβάσιμη σε όλους τους  πολίτες»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Νατάσα Βενετοκλή γεννήθηκε και κατοικεί στη Ρόδο. Είναι έγγαμη μητέρα δύο παιδιών και κόρη του Αειμνήστου Δημάρχου Ροδίων Δημητρίου Βενετοκλή.
Σπούδασε επί σειρά ετών. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών κλάδος «Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτη του Κολλεγίου “Valgreuse” στη Λωζάννη Ελβετίας όπως και του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Παράλληλα κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (Msc) στην «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση» από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου – Κύπρος.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα τόσο ως Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, όσο και του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου. Παράλληλα ως Ιδιοκτήτρια Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων και Οργάνωσης Συνεδρίων συνεργάστηκε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει διατελέσει Διευθύντρια πολιτικού γραφείου Υφυπουργού εξωτερικών. Σήμερα εργάζεται στο Δήμο Ρόδου, στο Γραφείο Δημοσίων, Διεθνών Σχέσεων. Διετέλεσε Προϊσταμένη Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τουρισμού.
Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας ως εκπρόσωπος των ιδρυτών της οικογένειας των Βενετοκλέων. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Γυναικών Χωρίς Σύνορα.

Διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδεκανήσου  με τον συνδυασμό του Δρόσου Ταυλάριου. Έχει διατελέσει εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΔ με πρόεδρο τον Ηλία Κωτιάδη
Από τα εφηβικά της χρόνια ανέπτυξε πολιτική δράση ως Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1981  (ΜΑ.ΚΙ – ΟΝΝΕΔ- ΔΑΠ-Ν.Δ) ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. στη Δωδεκάνησο.