Για εξαπάτηση κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ρόδου η παράταξη ΔΑΣ

Για εξαπάτηση κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ρόδου η παράταξη ΔΑΣ

Για εξαπάτηση κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ρόδου η παράταξη ΔΑΣ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1536 ΦΟΡΕΣ

Για «εξαπάτηση» καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο της Ρόδου, επειδή άσκησε έφεση για τη μη καταβολή των επιδομάτων για τα οποία συνάδελφοί τους είχαν δικαιωθεί.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις τους χθες, οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ, κα Ντέπυ Μιχαηλίδη και κ. Σωτήρης Κόκκινος, θέλησαν να ενημερώσουν για τρία βασικά ζητήματα για τους εργαζόμενους που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα που για τους ίδιους είναι πολύ σοβαρά:

Το πρώτο είναι ότι τελικά πιστεύουν, όπως είπε η κα Μιχαηλίδη, ότι «η Δημοτική Αρχή, συνειδητά και επανειλημμένα, εξαπάτησε τους εργαζόμενους σε ό,τι αφορά τις αγωγές για τα επιδόματα Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας που είχαν καταθέσει οι αορίστου χρόνου».

Όπως εξήγησε, την 1η Φεβρουαρίου του 2019, ο δικηγόρος του Δήμου κατέθεσε την έφεση στο Πρωτοδικείο ενάντια στη θετική απόφαση (την 163) του ειρηνοδικείου με την οποία οι αορίστου χρόνου, 109 εργαζόμενοι, δικαιώθηκαν για να πάρουν τα επιδόματα αυτά.

Στις 3 Φεβρουαρίου κατά την κοπή της πίτας του Συλλόγου-συνέχισε η κα Μιχαηλίδη-ο ίδιος ο Δήμαρχος είπε σε όλους ότι δεν θα ασκήσει έφεση ο Δήμος κατά της απόφασης του ειρηνοδικείου και ότι είναι μαζί με τους εργαζόμενους για να πάρουν όλα αυτά που δικαιούνται.

Στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 21 Φεβρουαρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση της άσκησης έφεσης στην αγωγή που κέρδισαν οι εργαζόμενοι αυτοί. Ακόμη, στην εισήγησή του ο δικηγόρος του Δήμου αναφέρεται στο άρθρο 72 του Καλλικράτη που υποχρέωνε τις Δημοτικές Αρχές να ασκήσουν εφέσεις απέναντι σε διεκδικήσεις εργαζομένων.

Είπε, λοιπόν, η κα Μιχαηλίδη ότι με το νόμο 4447 του 2016, το άρθρο 54 ακυρώνει στην ουσία το άρθρο αυτό το οποίο υποχρεώνει τις Δημοτικές Αρχές να κάνουν εφέσεις, τους δίνει το δικαίωμα να παραιτηθούν εάν θέλουν και αναρωτιούνται αν δεν το γνώριζαν ότι έχει αλλάξει η νομοθεσία.

Στη συνέχεια, κατήγγειλαν ακόμη ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Σύλλογος προτείνει να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός ενώ, όπως λένε, δεν έγινε ποτέ τέτοια συζήτηση στο Σύλλογο. Επίσης, αν δεν ασκούνταν έφεση, οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν τα χρήματα που δικαιούνται χωρίς υποχωρήσεις ενώ τώρα σέρνονται σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με συνέπεια κάποια χρήματα να χάσουν.

Ακόμη, θα προσπαθήσουν να συγκαλέσουν γενική συνέλευση ώστε εκεί να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοί τους και να πάρουν οι ίδιοι απόφαση για το πως θα κυλήσει το επόμενο διάστημα.

Ένα ακόμη θέμα για το οποίο ενημέρωσε ο κ. Κότορος είναι ότι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το γάλα που οι εργαζόμενοι έχουν σταματήσει να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Το γάλα κόπηκε τον Οκτώβριο του 2018 και περιμένουν να δουν τι θα γίνει.

Επίσης, οι συμβασιούχοι που απολύθηκαν και είχε βγει νόμος που έλεγε ότι για τα χρόνια που δεν είχαν πάρει τα ΜΑΠ και το γάλα που δικαιούνταν θα τα έπαιρναν πίσω σε χρήμα. Ακολούθησε μία χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία και, όπως είπε, ανακαλύφθηκε τώρα ότι 120 πρώην εργαζόμενοι είναι εκτός λίστας και έτσι ζητούν από τον Δήμαρχο να θεραπεύσει αυτή την αδικία και να πάρουν οι εργαζόμενοι τα χρήματά τους.

Τέλος, το πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων, κ. Δημήτρης Αρβανίτης, είπε ότι από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκαν το θέμα κατήγγειλαν ότι «δεν ήταν φήμες, ήταν απάτη». Ανέφερε, ακόμη, ότι αυτό καταγγέλλουν τη στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου ως απαράδεκτη αφού δεν έχει συζητήσει και δεν έχει πάρει θέση επίσημα για το πως αυτή η αδικία θα αναιρεθεί.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου