Δηλώσεις και βιογραφικά των πέντε πρώτων υποψηφίων του Φώτη Χατζηδιάκου

Στην ανακοίνωση των βιογραφικών πέντε εκ των υποψηφίων του νυν δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ανακοίνωσε η παράταξη "Ρόδος Δύναμη Πολιτών".

 

Αναλυτικά:

Αγαπητός Πάλλας

Δήλωση δημάρχου: «Μια μακρόχρονη φιλία και συμπόρευση στην τοπική Αυτοδιοίκηση μας καθοδηγεί και στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία. Δουλέψαμε μαζί με μοναδικό στόχο την επίτευξη τον στόχων μας, την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας και της τοπικής κοινωνίας.

Αγαπητέ Πάλλα, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.»
Φώτης Χατζηδιάκος

Προσωπική δήλωση: «Για ακόμα μία φορά πιστός στο όραμα και στην αγάπη μου για τη Ρόδο, με μεγάλη χαρά και αίθημα ευθύνης, συνεχίζω να συμπορεύομαι με τον Φώτη Χατζηδιάκο και την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Ρόδος Δύναμη Πολιτών.

Οι μάχες πολλές, και εμείς -Μαζί-  συνεχίζουμε τον αγώνα για το μέλλον της Ρόδου μας.»

Με εκτίμηση,
Αγαπητός Πάλλας

 Βιογραφικό

Ο Αγαπητός Πάλλας γεννήθηκε το 1955 στην τοπική κοινότητα της Διμυλιάς από οπού και κατάγεται και κατοικεί μέχρι και σήμερα.

Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Κεφάλα και έχουν 2 παιδιά, τη Σταματία και τον Δημήτρη.

Εργάστηκε στη ΔΕΥΑΡ στον τεχνικό τομέα.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών:

 • Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διμυλιάς
 • Πρόεδρος της Κοινότητας Διμυλιάς
 • Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του πρώην Δήμου Καμείρου
 • Αντιδήμαρχος Δήμου Ρόδου από το 2010 έως και το 2014
 • Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Δήμου Ρόδου και μέλος της ΔΕΥΑΡ από το 2014 έως και σήμερα.
 • Πρόεδρος της  Εταιρίας Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ

 

Ελπίδα Ατσίδη

Δήλωση δημάρχου: «Αν και από αντίθετες παρατάξεις, μια συνεπής και υπεύθυνη συνεργασία στην παρούσα αυτοδιοικητική θητεία, με πλούσιο έργο στην Β’/βάθμια επιτροπή Παιδείας, επιβεβαιώνεται με την συμπόρευση στην επόμενη θητεία, για μεγαλύτερη προσφορά στον τόπο μας. 

Ελπίδα Ατσίδη, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.»
Φώτης Χατζηδιάκος

Προσωπική δήλωση: 

Μήνυμα Ελπίδας και Αισιοδοξίας

«Όλοι εμείς που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για μία ανθρώπινη καθημερινή ζωή, θέλουμε ένα Δήμο διευρυμένο, χωρίς κοινωνικές και κομματικές περιχαρακώσεις, συμπτώματα αδιαφάνειας, προχειρότητας, έλλειψη στρατηγικής και ξεπερασμένων τακτικών και αντιλήψεων.

Συντάσσομαι με τον Φώτη Χατζηδιάκο, γιατί εμπιστεύομαι τις ικανότητες του, σέβομαι το ήθος του και την εμπειρία του ως εχέγγυα για μια χρηστή ανθρωποκεντρική διοίκηση. Mε αμέριστη εκτίμηση  προς το πρόσωπο μου,  μου εμπιστεύθηκε από το Μάιο του 2017 τη θέση της Προέδρου της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής αποδεικνύοντας περίτρανα  ότι η συλλογικότητα ,η ομοθυμία, η κοινωνική ευαισθησία, η προτεραιότητα του  «εμείς» δεν γνωρίζουν σύνορα ούτε χρώματα ούτε παρατάξεις.

Σε αυτό το νησί έχουμε υποχρέωση.

Αισιοδοξούμε και δημιουργούμε μαζί.

Για το μέλλον μας  για το μέλλον της Ρόδου μας!»

Ατσίδη Ελπίδα 2014

«Έφθασε η στιγμή… να αναλάβουμε κοινή δράση, να αλλάξουμε σελίδα και να δημιουργήσουμε μια νέα εποχή για το νησί μας, δουλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις.»

Ατσίδη Ελπίδα 2019

«Σήμερα αυτό το όραμα έγινε πράξη και είναι απόρροια αδιάλειπτης προσπάθειας και καθημερινού αγώνα. Το έργο μου αποτελεί παρακαταθήκη για ένα αισιόδοξο μέλλον, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης και συνιστά μία από τις θεμελειώδεις παράμετρους μιας ανθρωποκενρτικής τοπικής αυτοδιοίκησης.»

 

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1975, είναι κόρη του Κωνσταντίνου Ατσίδη από το Θεολόγο και της Ανθούλας Ζερβού απο το Παραδείσι.

Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσ/νίκης και Διεθνείς Σχέσεις στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακόυ τίτλου του τμήματος Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά και συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Εργάζεται ως καθηγήτρια στο 2ο Γενικό Λύκειο - Καζούλλειο Ρόδου.
Είναι ενεργό μέλος στα πολιτικά δρώμενα της Ρόδου ως Δημοτική Σύμβουλος απο το 2014 και απο το 2017 ως Πρόεδρος της Β/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου.

Είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ και Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΡΜΑΕ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου και διοικητικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Επιτροπής της ΑΜΚΕ.


Θεοδοσία Βολονάκη

Δήλωση δημάρχου: «Υποδέχομαι με χαρά μια καλή φίλη με δημιουργική και δυναμική παρουσία στον επιχειρηματικό στίβο και με ιδιαίτερες ευαισθησίες στον άνθρωπο. Είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητες της και το ήθος που την διακρίνει, μπορεί να προσφέρει στη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε στην επόμενη θητεία.

Θεοδοσία Βολονάκη, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.»
Φώτης Χατζηδιάκος

Προσωπική δήλωση: 

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η Ρόδος μας αξίζει τα καλύτερα που όμως απαιτούν πολύ δουλειά. Έτσι κι εγώ, αφού ολοκλήρωσα το έργο μου ως μητέρα, αποφάσισα ν ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά. Να προσφέρω ότι μπορώ, με ότι δυνάμεις διαθέτω, να βάλω το δικό μου λιθαράκι για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Για το λόγο αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο ο οποίος διακρίνεται για το ήθος, την εργατικότητα και την ευθύτητα του χαρακτήρα του.

Μόνο με όραμα και πολύ δουλειά θα πετύχουμε το καλύτερο για τη Ρόδο μας.»

Με εκτίμηση,

Θεοδοσία Βολονάκη

 

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964 και από το 1973 ζει μόνιμα στη Ρόδο. Αποφοίτησε από το Καζούλλειο Λύκειο Ρόδου και σπούδασε στην ΑΣΤΕΡ. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της δραστηριοποιήθηκε στον τουριστικό κλάδο και εργάστηκε για 5 χρόνια σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις. Από το 1989 είναι συνιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο 1 έχοντας αναλάβει τους τομείς της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Έχει δυο κόρες τη Δέσποινα και την Κατερίνα-Χριστίνα.


Σάββας Καλαθενός

Δήλωση δημάρχου: 

«Όταν ένας αδαμάντινος χαρακτήρας με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τον συνάνθρωπο, και ιδιαίτερες  διακρίσεις στην επαγγελματική και επιστημονική του παρουσία, συμπορεύεται μαζί σου, δε μπορείς παρά να νιώθεις  χαρούμενος και  δικαιωμένος . Στηρίζουμε πολλά στην προσφορά σου και στην επόμενη αυτοδιοίκητη θητεία.

Σάββα Καλαθενέ, σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.»

Φώτης Χατζηδιάκος

Προσωπική δήλωση: 

«Πιστός στις Αρχές και τις Αξίες, που με συνέπεια και σεμνότητα, ακολούθησα στην έως σήμερα, σταδιοδρομία μου, αντιλαμβάνομαι την πρόσκληση συμμετοχής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, ως κάλεσμα ευθύνης.

Με όρεξη για Προσφορά και Αγάπη για τον τόπο που ζω και εργάζομαι.»

Με εκτίμηση,

Σάββας Καλαθενός


 


Βιογραφικό

 • Του Αργυρίου Καλαθενού και της Δέσποινας Γιαννουρή.
 • Η οικογένεια του αποτελείται από τη σύζυγο του, Αντωνία Δικαίου η οποία εργάζεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει δύο παιδιά, τον Πέτρο και τον Αργύρη.
 • Κατάγεται από τη Λάρδο και γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.
 • Σπούδασε Ιατρική και εργάζεται ως επιμελητής γαστρεντερολόγος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
 • Είναι Αντιδήμαρχος ΚΕΠ Διαφάνειας Διαύγειας και Ανταπόκρισης Εκκρεμών Αιτημάτων Πολιτών και των Δημοτικών Ιατρείων.
 • Έχει εργαστεί ως ειδικευόμενος Ιατρός στο Νίμιτς στην Αθήνα.
 • Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου επί θητείας του αείμνηστου Κλεόβουλου Χατζηγεωργίου.
 • Υπήρξε μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
 • Στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Αντιπρόεδρος για δύο χρόνια.
 • Είναι Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “Ο Άγιος Εφραίμ’’ και Αντιπρόεδρος στο Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου


Σεβαστή Ηλιοπούλου - Νικολάου

Δήλωση δημάρχου:

«Η μακροχρόνια φιλία, αλλά και η αδιάλειπτη, πλούσια και γεμάτη ευαισθησίες δράση προς τον συνάνθρωπο μας, μας ενώνουν και είμαστε πάλι μαζί και στην επόμενη θητεία.

Σεβαστή Ηλιοπούλου - Νικολάου σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.»

Φώτης Χατζηδιάκος


Προσωπική δήλωση: 

«Επιλέγω, με αίσθημα ευθύνης να συμμετάσχω στην Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη “Ρόδος Δύναμη Πολιτών”, δίπλα στον Φώτη Χατζηδιάκο. Θα αγωνιστώ, με μοναδικό σκοπό τη συνέχιση της προσπάθειας, για έναν Δήμο αντάξιο των προσδοκιών των δημοτών του .»

Με εκτίμηση,

Ηλιοπούλου Νικολάου Σεβαστή

 

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ μόνιμα στη Ρόδο.

Αποφοίτησα με άριστα από το Καζούλλειο και από την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου. Εργάστηκα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και κατόπιν στην Τράπεζα της Ελλάδος, απ όπου και συνταξιοδοτήθηκα.

Είμαι μητέρα τριών παιδιών, της Δέσποινας που εργάζεται στην ALPHA BANK και έχει τρίδυμα αγοράκια, του Αντώνη που κάνει διεθνή καριέρα στον τομέα της εξόρυξης υδρογονανθράκων και την Μαρία που είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο Λονδίνο.

Από το 1988 μέχρι σήμερα είμαι μέλος των Δ.Σ. του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» με σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνο, με δράσεις τόσο εντός όσο και εκτός των τοπικών συνόρων σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων.

Με επιλογή του Δημάρχου μας, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, είμαι μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας του Δήμου.

Παράλληλα είμαι μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου για την προστασία Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρόδου, με αξιόλογες δράσεις γύρω από την Ιστορία και τον Πολιτισμό του νησιού μας.

Αγαπώ τα ταξίδια, τη μουσική και τη λογοτεχνία και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το γράψιμο, έχοντας τελειώσει κύκλο μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Η προσφορά στην οικογένεια, στον συνάνθρωπο και στο νησί που μεγάλωσα, δεν είναι απλά στόχος μου, αλλά και ο τρόπος που επέλεξα να ζω και να δραστηριοποιούμαι στον ευλογημένο αυτό τόπο που λέγεται ΡΟΔΟΣ.