Τα παίζει όλα για όλα με Λίγκινς ο Κολοσσός

Τα παίζει όλα  για όλα με Λίγκινς ο Κολοσσός

Τα παίζει όλα για όλα με Λίγκινς ο Κολοσσός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή του στην Basket League, ο Κολοσσός H Hotels απέκτησε τον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο και «κολλητό» του «πράσινου» Σον Κιλπάτρικ

Βάσει λογικής, η μεταγραφή «βόμβα» του πρώην NBAer, DeAndre Liggins, στον Κολοσσό H Hotels γίνεται κάπως αργά, δεδομένου ότι απομένουν μόλις εφτά αγωνιστικές και δύο εξ αυτών περιλαμβάνουν τους «αιώνιους» στην έδρα τους.

Από την άλλη, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα των ανθρώπων της ΚΑΕ να το παλέψουν μέχρι τέλους και να τα παίξουν όλα για όλα, «χτυπώντας» ακόμη και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (το πιο δύσκολο, πέραν του αυριανού στο ΟΑΚΑ κι εκείνου στο ΣΕΦ).

Ο πρώην συμπαίκτης του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και του «πράσινου» Σον Κιλπάτρικ θα προσθέσει μεγαλύτερο «ειδικό βάρος» στην περιφέρεια, αν και ήταν δεδομένο ότι οι «θαλασσί» έψαχναν για «πεντάρι» και όχι γκαρντ. Ο «Λιγκς» είναι πολύ φίλος με τον Αμερικανό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τον οποίο θα συναντήσει αύριο στο ΟΑΚΑ αφού είναι προγραμματισμένο να παρακολουθήσει από την εξέδρα την αναμέτρηση της 20ής αγωνιστικής.

Η επίσημη ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον σούτινγκ γκαρντ, ΝτεΆντρε Λίγκινς.

Ο Λίγκινς είναι γεννημένος στις 31 Μαρτίου 1988 και φοίτησε στο κολέγιο του Κεντάκι.

Το 2011 έγινε επιλογή στο ντραφτ από τους Ορλάντο Μάτζικ, στους οποίους έμεινε μέχρι το 2012. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του μέχρι και σήμερα, εκτός από μία σύντομη διακοπή το 2014-15, όπου αγωνίστηκε στην Κράσνι Οκτιάμπρ στη Ρωσία και τη Μπρεμερχάβεν στη Γερμανία.

Στην πλούσια καριέρα του στα παρκέ του ΝΒΑ, ο Λίγκινς, εκτός από τους Μάτζικ, έχει φορέσει ακόμη τη φανέλα των Θάντερ, Χιτ, Καβαλίερς, Μάβερικς, Μπακς και Πέλικανς.

Φέτος ήταν στην αναπτυξιακή λίγκα και τους Sioux Falls Skyforce, όπου σε 25 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 10.8 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα».

Το Who is Who του DeAndre Liggins
Η ευχέρεια να καλύπτει και τις τρεις θέσεις της περιφέρειας, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, με τα 202 εκατοστά του να τον καθιστούν ένα από τα ψηλότερα γκαρντ του πρωταθλήματος, είναι ένα από τα αρκετά προσόντα του Λίγκινς. Με τα μακριά του άκρα, κυνηγάει φάσεις για κλέψιμο και προσπαθεί να παίρνει κάθε φορά καλύτερη θέση από τον αντίπαλό του ενώ διανύει γρήγορα το παρκέ χάρη στο μεγάλο του διασκελισμό.

Στις αδυναμίες του συμπεριλαμβάνεται το πολύ μέτριο ποσοστό του στις βολές και δεν είναι σταθερός στα τζαμπ σουτ ενώ δεν είναι και ο καλύτερος παίκτης χωρίς την μπάλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σκάουτινγκ αναφέρεται πως ο Λίγκινς είναι αρκετά συναισθηματικός παίκτης και πολλές φορές επιτρέπει στον εαυτό του να παρασυρθεί από το εκάστοτε συναίσθημα που προκύπτει την ώρα του αγώνα. Αυτό το στοιχείο, βέβαια, στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι απαραίτητα αρνητικό στοιχείο…

Στην κολεγιακή του θητεία στο Κεντάκι, δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κι ερχόταν συνήθως από τον πάγκο. Έπαιξε εκατό ματς (σε τρία και όχι τέσσερα χρόνια), με μέσο όρο 5.8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 40% εντός πεδιάς και 33% στα τρίποντα.

Το Φεβρουάριο του 2012 έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ και το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς συμμετείχε στο summer league. Το φθινόπωρο τον βρήκε στην αναπτυξιακή λίγκα και την Οκλαχόμα κι ένα χρόνο μετά (Νοέμβριος 2013) στο Σιου Φολς οπότε κι εντάχθηκε για πρώτη φορά στους Σκάιφορς, με τους οποίους αναδείχθηκε ο Καλύτερος Αμυντικός της Χρονιάς.

Το καλοκαίρι του ’14 έλαβε μέρος σε δύο summer league, σε Ορλάντο και Λας Βέγκας με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Κλίπερς αντίστοιχα. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε και τον Οκτώβριο κάνει το πρώτο του υπερατλαντικό παιχνίδι για λογαριασμό της ρωσικής Κράσνι Οκτιάμπρ.

Έμεινε εκεί περίπου ένα τρίμηνο και σε 12 ματς του Eurocup είχε 6.5 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ και 1.6 κλεψίματα. Τον Ιανουάριο του ’15 μετακόμισε στη Γερμανία και την Μπρέμερ. Συνολικά, εκείνη τη σεζόν έπαιξε σε 32 αγώνες (βασικός στους 25), με μέσο όρο 27.7 λεπτά συμμετοχής, 6.1 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ, με 42% εντός πεδιάς, 32% στα τρίποντα και 60.5% στις βολές.

Επέστρεψε στο Σιου Φολς το χειμώνα του 2015 κι έπαιξε σε 34 ματς, έχοντας μέσο όρο 13 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2.1 κλεψίματα. Παρά τον τραυματισμό του στα μέσα της σεζόν, κέρδισε επάξια μία θέση στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς στη D-League και μία στην κορυφαία αμυντική ομάδα του πρωταθλήματος.

Μία διάκριση που του χάρισε τη δεύτερη ευκαιρία του στο NBA, αυτή τη φορά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τους οποίος αγωνίστηκε από τον Οκτώβριο του ’16 μέχρι τον Απρίλιο του ’17. Οι επόμενοι μήνες αναλώθηκαν σε ανταλλαγές επί ανταλλαγών για να καταλήξει τον Οκτώβριο 2017 στο Μιλγουόκι και τα «ελάφια» του Αντετοκούνμπο.

Μέχρι να μετακομίσει στη Νέα Ορλεάνη τον Ιανουάριο του ’18, ο Λίγκινς ήταν ρολίστας σε 31 ματς, με 1.8 πόντους και 1.6 ριμπάουντ. Επέστρεψε για τρίτη φορά στους Σκάιφορς φέτος και τώρα γυρίζει στην Ευρώπη, στα 31 του χρόνια, για να βοηθήσει τον Κολοσσό να μείνει κατηγορία.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή