Στη διάσκεψη της επιτροπής για την πολιτική εδαφική συνοχή της Ε.Ε. ο Χ. Κόκκινος

Στη διάσκεψη της επιτροπής για την πολιτική εδαφική συνοχή της Ε.Ε. ο Χ. Κόκκινος

Στη διάσκεψη της επιτροπής για την πολιτική εδαφική συνοχή της Ε.Ε. ο Χ. Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 216 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, αναφέρει τα εξής:

Στη διάσκεψη της επιτροπής COTER, με θέμα «Στήριξη και ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής πολιτικής συνοχής με αφετηρία τις τοπικές και περιφερειακές αρχές της ΕΕ», που πραγματοποιήθηκε 25 - 26 Μαρτίου 2019, στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας, συμμετείχε ως μέλος της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Οι πολιτικές συνοχής είναι οι βασικές ευρωπαϊκές πολιτικές που ασκούνται για την καταπολέμηση των εδαφικών ανισορροπιών και τη μείωση των αναπτυξιακών κενών που προκύπτουν από τις διάφορες προκλήσεις και γεγονότα. Με συνολικό προϋπολογισμό 330 δις ευρώ, η νέα πολιτική συνοχής για την περίοδο 2021-2027 θα στηρίξει τους ευρωπαϊκούς δήμους και περιφέρειες.

Αφορά την ενίσχυση της καινοτομίας και του οικονομικού μετασχηματισμού, της ενεργειακής μετάβασης, της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και της κυκλικής οικονομίας, της κινητικότητας και της συνδεσιμότητας, την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και τη συμβολή σε μια Ευρώπη που θα βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες της, με ίσες ευκαιρίες και ισόρροπη ανάπτυξη.

Ο κ. Χ. Κόκκινος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση, «Οι πόλεις και οι περιφέρειες αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις, όπως ο παγκόσμιος ανταγωνισμός, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάδυση επαναστατικών τεχνολογιών, ο κίνδυνος της φτώχειας και ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι δημογραφικές αλλαγές και η μετανάστευση, η ενεργειακή ασφάλεια και η κλιματική αλλαγή.

Η άνιση κατανομή των ωφελημάτων και του κόστους στις οικονομίες των πόλεων και των περιφερειών της Ευρώπης, θα οξύνει τις οικονομικές, κοινωνικές και εδαφικές διαφορές στην ΕΕ. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, η νέα πολιτική συνοχής πρέπει να οδηγήσει στην Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, της ισόρροπης ανάπτυξης και της μεγαλύτερης αλληλεγγύης ειδικότερα για τις χώρες που δοκιμάστηκαν από την κρίση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ελλάδας, που ακόμα προσπαθεί να ξεφύγει από τη δίνη της οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα του νησιωτικού συγκροτήματος της Δωδεκανήσου όπου ζω και κινούμαι αυτοδιοικητικά.

Είναι ανάγκη στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 - 2027 να υπάρξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση και προγράμματα συνεργασίας στις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές της Ε.Ε. Να καταπολεμηθεί η αστυφιλία και η ερήμωση της υπαίθρου και να ενισχυθούν αυτοί που πασχίζουν καθημερινά και αποτελούν τους συνοριοφύλακες της Ευρώπης.»

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο κ. Χ. Κόκκινος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας μας είχε συνάντηση με το δήμαρχο της μεγαλύτερης πόλης της Τρανσυλβανίας, Κλουζ-Ναπόκα, κ. Έμιλ Μποκ, έναν πολιτικό με μεγάλη εμπειρία ο οποίος μάλιστα το Δεκέμβριο του 2008 διορίστηκε πρωθυπουργός έπειτα από την παραίτηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού της Ρουμανίας. Τέλος, υπήρξε συνάντηση με τη Ρουμάνα επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. κ. Κρέτσου Κορίνα, όπου τα μέλη της Αντιπροσωπείας ζήτησαν ικανοποιητική χρηματοδότηση της χώρας μας από το νέο Ε.Σ.Π.Α 2021 - 2027.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου