Σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών σε Κάρπαθο και Κάσο

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο στα νησιά Κάρπαθο και Κάσο, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 28 και 29 Μαρτίου και που ήταν πρωτόγνωρες για τον όγκο νερού που έπεσε, όπως επισημαίνει ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής.

Ήδη και στα δύο νησιά υπάρχει έντονη κινητοποίηση για να αποκατασταθούν οι ζημιές και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου(που έχει κηρύξει τα δύο νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης) και από τους δήμους Καρπάθου και Κάσου.

«Έχουμε ήδη καταφέρει να αντιμετωπίσουμε το θέμα των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου με επιτυχία» τονίζει ο κ. Μηνατσής αλλά σε δύο σημεία του επαρχιακού δικτύου της Καρπάθου, στην θέση «Αρχοντοπήγαδο» και στη θέση «Λιμενάρι» ο δρόμος έχει «κοπεί» στη μέση και χρειάζεται να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Μικρότερης έκτασης ζημιές σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο της Κάσου όπου και εκεί οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες.

 

 

Ήδη κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται και στα δύο νησιά για την καταγραφή των ζημιών όπως αναφέρει ο κ. Μηνατσής.

«Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο νησί και κυρίως στο οδικό δίκτυο» τονίζει ο δήμαρχος Καρπάθου κ.  Ηλίας Λάμπρος επισημαίνοντας ότι υπήρξαν και άλλα προβλήματα στο δίκτυα ύδρευσης τα οποία όμως αποκαταστάθηκαν.

Ευελπιστούμε ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει το συντομότερο δυνατό, αναφέρει ο δήμαρχος Καρπάθου επισημαίνοντας ότι το νησί θα πρέπει να είναι έτοιμο για την τουριστική περίοδο. Βρισκόμαστε σε επαφή με την περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία και πιστεύω ότι σύντομα θα τεθούν σε υλοποίηση τα  έργα αποκατάστασης καταλήγει ο κ. Λάμπρου.