«Πνοή δημιουργίας νοτίου Αιγαίου» η νέα παράταξη του Χαράλαμπου Κόκκινου

Την κάθοδό του στις εκλογές ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Πλαισιωμένος από υποψήφιους της παράταξής του που ονομάζεται «Πνοή δημιουργίας νοτίου Αιγαίου ελληνικό αρχιπέλαγος ενωμένοι νησιώτες» έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα και ονόματα, καθώς το ψηφοδέλτιο έχει καταρτιστεί σε ποσοστό 80% τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στις Κυκλάδες.

 Όπως είπε από τη γέφυρα Κρεμαστής από όπου έγινε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, η παράταξη φιλοδοξεί υπηρετώντας του νησιώτες μας να δώσει τη μάχη ώστε να βελτιώσει τη ζωή τους. Να δώσει τη μάχη ενάντια στην παρακμή και την οπισθοδρόμηση να δώσει αγώνα ώστε να βάλει ένα λιθαράκι για να πάει ο τόπος μπροστά, καθώς θα είναι δύναμη προοπτικής και δημιουργίας.

 

 

Αναφερόμενος στο λόγο για τον οποίο η ανακοίνωση έγινε από τη συγκεκριμένη περιοχή ο κ. Κόκκινος δήλωσε τα εξής: «Εμείς είμαστε κοντά στην κοινωνία εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα γι΄αυτό και δώσαμε τη συνέντευξη εδώ. Γι’ αυτό είμαστε διαφορετικοί. Η γέφυρα Κρεμαστής αποτελεί μνημείο πολιτικής αναποτελεσματικότητας, σε αυτό επένδυσε πολιτικά η περιφερειακή αρχή πριν πέντε χρόνια και δυστυχώς δεν έγινε.

Η δική μας παράταξη υπόσχεται και δεσμεύεται ότι το πρώτο έργο που θα ξεκινήσει θα είναι η γέφυρα Κρεμαστής. Απέναντί μας επίσης είναι το ελληνικό αρχιπέλαγος το οποίο κακοί γείτονες αμφισβητούν και στέλνουμε και εκεί το μήνυμά μας, ότι είμαστε ειρηνικός λαός που σέβεται τις συνθήκες αλλά θα διαφυλάξουμε και την εθνική μας κυριαρχία».

Η επίσημη ανακοίνωση

Εξάλλου για το ίδιο θέμα δελτίο Τύπου εξέδωσε και ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος σημειώνει τα εξής:

Ανακοινώθηκε σήμερα 3.4.2019 στη Ρόδο και μπροστά στη Γέφυρα της Κρεμαστής η συμμετοχή της Περιφερειακής Παράταξης «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» από τον επικεφαλής της κ. Χαράλαμπο Κόκκινο παρουσία συνεργατών του.

Ο κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλλει η περιφερειακή παράταξή του προκειμένου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να ξεφύγει από την παρακμή και την οπισθοδρόμηση και να ξαναγίνει πρότυπο ξανά.

 

 

Επεσήμανε τις μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και την απραξία της σημερινής περιφερειακής αρχής. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας και τη διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία των απολεσθέντων κινήτρων που υπήρχαν στην περιοχή μας, όπως αυτό των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

Τόνισε την ανάγκη στήριξης του τουριστικού τομέα αλλά και την ανάπτυξη του πρωτογενή (γεωργία, κτηνοτροφία κ.τ.λ.).

Η παράταξη γεννήθηκε μέσα από τον Έλληνα πολίτη της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου και είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τους εκπροσώπους του χθες, της παρακμής και της οπισθοδρόμησης. Τέλος τόνισε ότι με τη συμμετοχή του αδέσμευτου και ανεξάρτητου συνδυασμού του στις περιφερειακές εκλογές θα επιδιώξει και να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός, κάτι που μέχρι σήμερα δεν διαφαίνεται από συγκεκριμένους κύκλους που επενδύουν στη σκευωρία και τη λάσπη.

 

 

Υ.Γ.: Σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί επιλέχθηκε η γέφυρα της Κρεμαστής ως τόπος ανακοίνωσης της «Πνοής Δημιουργίας», ο κ. Χ. Κόκκινος ανέφερε ότι:

α) Η γέφυρα της Κρεμαστής είναι μνημείο πολιτικής ανικανότητας, αναποτελεσματικότητας και αδιαφορίας. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος υποσχέθηκε πριν πέντε (5) χρόνια να υλοποιήσει το έργο που είχε ήδη εργολαβία και είχαν συμβεί θλιβερά γεγονότα νωρίτερα. Η εργολαβία επί ημερών του δεν προχώρησε, ούτε φυσικά καινούριο έργο όπως και σε άλλες περιπτώσεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

β) Λίγο πιο πέρα είναι το Αιγαίο ελληνικό αρχιπέλαγος και η γείτονα χώρα Τουρκία, στην οποία στέλνουμε μήνυμα ότι θέλουμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά, αλλά δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή από την εδαφική μας ακεραιότητα σε θάλασσα, ουρανό και στεριά.