Μαθητές από Κροατία, Πολωνία, Τουρκία και Πορτογαλία στο γυμνάσιο Γενναδίου

Μαθητές από Κροατία, Πολωνία, Τουρκία και Πορτογαλία στο γυμνάσιο Γενναδίου

Μαθητές από Κροατία, Πολωνία, Τουρκία και Πορτογαλία στο γυμνάσιο Γενναδίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 837 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών από τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ σχολείων, από τις 18 έως τις 22 Μαρτίου 2019.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στην Κροατία τον Νοέμβριο του 2018 και θα ακολουθήσει η Πορτογαλία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο(30/9/19 - 04/10/19). Οι μαθητές και οι μαθήτριες από κάθε χώρα, φιλοξενήθηκαν από τους Έλληνες συμμαθητές τους, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα.
Ημέρα Πρώτη-18/3/2019:
Διεξήχθη τελετή έναρξης για την υποδοχή των ξένων αποστολών (Κροατία, Πολωνία, Τουρκία και Πορτογαλία). Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τα εξής: 1. εργαστήριο με τη χρήση της εφαρμογής Canva και 2. αγώνας volley για τη διευκόλυνση της γνωριμίας των μαθητών καθώς και την ανάδειξη των κανόνων του "ευ αγωνίζεσθαι" (fair play).

Ημέρα Δεύτερη-19/3/2019:
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ακρόπολη της Λίνδου, την Ιερά Μονή Σκιαδίου και το Πρασονήσι.

Ημέρα Τρίτη-20/3/2019:
Εν πρώτοις, οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν ήδη ετοιμάσει στις χώρες τους (παρουσιάσεις, ταινίες, infographics) και κατόπιν οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν μαθήματα σε ελληνικές τάξεις.

Ημέρα Τέταρτη-21/3/2019:
Έγινε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Ρόδου, όπου τους μαθητές υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Κορωναίος Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος ΚΕΠ, Διαφάνειας-Διαύγειας, Ανταπόκρισης και Εκκρεμών Αιτημάτων κ. Καλαθενός Σάββας, καθώς και η Πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Ατσίδη Ελπίδα.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου τους υποδέχτηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Πολιτισμού, Βιομηχανίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δωδεκανήσου, κ. Κάλλιστος Δοιακογεωργίου.
Τέλος, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και την Παλιά Πόλη.

Ημέρα Πέμπτη-22/3/2019:
Παρουσίαση των πέντε θεατρικών μονόπρακτων, που είχε ετοιμάσει το κάθε σχολείο. Κλείσιμο των εργασιών και τελετή λήξης.
Η ομάδα του Γυμνασίου Γενναδίου έμεινε πολύ ικανοποιημένη από την έκβαση των εργασιών του προγράμματος και είναι ήδη έτοιμη να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το επόμενο ταξίδι. Ευχαριστεί τέλος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γενναδίου για την πολύτιμη προσφορά του στο σχολείο.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern