Ξενάγηση στο Μπούργκο της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

Με επιτυχία ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου το προηγούμενο Σάββατο στο ΚΕΚ Γεννηματάς, με το σεμινάριο Ιστορικής Αναβίωσης, όπου πραγματοποιήθηκε διασύνδεση με το κέντρο βιωματικής αρχαιολογίας Roter Hahn, στο Λίμπεκ της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου, με το σεμινάριο "Γαστρονομικό Ταξίδι στο Βυζάντιο", που θα παρουσιάσει η διατροφολόγος Σουζάνα Ιωακειμίδου.

Τέλος, το Σάββατο, 13 Απριλίου στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση με θέμα: "Ο Βούργος της Ρόδου. Χριστιανοί, Εβραίοι και άλλες εθνότητες στη μεσαιωνική Ρόδο".

Μία εναλλακτική ξενάγηση που αφήνει στο περιθώριο της αφήγησης  τους Ιππότες και εστιάζει περισσότερο στη μεσαιωνική τοπική κοινωνία,  πού και πώς ήταν "κατανεμημένη", πώς δραστηριοποιήθηκε και ποια ήταν η σύνθεσή της.

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ήταν χωρισμένη με εσωτερικό τείχος, στο Κολλάκιο (Collachium) όπου διέμεναν οι Ιππότες και στο Βούργο (όπως λεγόταν στο Μεσαίωνα), όπου κατοικούσε ο ντόπιος πληθυσμός, στον οποίο θα επικεντρωθεί η ξενάγηση, με περιήγηση στα στενά δρομάκια της πόλης.

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Μαστροχρήστος, ξεναγός και αρχαιολόγος, μέλος του σωματείου Ξεναγών Δωδ/σου και γραμματέας του Δ.Σ. Σημείο συνάντησης: η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί ξανά μετά το Πάσχα.