Ξενάγηση στο Μπούργκο της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

Ξενάγηση στο Μπούργκο της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

Ξενάγηση στο Μπούργκο της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 589 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου το προηγούμενο Σάββατο στο ΚΕΚ Γεννηματάς, με το σεμινάριο Ιστορικής Αναβίωσης, όπου πραγματοποιήθηκε διασύνδεση με το κέντρο βιωματικής αρχαιολογίας Roter Hahn, στο Λίμπεκ της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου, με το σεμινάριο "Γαστρονομικό Ταξίδι στο Βυζάντιο", που θα παρουσιάσει η διατροφολόγος Σουζάνα Ιωακειμίδου.

Τέλος, το Σάββατο, 13 Απριλίου στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση με θέμα: "Ο Βούργος της Ρόδου. Χριστιανοί, Εβραίοι και άλλες εθνότητες στη μεσαιωνική Ρόδο".

Μία εναλλακτική ξενάγηση που αφήνει στο περιθώριο της αφήγησης τους Ιππότες και εστιάζει περισσότερο στη μεσαιωνική τοπική κοινωνία, πού και πώς ήταν "κατανεμημένη", πώς δραστηριοποιήθηκε και ποια ήταν η σύνθεσή της.

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ήταν χωρισμένη με εσωτερικό τείχος, στο Κολλάκιο (Collachium) όπου διέμεναν οι Ιππότες και στο Βούργο (όπως λεγόταν στο Μεσαίωνα), όπου κατοικούσε ο ντόπιος πληθυσμός, στον οποίο θα επικεντρωθεί η ξενάγηση, με περιήγηση στα στενά δρομάκια της πόλης.

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Μαστροχρήστος, ξεναγός και αρχαιολόγος, μέλος του σωματείου Ξεναγών Δωδ/σου και γραμματέας του Δ.Σ. Σημείο συνάντησης: η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί ξανά μετά το Πάσχα.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών