Αντί σε τουρκικό νησί τους πήγαν στην Ψέριμο και καταδικάστηκαν σε... 71 χρόνια φυλάκιση!

Αντί σε τουρκικό νησί τους πήγαν στην Ψέριμο και καταδικάστηκαν σε... 71 χρόνια φυλάκιση!

Αντί σε τουρκικό νησί τους πήγαν στην Ψέριμο και καταδικάστηκαν σε... 71 χρόνια φυλάκιση!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1582 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσαν στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, οι δύο Γεωργιανοί που ξεγελάστηκαν – όπως οι ίδιοι δηλώνουν- από συμπατριώτη τους διακινητή ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα τους μεταφέρει σε νησί της γειτονικής χώρας και τελικά τους πήγε στην Ψέριμο!

Παρά τους ισχυρισμούς τους αυτούς οι δύο αλλοδαποί κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο, το οποίο όμως έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Καλλιόπης Αναστασιάδη και Βάνας Καμηλάρη και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο, καθώς και φυλάκιση 3 μηνών και 1.500 ευρώ για την παράνομη είσοδο στη χώρα, στον καθένα.

Δηλαδή κατά συγχώνευση επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 71 ετών και ενός μηνός από την οποία θα εκτίσουν μόνο τα 10 έτη (βάσει νομοθεσίας) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 70.500 ευρώ έκαστος.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τους εμπλεκόμενους στις 10 παρά 20 το πρωί στις 21 Οκτωβρίου 2015 στη θαλάσσια περιοχή «Βασιλική» της Ψερίμου όταν προσωπικό του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος εντόπισε εκεί, αγκυροβολημένη τη θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν οι 69 μετανάστες. Παράλληλα σε βραχώδη περιοχή κοντά στο σκάφος εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 27 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι προσπαθούσαν να το δέσουν προκειμένου να αποβιβάσουν τους αλλοδαπούς επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσε έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής, ενώ η θαλαμηγός κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμάνι της Καλύμνου όπου συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί φερόμενοι ως διακινητές καθώς και 69 αλλοδαποί πρόσφυγες διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι δύο Γεωργιανοί συνελήφθησαν από τους Λιμενικούς ως διακινητές και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους σε βαθμό κακουργήματος, και την απολογία τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα και στους δύο κατηγορούμενους είχαν επιβληθεί βαρύτατες ποινές κάθειρξης καθώς και χρηματικά πρόστιμα.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης

Ομάδες ανηλίκων τρομοκρατούν ηλικιωμένους στην Παλιά Πόλη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του κατηγορείται 53χρονος

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο