Ξεκίνησε η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού στ’ Αφάντου

Ξεκίνησε η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού στ’ Αφάντου

Ξεκίνησε η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού στ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 750 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται εντός των ημερών η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού και η τοποθέτηση νέου με φωτιστικά τύπου led, στη δημοτική κοινότητα Αφάντου.

H περιοχή τέθηκε σε προτεραιότητα από τη δημοτική αρχή και πήρε σειρά μετά τις εργασίες αντικατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ήδη στην περιοχή των Κρητικών και της Φανερωμένης, καθώς και των Αγίων Αποστόλων.

Για το θέμα ενημέρωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου ο οποίος δήλωσε χτες τα εξής: «Σήμερα ξεκίνησε η αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων και η τοποθέτηση νέων με led στα Αφάντου, ένα πολύ μεγάλο μέρος θα ολοκληρωθεί σήμερα και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει η αλλαγή όλων των φωτιστικών εντός του οικισμού. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο και δόθηκε προτεραιότητα στην περιοχή Αφάντου».

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι ο δήμος μπορεί να προχωρήσει στην προμήθεια τροφίμων για τους παιδικούς σταθμούς του και τις δομές της πρόνοιας που διαθέτει, μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε για το επόμενο διάστημα και λόγω της προεκλογικής περιόδου να μην υπάρξει πρόβλημα με τις προμήθειες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης είπε συγκεκριμένα: «Ήρθε η έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την προμήθεια τροφίμων για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, το δημοτικό οργανισμό πρόνοιας και τις δομές του.

Το ύψος του εγκεκριμένου προϋπολογισμού είναι 737.427 ευρώ εκ των οποίων 569.462 για το δήμο Ρόδου και 167.964 για το δημοτικό οργανισμό πρόνοιας.

Υπάρχουν προμηθευτές με διάφορες κατηγορίες τροφίμων και αυτή η σύμβαση έχει λήξει ένα χρόνο μετά την υπογραφή της με δυνατότητα παράτασης για έξι μήνες. Αυτό είναι θετικό γιατί εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών μας, να έχουν δηλαδή όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και στις δομές τα τρόφιμα που πρέπει να έχουν ώστε να μην επηρεαστούν από την προεκλογική περίοδο».

Τέλος σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αποφασίστηκε να επιταχυνθούν τα έργα αποκατάστασης στην παραλία Αφάντου μετά τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας, με τον κ. Διακοσταματίου να δηλώνει για το θέμα τα εξής:

«Επίσης με αφορμή την τροποποίηση του νόμου 4412/2016, του νόμου δηλαδή για τις δημόσιες συμβάσεις κάποια πράγματα επιταχύνονται και με αυτή τη λογική στην Οικονομική Επιτροπή αποφασίσαμε να επιταχυνθούν τα έργα αποκατάστασης στην παραλία Αφάντου που προέκυψαν μετά την πρόσφατη θεομηνία επιλέγοντας τη διαδικασία πρόσκλησης περιορισμένου αριθμού εργοληπτών. Είναι μία διαδικασία που προβλέπεται όταν υπάρχει ο επείγον χαρακτήρας του έργου κάτι που αποδεικνύεται από την κήρυξη του νησιού τότε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη