Εξήντα πτήσεις την Κυριακή στη Ρόδο αλλά... παραμένει ανέτοιμο το αεροδρόμιο

Εξήντα πτήσεις την Κυριακή στη Ρόδο αλλά... παραμένει ανέτοιμο το αεροδρόμιο

Εξήντα πτήσεις την Κυριακή στη Ρόδο αλλά... παραμένει ανέτοιμο το αεροδρόμιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3737 ΦΟΡΕΣ

Δυστυχώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη πίεση απο τους τοπικούς φορείς και παράγοντες

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των αεροσκαφών που προσγειώθηκαν το τελευταίο διήμερο στο νησί της Ρόδου, καθώς έφθασε τα 60(!) καταγράφοντας έτσι την πρώτη «μεγάλη» επιβατική κίνηση της φετινής τουριστικής σεζόν.

Τα αεροσκάφη αυτά αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» Ρόδου το Σαββατο και την Κυριακή αντίστοιχα, μεταφέροντας έτσι στη Ρόδο για να περάσουν τις διακοπές τους χιλιάδες επιβάτες.

Μέσα στον Μάιο, η τουριστική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα και όλα δείχνουν ότι συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, το δίμηνο αυτό, εκτιμάται ότι θα «κλείσει» σε πολύ καλά επίπεδα.

Ανοιχτές πληγές στο αεροδρόμιο Ρόδου
Παρά το γεγονός όμως ότι η τουριστική σεζόν άρχισε ήδη να κορυφώνεται, εν τούτοις, στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ρόδου, υπάρχουν «ανοιχτές» πληγές σε ότι αφορά την εκτέλεση των

έργων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Αρκετά από τα έργα και τις εργολαβίες (τα οποία καλώς γίνονται) δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει και άσχημη εικόνα στους επιβάτες που έρχονται αλλά κυρίως δυσλειτουργία η οποία αυτή τη χρονική στιγμή μπορεί να μην φαίνεται, αλλά η οποία όμως ενδέχεται να δημιουργήσει μια προβλήματα σε καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Απορίας άξιο είναι πάντως, ότι η έντονη δυσαρέσκεια που φαίνεται να καταγράφεται σε επίπεδο επαγγελματιών που καθημερινά βρίσκονται στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ρόδου, δεν αποτελεί και αντίστοιχη ανησυχία των τοπικών μας φορέων και εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα.

Σε άλλη περίπτωση, θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη μια σειρά από παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων, όταν η τουριστική κίνηση για τη Ρόδο (η οποία αναμένεται να είναι αυξημένη για φέτος) θα αρχίσει να κορυφώνεται.

Όπως είχε επισημάνει και με πρόσφατο άρθρο – παρέμβασή του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ξαι άριστος γνώστης της τουριστικής δομής του νησιού μας, κος Νίκος Γερονικόλας, «αυτό το αεροδρόμιο είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος όταν φτάνει στο νησί μας και η τελευταία όταν αποχωρεί. Αν θεωρούν ότι η σημερινή του εικόνα μας τιμά, τότε βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν και μια εικονική πραγματικότητα.

Επειδή όμως όσοι ασχολούμαστε με τον Τουρισμό, αλλά και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, θλιβόμαστε και ντρεπόμαστε για αυτή την κατάσταση, ζητάμε άμεσα μια καθαρή εξήγηση και ένα σοβαρό χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου.

Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο σε ευχολόγια και σε ανούσιες δικαιολογίες. Ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις και μια υπεύθυνη τοποθέτηση με σαφή χρονικό προσδιορισμό. Αν δεν μπορούν να πράξουν το αυτονόητο, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Με την εικόνα της χώρας μας δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει. Όποιος κι αν είναι αυτός.»

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα