Δύο νέους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Μανώλης Γλυνός

Δύο ακόμη υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους ανακοίνωσε η παράταξη του κ. Μανώλη Γλυνού.

Αναλυτικά:

Κώστας Ζαΐρης

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαΐρη από την Κάλυμνο.

Ο Κώστας Ζαΐρης αποδέχθηκε την πρόταση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού και από σήμερα αποτελεί έναν ακόμα ισχυρό κρίκο της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης καλωσόρισε τον Κώστα Ζαΐρη δηλώνοντας τα εξής: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω σήμερα τον Κώστα Ζαΐρη στην “Συμμαχία” μας. Η αγωνία του για το μέλλον των νησιών μας, η αγάπη του για τόπο μας και οι ιδέες του, είναι πολύτιμα στοιχεία για το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε ως αυριανή περιφερειακή αρχή, ώστε να μετατρέψουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Καλωσόρισες Κώστα!».

Στο πολιτικό του μήνυμα ο Κώστας Ζαΐρης αναφέρει: «Οι τοπικές κοινωνίες θα προοδεύσουν μόνο αν υπάρχει αγαστή και καθημερινή συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους. Διεκδικούμε λοιπόν μια ισχυρή περιφέρεια με επικεφαλής τον Μανώλη Γλυνό, με επιτελικό αλλά ταυτόχρονα και με υποστηρικτικό ρόλο προς τους Δήμους».

 

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 από Καλύμνιους γονείς, τον Μιχαήλ Ζαΐρη, Ιατρό και στη συνέχεια δήμαρχο Καλύμνου επί 12ετία και την Μαρία Ζαΐρη, Φιλόλογο .

Έζησε στην Κάλυμνο μέχρι την την εισαγωγή του στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε Πολιτικός Μηχανικός.

Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εγκαταστάθηκε στην Πατρίδα του την Κάλυμνο και εργάστηκε κυρίως ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Εργάσθηκε και ως μόνιμος υπάλληλος στο Δημόσιο, σχεδόν για 10 χρόνια, καταλαμβάνοντας τη θέση με ΑΣΕΠ και ασκώντας τα καθήκοντά του σε θέσεις αυξημένης ευθύνης.

Επαγγελματικές και πολιτικές ανησυχίες, τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει τον δημόσιο τομέα.

Το 2014, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και σήμερα εκτελεί καθήκοντα αντιδημάρχου στο τομέα των έργων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Απόφοιτος Αριστοτελείου Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

1996-2000 Ελεύθερος επαγγελματίας, Πολιτικός Μηχανικός

2000-2008 Δημόσιος υπάλληλος. Προϊστάμενος γραφείου μελετών Επαρχείου Καλύμνου, Προϊστάμενος Πολεοδομίας Επαρχίας Καλύμνου, Μηχανικός Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Καλυμνίων.

2008-2019 Ελεύθερος επαγγελματίας, Πολιτικός Μηχανικός

Μελετητής δημοσίων έργων

Ελεγκτής Δόμησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

-Υποψήφιος στον 1ο βαθμό Αυτοδιοίκησης, με την παράταξη του Γιάννη Γαλουζή το 2010

-Υποψήφιος στον 1ο βαθμό Αυτοδιοίκησης, με την παράταξη του Γιάννη Γαλουζή το 2014, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

-Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δήμου Καλυμνίων από 1-9-2014 έως 10-3-2017 και από 26-10-2018 έως σήμερα.


Ηλίας Μάινας

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Ηλία Μάινα από την Σαντορίνη.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός καλωσόρισε στην «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» τον Ηλία Μάινα δηλώνοντας τα εξής: «Ο Ηλίας Μάινας, έχει υπηρετήσει τον τόπο του με ήθος και εντιμότητα, και είναι μεγάλη μας χαρά που σήμερα τον υποδεχόμαστε στη “Συμμαχία”.

Η εμπειρία του, οι γνώσεις του, η εντιμότητά του, η εργατικότητά του, οι αρχές του, είναι τα εχέγγυα εκείνα που θα μας φέρουν πιο κοντά στον στόχο μας, να αναλάβουμε την ευθύνη, να βγάλουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την Χειμερία Νάρκη. Εχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, επιλέγουμε εκπροσώπους που δεν φοβούνται να συνεργαστούν για να λύσουν προβλήματα και που έχουν αποδείξει στην πορεία τους, την προσήλωσή τους στο κοινό καλό και όχι στα ίδια συμφέροντα. Ήρθε η ώρα για την αλλαγή πορείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ηρθε η ώρα για νέο ύφος και νέο ήθος διοίκησης στην Περιφέρεια. Ηλία καλωσόρισες στην “Συμμαχία μας”, καλή επιτυχία!».

Στο πολιτικό του μήνυμα, ο Ηλίας Μάινας αναφέρει: «Αγαπητοί μου συμπατριώτες, φίλοι και συνοδοιπόροι στην προσπάθεια ανάπτυξης και ευημερίας των νησιών μας.

Ταπεινή μου επιθυμία μου είναι να βρίσκομαι πάλι κοντά σας, δίπλα σας για το καλύτερο για τα νησιά μας, για σας που φυλάσσετε Θερμοπύλες στις αγαπημένες μας Αιγαιοπελαγίτικες γειτονιές και τόπους.

Η επαφή που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, με γέμιζε με ζεστασιά και αγάπη που πήγαζε από την βαθιά αλληλοεκτίμησή μας. Δεν πρέπει να γράψω πολλά γιατί με ξέρετε καλά, χρόνια τώρα.

Αυτό που ζητώ από σας, είναι να με στηρίξετε, να με τιμήσετε με την ψήφο σας για να βρίσκομαι δίπλα σας, αρωγός στην προσπάθειά σας, για πρόοδο και ευημερία των νησιών μας.

Με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Ανδριώτη από πατερά και Ροδίτη από μητέρα, εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα Μανώλη ΓΛΥΝΟ, συμμετέχω σ’ ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο ανθρώπων αναγνωρισμένης αξίας που γνωρίζουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις, σε συνεργασία μ’ όλες τις ενεργές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, χωρίς αλαζονεία και αποκλεισμούς.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά, είναι αγάπη παθιασμένη για προσφορά, η έγνοια μου για τον αδυνατούντα συνάνθρωπό μας χρέος μου, η συνδρομή μου στα θέματα υγειονομικής κάλυψής των νησιών μας και στην δημιουργία του Νοσοκομείου μας, είναι πιστεύω γνωστή, όπως και η αγάπη και αφοσίωσή μου στον αθλητισμό του τόπου μας.

Μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια, γιατί στην προηγούμενη θητεία μου αξιοποίησα την ψήφο σας με ουσιαστική συμβολή στα μεγάλα έργα τόσο της Σαντορίνης όπως:

Κλειστό Γυμναστήριο, Γυμνάσιο Μεσσαριάς, Τεχνικό Λύκειο, Δρόμος Αεροδρομίου – Οίας , αλλά και όπου και σ’ ότι χρειάστηκε στην Νιο μας, στην Σίκινό μας, στην Φολέγανδρό μας και στην Ανάφη μας.

Στόχος μου και σκοπός μου, η φροντίδα και ο σεβασμός των κοινωνιών των νησιών μας με καθαρή καρδιά και δημιουργική διάθεση».

 

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1950 στην Επισκοπή Γωνιά, Σαντορίνης από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Μητροπία και έχουν δυο (παντρεμένα) παιδιά, την Μαργαρίτα πτυχιούχο των ΤΕΦΦΑ Κομοτηνής και την Μαρία, πτυχιούχο παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών.

Είναι απόφοιτος Λυκείου Σαντορίνης και της Ηλεκτρονικής Σχολής - Σχολής Ηλεκτρολόγων ΔΕΗ.

Είναι πτυχιούχος σχολής προπονητών ποδοσφαίρου & σχολής διαιτητών ποδοσφαίρου.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής του ‘Πανθηραϊκού Α.Ο.’ και ‘Α.Ο. Θύελλα’ Καμαρίου Σαντορίνης.

Εργάστηκε στην ΔΕΗ από το 1974 μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2002.

Υπήρξε Ιδρυτής και διετέλεσε πρόεδρος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου Σαντορίνης και Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Σαντορίνης.

Επίσης, διετέλεσε Προέδρος & Προπονητής ‘ΑΟ Θύελλα’ Καμαρίου Σαντορίνης. Ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σαντορίνης (ΠΓΣΣ).

Επίτιμο μέλος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Σμύρνης (Π.Γ.Σ.) και επίτιμος πρόεδρος της Α.Ε. Σαντορίνης.

Διετέλεσε Γραμματέας και Αντιπρόεδρος στο Συνεταιρισμό Αγροτικών Προϊόντων Σαντορίνης, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ Πάρου, Αντιπρόεδρος στα τοπικά εργασιακά συμβούλια της ΔΕΗ, με έδρα τη Σύρο.

Από το 2002 έως και σήμερα διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων της Επαρχίας Θήρας και εν συνεχεία Έπαρχος στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου.