Τα δέκα σημάδια που προειδοποιούν ότι το άλλο άτομο σε επηρεάζει αρνητικά

Τα δέκα σημάδια που προειδοποιούν  ότι το άλλο άτομο σε επηρεάζει αρνητικά

Τα δέκα σημάδια που προειδοποιούν ότι το άλλο άτομο σε επηρεάζει αρνητικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 955 ΦΟΡΕΣ

Μπορεί να είναι ο/η σύντροφός σου, μπορεί να είναι οι φίλοι σου. Οι άνθρωποι που είναι μαζί σου, στη ζωή σου, είναι αυτοί που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής σου.

Είναι σημαντικό να περιστοιχίσεις τον εαυτό σου με σωστούς ανθρώπους, με άτομα που σε αγαπάνε και σε σέβονται και σε βοηθάνε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Αν όμως στη ζωή σου έχεις συμπεριλάβει αρνητικά άτομα, μην εκπλήσσεσαι που δεν έχεις καλές σχέσεις και δε νιώθεις χαρά και ικανοποίηση. Να τα σημάδια ότι το άλλο άτομο σε επηρεάζει αρνητικά:

1. Σου έχει πει ψέματα πάνω από μία φορά
Το ψέμα δε βοηθάει καμία σχέση, ούτε φιλική ούτε ερωτική. Μπορεί να έχεις φίλους που μονίμως λένε μικρά ή μεγάλα ψέματα- για το τι έκαναν, το πού πήγαν, το πώς πέρασαν. Μπορεί να λένε ψέματα για να παρουσιάσουν τη ζωή τους υπέροχη και να νιώσουν οι ίδιοι καλά, ή απλώς για να στεναχωρήσουν εσένα. Ή μπορεί να σου λένε ψέματα για οποιοδήποτε ζήτημα. Ξανασκέψου το! Είναι πραγματικά φίλοι; Αν μάλιστα είναι ο/η σύντροφός σου που σου λέει ψέματα, ρώτησε τον εαυτό σου για ποιο λόγο το κάνει και αν σου αρέσει να είσαι με ένα τέτοιο άτομο. Τα μικρά ψέματα οδηγούν στα μεγάλα, και όλα αυτά κάνουν το γυαλί της εμπιστοσύνης να ραγίσει.

2. Σε έχει απατήσει πάνω από μία φορά
Η απιστία πονάει σε συναισθηματικό επίπεδο. Ο πόνος της προδοσίας και η εξαπάτηση είναι μεγαλύτερα από το ίδιο το γεγονός της απιστίας. Αν το άλλο άτομο σε έχει απατήσει πάνω από μία φορά, καλό είναι να σκεφτείς αν θέλεις να είσαι μαζί του. Γιατί αυτό είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς που δύσκολα αλλάζει. Η αγάπη δεν είναι μόνο λόγια. Είναι κυρίως πράξεις, είναι καθημερινή συμπεριφορά.

3. Είναι Νάρκισσος
Αν το άλλο άτομο είναι απορροφημένο από τον εαυτό του, θεωρεί ότι το σύμπαν περιστρέφεται γύρω του, ότι πάντα έχει δίκιο και οι άλλοι άδικο, αν κατηγορεί τους άλλους για τα δικά του προβλήματα, αν ξεσπάει συνέχεια τα νεύρα του σε σένα και αν νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για σένα, έχεις μπροστά σου έναν νάρκισσο. Επειδή αυτές οι συμπεριφορές είναι σταθερές στο χρόνο, πιθανότατα τις θεωρείς δεδομένες και πιστεύεις ότι «αυτός ο άνθρωπος έτσι είναι και δεν αλλάζει». Πράγματι, έχεις δίκιο: ο άνθρωπος αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο και αν προσπαθήσεις. Η συμπεριφορά του είναι ξεκάθαρα προβληματική και θα παραμείνει. Θέλεις να μείνεις σε μία τέτοια σχέση;

4. Σε ζηλεύει
Η ζήλεια έχει πολλά πρόσωπα. Το άλλο άτομο μπορεί να σε ζηλεύει για αυτά που έχεις ή για αυτά που είσαι.
Η ζήλεια του άλλου ξεκινάει περισσότερο από τη δική του αίσθηση μειονεξίας και κατωτερότητας όταν συγκρίνει τον εαυτό του με εσένα: σε εσένα βλέπει όσα δεν έχει και όσα δεν είναι ο ίδιος. Και αυτό τον κάνει να σου φέρεται άσχημα, να σου μιλάει άσχημα, να έχει αρνητισμό και τοξικές συμπεριφορές.

5. Έχει χρόνο για εσένα όποτε τον/την βολεύει
Είναι σχέσεις που δεν έχουν στο λεξιλόγιό τους το «εσύ τι θέλεις;» και το «εσένα πότε σε βολεύει;». Ακόμα και αν αντικειμενικά το άλλο άτομο είναι πολυάσχολο και έχει δύσκολο πρόγραμμα, αν πραγματικά το επιθυμεί, μπορεί να σε ρωτήσει πότε εσύ θέλεις να συναντηθείτε- άσχετα αν μετά πρέπει να κανονίσετε να γίνει σε ώρα που αυτός μπορεί. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για τον άλλον κινούν και βουνά για να βρεθούν. Αν ο χρόνος και το ενδιαφέρον τους για εσένα είναι περιορισμένα, ίσως και η σχέση σας είναι περιορισμένη.

6. Σου «χτυπάει» τα ελαττώματά σου
Αν το άτομο με το οποίο είσαι σε φιλική ή ερωτική σχέση διαρκώς σου τρίβει τα ελαττώματά σου στα μούτρα, αν διαρκώς σε μειώνει και προσπαθεί να σε κάνει να δείξεις κατώτερος, προβληματικός ή «λίγος» άνθρωπος- τότε αυτή η σχέση είναι περιοριστική. Σε περιορίζει από το να είσαι ο εαυτός σου, από το να μπορείς να «λάμψεις» σαν άνθρωπος. Το άλλο άτομο ούτε βλέπει ούτε εκτιμάει τα προτερήματά σου. Αλλά αυτή η στάση του δε βοηθάει στο να δημιουργήσετε στη φιλία ή τη σχέση σας ένα όμορφο παρόν, φέρνει μόνο αρνητική ενέργεια.

7. Η αρνητικότητά του/της είναι κολλητική
Οι άνθρωποι που είναι αρνητικοί σκέφτονται, αισθάνονται και συμπεριφέρονται με αρνητικό τρόπο. Κάνουν αρνητικά σχόλια, τείνουν να βλέπουν τα στραβά και τα ανάποδα, δεν ευχαριστιούνται τίποτα. Είναι άνθρωποι που θα σου πουν κακίες, δε θα σου πουν καλές, θετικές ή ενθαρρυντικές κουβέντες. Μπορεί να σε προσβάλουν και να σε ακυρώσουν. Όλη αυτή η τοξικότητα σχετίζεται με τα δικά τους προβλήματα και τον δικό τους τοξικό εσωτερικό κόσμο. Όποιος βρεθεί στο δρόμο τους επηρεάζεται από τον αρνητισμό τους.

8. Σε αμφισβητεί
Το άτομο αυτό με το οποίο έχεις φιλική ή ερωτική σχέση διαρκώς σε αμφισβητεί. Δε δίνει σημασία στη γνώμη σου, δε δίνει βάρος στην άποψή σου. Ό,τι και να πεις θα σε κοιτάξει λοξά, θα σε αμφισβητήσει ανοιχτά, θα προσπαθήσει να σε μειώσει, θα σε διακόψει, θα συνεχίσει να μιλάει ο ίδιος σαν να μη σε άκουσε. Η αμφισβήτηση αυτή είναι τόσο βαθιά και δραστική που σε κάνει να αμφισβητείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Αναρωτιέσαι αν έχεις δίκιο, αν η άποψή σου είναι σωστή, αν τα κάνεις καλά. Δεν πιστεύει στα όνειρα και τους στόχους σου και σου λέει κατάμουτρα «δε θα πετύχεις».

9. Αυτό το άτομο σου βγάζει τον χειρότερο εαυτό σου
Είσαι με αυτό το άτομο και νιώθεις να μην είσαι ο εαυτός σου. Είσαι όλο εκνευρισμό, νεύρα, θυμό και ξεσπάσματα. Διαρκώς κρίνεις και κατακρίνεις τους άλλους, βρίσκεις λόγους να είσαι δυσαρεστημένη, βλέπεις το καθετί μέσα από ένα πρίσμα αρνητισμού, απαισιοδοξίας ή ματαιότητας.

10. Σε θέλει με όρους και προϋποθέσεις
Δηλαδή δε σε αποδέχεται όπως είσαι. Θέλει να είσαι κάποιος άλλος άνθρωπος, προσπαθεί να σε αλλάξει και να σε «κόψει και ράψει» στα μέτρα του. Οι αλλαγές που σου ζητάει δεν είναι απαραιτήτως θετικές, αλλά είναι για επιθυμίες που έχει αυτό το άτομο, όχι δικές σου ανάγκες. Και φυσικά δε ζητάει στη συναίνεσή σου. Περιμένει ότι θα αλλάξεις και θα γίνεις όπως αυτός σε θέλει. Όμως εσύ δεν το εξαπάτησες αυτό το άτομο, εξαρχής έδειξες τον αληθινό σου εαυτό. Οπότε τώρα που σε πιέζει να αλλάξεις για να είστε μαζί, είναι ένα είδος προδοσίας. Το άτομο αυτό πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου κι εσύ είσαι στα πρόθυρα του να προδώσεις τον εαυτό σου για να είστε μαζί.

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου