Νίκος Γερονικόλας: Θετική εξέλιξη η απάντηση της Fraport

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Fraport έδωσε απαντήσεις στην παρέμβασή του, αναφορικά με τα έργα στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” εκφράζει ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Γερονικόλας.

Ειδικότερα, για τις εξελίξεις αυτές, σε δήλωσή του, τονίζει τα εξής:
“Χαιρετίζουμε την έστω και καθυστερημένη απάντηση στα ΜΜΕ του υπεύθυνου εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Greece, κ. Γιάννη Παπάζογλου, ύστερα από την παρέμβαση μας στον Τύπο στις 13 Απριλίου σχετικά με την πορεία των έργων στο Αεροδρόμιο της Ρόδου. Το γεγονός και μόνο αυτό δείχνει ότι η Fraport υιοθετεί μια υπεύθυνη στάση που θέτει τις βάσεις για μια πιο εποικοδομητική επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, η οποία αυτή πρώτα υφίσταται την ταλαιπωρία από τις καθυστερήσεις και κατόπιν οι επισκέπτες μας.

Κανείς δεν υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα μικρής κλίμακας έργο. Κατανοούμε πως υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα λόγω του γεγονότος ότι τα έργα γίνονται χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του Αεροδρομίου.
Κατανοούμε επίσης ότι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, ώστε να ακολουθηθούν τα διεθνή πρότυπα, απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια.

Εντούτοις όμως η Fraport αν και είναι επενδύτρια οφείλει να θέτει προτεραιότητες, στόχους και χρονοδιαγράμματα και να δέχεται την κριτική των θεσμικών παραγόντων αλλά και των πολιτών όταν δεν τηρούνται τα παραπάνω. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή δεν είναι υπόλογη μόνο στο ΔΣ και στους μετόχους της, αλλά θέλοντας και μην εκπροσωπεί το ίδιο το νησί της Ρόδου και τον Ελληνικό Τουρισμό ως πύλη εισόδου και εξόδου. Και η  εικόνα ενός ανέτοιμου αεροδρομίου στην αρχή της τουριστικής περιόδου δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο.

 Όπως και να ‘χει, χαιρόμαστε που η Fraport έπραξε το αυτονόητο ύστερα από την παρέμβασή μας καθώς και από το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Ροδιακή”, να μας δώσει δηλαδή διαμέσου του υπεύθυνου επικοινωνίας της ένα χρονοδιάγραμμα για την πορεία των έργων και να λογοδοτήσει στην ίδια την κοινωνία. Φανταστείτε δηλαδή να μην είχε απαξιωθεί ο ρόλος της Επιτροπής Τουρισμού και κατόπιν καταργηθεί από την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ώστε να εκφράζονται οι φορείς του τουρισμού, τι θα είχε γίνει.

Ευελπιστούμε ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια ούτως ώστε το Αεροδρόμιο της Ρόδου να αποκτήσει την αίγλη και το ρόλο που αξίζει σ’ ένα νησί όπως είναι το δικό μας”.