Ημερίδα για τις οφθαλμικές παθήσεις

Ημερίδα για τις  οφθαλμικές παθήσεις

Ημερίδα για τις οφθαλμικές παθήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 346 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 9.30 το πρωί στο επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ανοιχτή για το κοινό με θέμα: «Οφθαλμικές παθήσεις – πρόληψη και αντιμετώπιση».

Την ημερίδα διοργανώνουν ο σύλλογος οπτικών-οπτομετρών νομού Δωδεκανήσου, η ομοσπονδία συλλόγων οπτικών και οπτομετρών Ελλάδας και το τμήμα Ρόδου της αδελφότητας των ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο κ. Θωμάγγελος Μιχαλάκης πρόεδρος συλλόγου οπτικών- οπτομετρών νομού Δωδεκανήσου και πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων οπτικών-οπτομετρών Ελλάδας και ο κ. Αντώνης Γιαννούλης αντιπρόεδρος του συλλόγου οπτικών-οπτομετρών νομού Δωδεκανήσου, αναφέρθηκαν στην ημερίδα και κάλεσαν το κοινό να παρευρεθεί.

Ειδικότερα ο κ. Μιχαλάκης δήλωσε τα εξής: «Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με την ομοσπονδία συλλόγων οπτικών και οπτομετρών Ελλάδας και το τμήμα Ρόδου της αδελφότητας των ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ διοργανώνει μία ανοιχτή στο κοινό ημερίδα η οποία θα είναι πολυθεματική και θα προάγει την ενημέρωση των πολιτών στις σύγχρονες μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης συγκεκριμένων οφθαλμικών συχνών παθήσεων.

Αυτές μπορεί να είναι ο καταρράκτης, το γλαύκωμα, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και οι συνέπειες που έχει η παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Επιδίωξή μας είναι να μεταδοθούν και να αναδειχθούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες καταξιωμένων εισηγητών Ελλήνων επιστημόνων της οπτικής, οπτομετρίας και οφθαλμολογίας και να μοιραστούν μαζί μας τη χειρουργική και κλινική τους εμπειρία.
Θα ανταλλάξουμε και θα συνθέσουμε απόψεις γιατί θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό θα εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, μέσα από μία αναλυτικη παρουσίαση νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων».

Πληρώνονται οι ασφαλισμένοι
Στο πλαίσιο της συνέντευξης οι εκπρόσωποι του συλλόγου και της ομοσπονδίας αναφέρθηκαν κατόπιν σχετικής ερώτησης και στη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, και μάλιστα έγινε γνωστό ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει αρχίσει να πληρώνει πλέον τους ασφαλισμένους και αυτό θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όπως τόνισαν «οι ασθενείς κατανοούν την κατάσταση και ότι ως επιχειρήσεις βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο καθώς δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε τον οργανισμό και να κάνουν αυτοί κοινωνική πολιτική με τα δικά μας χρήματα. Θα ξανασυζητήσουμε το θέμα από 1 Ιουλίου, θα δούμε αν μπορούν να δοθούν λύσεις…»
Σημειώνεται ότι οι πληρωμές αφορούν το διάστημα κατά το οποίο είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα δηλαδή από πέρυσι τον Οκτώβριο έως σήμερα. Όπως έγινε γνωστό καταβάλλονται στους ασφαλισμένους τα χρήματα ξεκινώντας από το μήνα Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού