Κυτταρίτιδα: Πώς μπορώ να τη μειώσω;

Κυτταρίτιδα: Πώς μπορώ να τη μειώσω;

Κυτταρίτιδα: Πώς μπορώ να τη μειώσω;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 229 ΦΟΡΕΣ

Είναι γεγονός πως το ζήτημα της κυτταρίτιδας απασχολεί όλες τις γυναίκες και φυσικά τέτοια εποχή του χρόνου είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης.

Από τη στιγμή λοιπόν, που απασχολεί το σύνολο του γυναικείου φύλου, αυτό μας μαρτυρά ότι είναι κάτι που πάντα θα υπάρχει στο γυναικείο σώμα, άλλοτε σε μεγαλύτερο κι άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Άρα καλό θα ήταν όλες οι γυναίκες να συμφιλιωθούμε μ’ αυτό.

Η κυτταρίτιδα με απλά λόγια είναι η εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και στο συνδετικό ιστό. Η κυτταρίτιδα πέραν της διατροφής, έχει και κάποιες άλλες βασικές αιτίες ύπαρξης, όπως κληρονομικές, ορμονικές διαταραχές, καθιστική ζωή κ.α. Για να μιλήσουμε κιόλας με απλά λόγια, αν η μητέρα σας έχει κυτταρίτιδα είναι σίγουρο πως θα έχετε κι εσείς.

Όπως και να έχει όμως, ανάμεσα σε όλες τις αιτίες που προκαλούν την κυτταρίτιδα, η διατροφή και η άσκηση είναι οι μόνες πάνω στις οποίες μπορούμε να παρέμβουμε και να τις τροποποιήσουμε βοηθώντας μ’ αυτό τον τρόπο στη μείωσή της.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε άτομα με υπερβάλλον βάρος όσο και σε φυσιολογικού βάρους άτομα. Σε περίπτωση λοιπόν που υπάρχει το υπέρβαρο ή η παχυσαρκία βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η μείωση του σωματικού βάρους, μέσω της αύξησης της φυσικής δραστηριότητας και της μείωση της ενεργειακής πρόσληψης.

Όταν ωστόσο δεν υπάρχει θέμα με το σωματικό σας βάρος, ακόμη κι έτσι, η βελτίωση του τρόπου διατροφής και η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας θα πρέπει να είναι στόχοι σας για τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Για τα βασικά στοιχεία που απαρτίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής έχουμε μιλήσει στο παρελθόν: «12 βήματα για πιο υγιεινό τρόπο ζωής».

Εάν δεν γυμνάζεστε, ξεκινήστε έστω και μικρής έντασης άσκηση όπως το περπάτημα και όσο μπορείτε αυξήστε το. Θέσετε ως αρχικό σας στόχο 30 λεπτά περπάτημα 3-5 φορές ανά εβδομάδα. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τη γυμναστική μέρος της ζωής σας είναι να βρείτε ποια γυμναστική σας αρέσει π.χ. χορός, κάποιο σπορ και να το ξεκινήσετε. Από τη στιγμή που δε θα το κάνετε σαν αγγαρεία, δε θα το σταματήσετε ποτέ. Για ευχάριστους τρόπους εκγύμνασης έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο: «8 συμβουλές για να ασκηθείτε εύκολα».

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που να καίνε το λίπος κι άρα να μειώνουν την κυτταρίτιδα.
Αν θα μπορούσαμε να συγκεκριμενοποιήσουμε κάποιες τροφές, τότε θα λέγαμε πως τα φρούτα και τα λαχανικά λόγω της μικρής θερμιδικής τους περιεκτικότητας, της αυξημένης τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και σε νερό, θα μπορούσαν σίγουρα να βοηθήσουν. Επίσης η μείωση του αλατιού στο φαγητό – πάντα στο πλαίσιο του φυσιολογικού- σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας, καθώς μειώνει την κατακράτηση νερού στο σώμα μας.

Αναφορικά με τα αναψυκτικά και την καφεΐνη που έχουν ενοχοποιηθεί πολλάκις, έχουμε να πούμε πως δεν υπάρχει κάτι σχετικό που να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Φυσικά αν το αναψυκτικό δεν είναι light, δηλαδή έχει θερμίδες και ζάχαρη, σίγουρα αποτελεί κομμάτι μιας μη ισορροπημένης διατροφής και βάζει κι αυτό το λιθαράκι του στην κυτταρίτιδα, όχι όμως λόγω του ανθρακικού, αλλά λόγω των θερμίδων.

Πέραν όλων αυτών είναι πολύ σημαντική η ενυδάτωσή σας. Φροντίστε να πίνετε 8-10 ποτήρια υγρών και νερού την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη αιμάτωση της περιοχής και άρα στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου