Αναζητούνται 70 δικαστικοί αντιπρόσωποι για τα εκλογικά τμήματα!

Συνολικά εβδομήντα (70) δικαστικοί αντιπρόσωποι … αναζητούνται από τον Άρειο Πάγο, για να τοποθετηθούν σε αντίστοιχο αριθμό εκλογικών τμημάτων στη Δωδεκάνησο, οι 55 εκ των οποίων είναι για τη Ρόδο!

Πάντως,  ήδη έχουν κινηθεί η απαιτούμενες διαδικασίες για την πλήρωση των κενών αυτών και η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής, λήγει σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Άρειο Πάγο, τα περισσότερα κενά στη Δωδεκάνησο, σε δικαστικούς αντιπροσώπους για τις προσεχείς εκλογές της 26ης Μαΐου, καταγράφονται στο νησί μας όπου συνολικά θα πρέπει να τοποθετηθούν 55 άτομα. Από αυτά,  τα 20 αφορούν εκλογικά τμήματα στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων, τα 12 εκλογικά τμήματα στην πόλη της Ρόδου, ενώ σημαντικός αριθμός κενών σημειώνεται και σε άλλες δημοτικές ενότητες όπως Αρχαγγέλλου και Καλλιθέας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την επιστροφή των διοριστήριων που δεν παρελήφθησαν και την ανακοίνωση των κενών ανά νομό από τον Άρειο Πάγο,  όλοι οι υποψήφιοι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που δεν έχουν διοριστεί, είτε έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης, είτε δεν έχουν παραλάβει διορισμό, καλούνται να υποβάλουν αίτηση προτίμησης για διορισμό μόνο σε θέση ΤΑΚΤΙΚΟΥ έως την 17η Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00.

Για το σκοπό αυτό, τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων που ανήκουν στην Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,  μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους αποκλειστικά στο ΟΠΣ Ολομέλειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση portal.olomeleia.gr, ενώ τα μέλη Δικηγορικών Συλλόγων που δεν ανήκουν στην δύναμη της Ολομέλειας θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου για την αποστολή των αιτήσεων προτίμησής τους. Θα επακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τη δυνατότητα ήδη διορισθέντες Αναπληρωματικοί να υποβάλλουν αίτηση προτίμησης ως Τακτικοί στα ανωτέρω κενά εκλογικά τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ο Άρειος Πάγος δέχεται αμοιβαία ανταλλαγή διορισμών, μόνο για σοβαρούς λόγους και όχι εντός του ίδιου Νομού, μεταξύ δύο διορισθέντων Δικαστικών Αντιπροσώπων, με την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεχτεί και παραλάβει τους διορισμούς

τους.
Τα πρωτότυπα των διορισμών πρέπει να περιέλθουν στον Άρειο Πάγο, Λ. Αλεξάνδρας 121, ΤΚ 11522, γραφείο 111 (τηλ. 2106419153) μαζί με δήλωση των δύο Αντιπροσώπων ότι επιθυμούν την συγκεκριμένη αμοιβαία αλλαγή, από Δευτέρα έως Πέμπτη μέχρι ώρα 16:00 και την Παρασκευή 17/5/2019 μέχρι ώρα 18:00.

Στην επόμενη απόφαση των διορισμών από τον Άρειο Πάγο, θα περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη αλλαγή των διορισμών και θα αποσταλούν τα νέα διοριστήρια στις κατά τόπους Εισαγγελίες, από όπου θα τα παραλάβουν οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι.

Στην ως άνω δεύτερη κλήρωση, που θα διενεργηθεί το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου 18.5.2019, από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, θα συμμετέχουν μόνο όσοι υπέβαλαν νέες αιτήσεις προτίμησης. Η παραλαβή του διορισμού και η άσκηση καθηκόντων του δικαστικού αντιπροσώπου από όσους κληρωθούν στην ως άνω δεύτερη θα είναι υποχρεωτική.

Τα παλιά διοριστήρια που αφορούν στις θέσεις όσων θα κληρωθούν ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ και συνεπώς όσοι είχαν διοριστεί αλλά δεν παρέλαβαν τον διορισμό τους δεν υποχρεούνται να ασκήσουν καθήκοντα δικαστικού αντιπροσώπου.

Αναλυτικά τα κενά δικαστικών αντιπροσώπων στο νομό μας έχουν ως εξής:
ΡΟΔΟΣ
ΑΤΑΒΥΡΟΥ 4
ΑΦΑΝΤΟΥ 3
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 6
ΛΙΝΔΙΩΝ 4
ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 1
ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ 20
ΡΟΔΟΥ 12
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 5

ΚΩ
ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 5
ΔΙΚΑΙΟΥ 6
ΚΩ 2

ΚΑΡΠΑΘΟΥ 1
ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ 1