Εξαιρετικά αισιόδοξη δηλώνει υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ

Εξαιρετικά αισιόδοξη δηλώνει  υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ

Εξαιρετικά αισιόδοξη δηλώνει υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 340 ΦΟΡΕΣ

«Πρώτο ημίχρονο» θεωρεί η Νέα Δημοκρατία τις ευρωεκλογές, δήλωσε από τη Ρόδο όπου βρέθηκε χθες, στο πλαίσιο της περιοδείας της ανά τη χώρα, η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος κα Τόνια Αράχωβα.

Η ίδια, χθες το μεσημέρι, παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία ανέλυσε τους λόγους που ενεπλάκη με την πολιτική αλλά και τους στόχους που έχει θέσει εφόσον εκλεγεί στην ευρωβουλή. Προλογίζοντάς την το στέλεχος της ΝΟΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Γλεντής, είπε ότι πρόκειται για μία υποψήφια με εξαιρετικές περγαμηνές και λαμπρό βιογραφικό, ένα εξέχον μέλος του μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η ίδια, αφού εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στη Ρόδο από την οποία έχει αναμνήσεις από σημαντικές στιγμές στη ζωή της, απάντησε, καταρχήν, στο ερώτημα γιατί ενεπλάκη στην πολιτική, λέγοντας ήταν δύο οι λόγοι: Ο πρώτος είναι το σύστημα αξιολόγησης, το μητρώο στελεχών, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Το δεύτερο είναι η σύγχρονη κατάσταση στην Ελλάδα που είναι ζοφερή και απαισιόδοξη.

Όσο για τους στόχους που θέτει αν εκλεγεί, είναι δύο: Πρώτα απ’ όλα η σύνθεση των θεμάτων τα οποία έχει σπουδάσει, δηλαδή της οικονομίας και του πολιτισμού. Το δεύτερο είναι ο πολιτισμός ως ένα αναξιοποίητο πεδίο δράσης που μπορεί να συνδεθεί με επενδύσεις και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που σχετίζονται μ’ αυτόν.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτές οι ευρωεκλογές είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία της Ε.Ε. γιατί όλοι οι Ευρωπαίοι και οι διεθνείς αναλυτές θεωρούν ότι η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού από τη μια και από την άλλη οι τάσεις αποδιοργάνωσης της Ε.Ε. με χαρακτηριστικό πεδίο το Brexit, τις καθιστούν τις πιο σοβαρές, γι’ αυτό και απηύθυνε κάλεσμα για μια μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Όσο αφορά στα ποσοστά που προσδοκά η Νέα Δημοκρατία, είπε ότι είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι αφού δεν είναι μόνο τα δημοσκοπικά ευρήματα και το μήνυμα που λαμβάνουν από τις περιοδείες τους σε όλη τη χώρα είναι «φθάνει πια», αλλά και ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την αποδοχή του σχεδίου και του προγράμματος της Ν.Δ. Και δήλωσε ακόμη:

«Τις ευρωεκλογές τις θεωρούμε ότι είναι το πρώτο ημίχρονο αυτού του συγκειμένου αγώνα και πιστεύουμε ότι θα πάμε εξαιρετικά καλά και ότι θα έχουμε μία καθαρή νίκη με οποιεσδήποτε εξελίξεις μπορεί αυτή η νίκη στη συνέχεια να οδηγήσει με βάση το αποτέλεσμά της».

Για τα νησιά μας είπε ότι επέλεξε να έρθει στη Ρόδο γιατί τα Δωδεκάνησα έχουν μία σημασία γεωπολιτική. Αυτό που θα κάνει σε περίπτωση εκλογής της είναι να φροντίσει να υπερασπιστεί τα αποθέματα 12,8 δις ευρώ που είναι αδιάθετα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για επενδύσεις στα νησιά μας που θα συνέδεαν τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τις ψηφιακές τεχνολογίες.
Η κα Αράχωβα έχει σπουδές κλασικής φιλολογίας και στη συνέχεια ακολούθησε οικονομικές σπουδές.

Στη συνέχεια, έκανε ένα MPA στο οικονομικό πανεπιστήμιο, ένα μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία και τα ΜΜΕ και η διδακτορική της διατριβή είναι πάνω στα ψηφιακά συστήματα βιβλιοθηκών. Η επαγγελματική της καριέρα είναι άμεσα συνυφασμένη με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος καθώς υπηρετεί εκεί 23 χρόνια ενώ έχει διατελέσει και Διευθύντριά της. Παράλληλα, υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης ευρωβουλευτή, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τους μηχανισμούς, τη λειτουργία, τους κανόνες καθώς επίσης και τους όρους που λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επίσης, έχει μετεκπαιδευτεί στην Αμερική με υποτροφία του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών