Νέα δεδομένα στη μάχη για  τις περιφερειακές εκλογές

Σε νέα πλαίσια διαμορφώνεται πλέον η μάχη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ύστερα και από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll, για λογαριασμό της “Ροδιακής” που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Το γεγονός ότι η παράταξη της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» του κ. Μανώλη Γλυνού, κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 20 περίπου μονάδων που είχε με την παράταξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, έχει πλέον καθορίσει νέα δεδομένα στη μάχη των εκλογών.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, προκάλεσαν πράγματι αίσθηση σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αποτέλεσαν αντικείμενο σχολιασμών και αναλύσεων.
Στελέχη της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους επισημαίνοντας ότι προκύπτει αδιαμφισβήτητα η δυναμική της παράταξης και του κ. Μανώλη Γλυνού.

Η δημοσκόπηση, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, καταγράφει το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία το οποίο ζούμε καθημερινά, ενώ παράλληα εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής.
Επισήμως από την πλευρά της παράταξης του κ. Γιώργου Χατζημάρκου δεν υπήρξε σχολιασμός της δημοσκόπησης.

Συνεργάτες όμως του κ. Χατζημάρκου, με σχόλια και αναλύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αμφισβήτησαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, υποστηρίζοντας ότι είναι σαφής και δεν ανακόπτεται η υπεροχή του κ. Χατζημάρκου.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Opinion Poll,   ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μανώλης Γλυνός, κατάφερε να πάρει κεφάλι κατά 0,7% του νυν περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποιον θα ψηφίσετε, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δίνουν τις εξής απαντήσεις:
- Μανώλης Γλυνός    33,6%
- Γιώργος
   Χατζημάρκος    32,9%
- Γιάννης
   Ντουνιαδάκης    3,1%
- Νίκος Αττιτής    3%
- Χαράλαμπος
   Κόκκινος    2,3%
- Λευκό-άκυρο    1%
- Αποχή    5,3%
- Δεν έχω αποφασίσει ακόμη    17,2%
- Δεν γνωρίζω-

Η έρευνα της Opinion Poll έγινε σε μεγάλο μέγεθος δείγματος (1.701 νοικοκυριά) στο διάστημα 11 έως 14 Μαΐου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και με όλα τα απαιτούμενα επιστημονικά στάνταρ.

ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ
ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Είναι σαφές επίσης από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll, ότι τη  μάχη των εκλογών στην Περιφέρεια θα την κρίνουν οι αναποφάσιστοι οι οποίοι ανέρχονται σε ποσοστό 17,2%.
Εκ των πραγμάτων μάλιστα, τα επιτελεία των παρατάξεων επικεντρώνονται προς αυτούς, επιχειρώντας να τους προσεταιριστούν στην τελική μάχη.
Ανοικτό μένει επίσης το θέμα αν τελικά θα υπάρξει δεύτερος γύρος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.