Ποιοι εκλέγονται στα τοπικά των χωριών Αρχαγγέλου, Μαλώνας, Παστίδας, Καλυθιών, Γενναδίου, Θεολόγου, Πλατανιών

Σε ακόμα επτά Κοινότητες της Ρόδου ξεκαθάρισε χθες το τοπίο αναφορικά με το ποιοι εκλέγονται πρόεδροι και ποιοι μέλη των τοπικών συμβουλίων, με βάση πάντα τα ανεπίσημα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά.

 Πιο συγκεκριμένα η «Ροδιακή» δημοσιεύει σήμερα τις πληροφορίες που συνέλεξε για τα τοπικά συμβούλια σε Παστίδα, Καλυθιές, Αρχάγγελο, Γεννάδι, Θεολόγο, Μαλώνα και Πλατάνια.
Αναλυτικά:

• Στον Αρχάγγελο πρόεδρος εκλέγεται ο Νίκος Διμέλης αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν έχει ξεπεράσει τους 800 σταυρούς, ενώ από τον συνδυασμό  «Με Δύναμη για την Αρχάγγελό μας» εκλέγονται επίσης οι Σταμάτης Χατζόπουλος (350), Τσαμπίκος Λαμπριανός (290), Δημήτρης Κόζας (280). Πιθανότατα θα εκλέξει και πέμπτο σύμβουλο λόγω του ότι ξεπέρασε σε ποσοστό το 70% των ψήφων. Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως εκείνος που αναμένεται να καταλάβει τη θέση θα είναι ο Φιλήμονας Χρήστου που έχει 242 σταυρούς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

• Στη Μαλώνα πρόεδρος εξελέγη ο Νεκτάριος Μουστακέλλης, αφού ο συνδυασμός του «Με Δύναμη για τη Μαλώνα μας» ήρθε πρώτος με 330 ψήφους, έναντι του «Ανεξάρτητου Συνδυασμού Ενωμένης Μαλώνας» που έλαβε 310. Μαζί του αναμένεται να βρεθούν στο κοινοτικό συμβούλιο και οι Μαρία Γιαννοπούλου και Γεώργιος Κουμπλάς, ενώ από τον μειοψηφήσαντα συνδυασμό φαίνεται πως εκλέγονται ο νυν πρόεδρος Τάσος Καραγιάννης και η Μαρία Γαζέπη.

Αναλυτικά:
Α. "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΜΑΛΩΝΑΣ (Α.Σ.Ε.Μ.)"

ΓΑΖΕΠΗ ΜΑΡΙΑ    133
ΚΑΚΚΑΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ     37     
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ     194
ΚΙΕΚΚΑ - ΚΑΪΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑ     16     
ΚΟΠΕΛΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ     32
ΚΟΥΡΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ - ΘΩΜΑΣ     45
ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ     81
ΠΑΤΟΥΧΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     22

Β. "ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΛΩΝΑ ΜΑΣ"
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ     91
ΚΑΣΤΡΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     56
ΚΟΥΜΠΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     76
ΚΟΥΣΟΥΛΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ     26
ΜΟΣΧΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ     44
ΜΟΥΣΤΑΚΕΛΛΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ     258
ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ - ΕΙΡΗΝΗ     39

• Στην Παστίδα νέα πρόεδρος εξελέγη η Ρένα  Αυγενικού – Πάττα, σύζυγος του αείμνηστου Κοινοτάρχη Σάββα Πάττα που είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τον περασμένο Δεκέμβριο. Μαζί της εκλέγονται επίσης από τον συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» οι Μιχάλης Κοσμάς και Στηβ Μοσχής. Από τον μειοψηφήσαντα συνδυασμό «Με Δύναμη για την Παστίδα μας» εκλέγονται στο συμβούλιο οι Ιωάννης Αυγενικού και Αντώνης Αθανασίου.

Αναλυτικά:
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΣΤΙΔΑΣ
Α. "ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΙΔΑ ΜΑΣ"

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ     154
ΑΥΓΕΝΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ     217       
ΑΥΓΕΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ     38
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ (ΚΙΚΗ)     87
ΚΡΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ     52
ΜΑΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     95
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΕΛΕΝΗ     24

Β. "ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ"
ΑΥΓΕΝΙΚΟΥ - ΠΑΤΤΑ ΕΙΡΗΝΗ     434
ΚΟΣΜΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΑΪΚ)     209     
ΚΥΖΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ     93     
ΜΟΡΦΩΠΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ     56
ΜΟΣΧΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΣΤΗΒ)     178  
ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΗ ΝΑΤΑΛΙΑ     47         
ΦΤΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ     89

• Στις Καλυθιές σαρωτική ήταν η νίκη της «Ανεξάρτητης Κίνησης Καλυθιών» με τον Παναγιώτη Αντωνά να εκλέγεται πρόεδρος με 918 ψήφους! Μαζί του στο συμβούλιο θα είναι και οι Γιώργος Βιτσέντζος, Νεκτάριος Μάστορας, Μιχάλης Βαγιανού και Ειρήνη Φτάκλα. Τις δύο έδρες που κερδίζει στο επταμελές συμβούλιο ο συνδυασμός «Με Δύναμη για τις Καλυθιές μας» αναμένεται να πάρουν οι Γιώργος Σαρικάς και Κωνσταντίνος Σωτηράκης.

Αναλυτικά:
Α.  "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΥΘΙΩΝ"
ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ     100
ΑΝΤΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     918
ΒΑΓΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛ     200
ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ - ΒΙΤΣΕΝΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     380
ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΜΠΙΚΑ     133
ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΘΕΟΔΩΡΟΣ     320      
ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΚΑΤΙΝΑ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)     62
ΣΑΒΒΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ     43
ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ     191
ΤΑΧΡΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     159      
ΦΤΑΚΛΑ ΕΙΡΗΝΗ     197

Β. "ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΜΑΣ"    
ΓΙΩΡΓΑΣ ΒΑΓΙΑΝΟΣ (ΒΑΓΙΟΣ)     158
ΔΗΜΗΤΡΑΔΙΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΑ - ΝΕΚΤΑΡΙΑ     174
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ     187     
ΚΑΤΕΒΑΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ–ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ     108
ΚΙΟΤΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ     171      
ΟΡΦΑΝΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ     84
ΣΑΒΒΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ     144
ΣΑΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     426        
ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     216     
ΧΑΣΙΛΑ ΜΟΣΧΟΥΛΑ     80
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     73

• Στο Γεννάδι νέος πρόεδρος εξελέγη ο Σταύρος Ακκούρης ο οποίος,  σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν,  πρώτευσε ανάμεσα στους υποψηφίους του μοναδικού συνδυασμού που κατήλθε στις εκλογές, «Το Γεννάδι Μπροστά».

• Στον Θεολόγο νέος πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Σταυριάς με τον συνδυασμό «Δύναμη Ενότητας και Ανάπτυξης Θεολόγου», ο οποίος εκλέγει ακόμα τρεις συμβούλους λόγω του ότι έλαβε πάνω από το 70% των ψήφων. Στο κοινοτικό συμβούλιο φαίνεται πως θα τον ακολουθήσουν οι Γεωργία Παπανικολάου – Ατσίδη, Αντώνης Διακοδημητρίου και Κωνσταντίνα Κυρλή – Μανουσάκη. Από τον μειοψηφήσαντα συνδυασμό «Εμπειρία Συνέπεια Αποτελεσματικότητα Πολιτισμός» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν την μοναδική έδρα κερδίζει ο Γιάννης Γεωργαλλής, ο οποίος ξεπέρασε, με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα, για μόλις έναν σταυρό το νυν πρόεδρο Παναγιώτη Τσαλώλη.
Αναλυτικά:

Α. "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ"
ΓΕΩΡΓΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     33
ΔΙΑΚΟΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΑΝΤΑΜΣ     59
ΚΥΡΛΗ - ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ     55
ΜΑΡΜΑΡΟΚΟΠΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ     45
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΑΤΣΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ     67
ΣΤΑΥΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     287
ΤΡΙΚΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ     38
ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ     37

• Στη μονοεδρική των Πλατανίων πρόεδρος – εκπρόσωπος εξελέγη για τρίτη συνεχή θητεία ο Γιάννης Πετράς με 147 ψήφους έναντι 28 του Τσαμπίκου Αλαφάκη.
• Εκ παραδρομής γράφτηκε στο χθεσινό φύλλο της «Ροδιακής» ότι επανεξελέγη στα Σιάννα ο Κώστας Γιμούκης, αφού στην πραγματικότητα νέος πρόεδρος της Κοινότητας αναδείχθηκε ο Γιώργος Διακογεωργίου με 105 σταυρούς έναντι 33 του απερχόμενου εκπροσώπου του χωριού.
* Εξαιτίας τυπογραφικού λάθους επίσης δημοσιεύθηκε ότι στην τοπική Κοινότητα Κοσκινού ο υποψήφιος Μιχάλης Μανωλάγκας έλαβε 451 σταυρούς, αφού στην πραγματικότητα πήρε 351.