Ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα  των εκλογών η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ειδικά στον Δήμο της Ρόδου, ο επανεκλεγείς επικεφαλής της κ. Τάκης Πότσος, αφού διπλασίασε τη δύναμή της ενώ καλούν τους πολίτες την ερχόμενη Κυριακή να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο.

Στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη Τύπου και έχοντας πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων στον Δήμο της Ρόδου, ο κ. Πότσος είπε, καταρχάς, ότι ως παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο της Ρόδου, θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους ψηφοφόρους που ψήφισαν το ψηφοδέλτιό τους καθώς και όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα τους στην καθημερινή μάχη που έδωσαν όλο αυτό το διάστημα, όλους τους συνεργαζόμενους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Δήλωσε επίσης:

«Δώσαμε μία πολύπλευρη και δύσκολη μάχη, από την άποψη ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία σειρά δυσκολίες, όπως για παράδειγμα το βασικότερο-και εκεί εμείς ρίξαμε το βάρος-να αναδείξουμε στη συνείδηση του κόσμου το γιατί πολιτικά πρέπει να πάει να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». και όχι να εγκλωβιστεί σε πρόσωπα που ήταν υποψήφια σε άλλους συνδυασμούς ή να μπει στη λογική παροχολογίας, ότι κάποιοι ξαφνικά, με ένα μαγικό ραβδί, αν αλλάξει ή όχι η Διοίκηση στον Δήμο την επόμενη μέρα, θα λύνονται τα προβλήματα». Οι ίδιοι έδωσαν τη μάχη και είχαν το αποτέλεσμα του 3,69% στον Δήμο.

«Ένα αποτέλεσμα, γενικότερα θα πω, το οποίο εκφράζει τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει σε επίπεδο Δήμου για τα λαϊκά συμφέροντα, ένας αρνητικός συσχετισμός που δείχνει τον εγκλωβισμό ενός κόσμου στα ψηφοδέλτια τα οποία συμμετείχαν που ουσιαστικά, όπως είπαμε και το προηγούμενο διάστημα, εξυπηρετούν την ίδια, μία κοινή πολιτική με διαφορές βέβαια μεταξύ τους. Ψηφοδέλτια τα οποία η στάση τους στο επόμενο διάστημα, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου-και είμαστε σίγουροι γι’ αυτό-δεν πρόκειται να σταθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων αλλά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα βάλουν πλάτη στην εφαρμογή της γενικότερης πολιτικής σε επίπεδο Δήμου», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι, παρ’ όλα αυτά, θα δώσουν τη μάχη με καλύτερες συνθήκες γιατί έχουν εκλέξει και άλλον ένα δημοτικό σύμβουλο, δηλαδή πήραν δύο έδρες στο νέο δ.σ. Αυτό, όπως είπε, θα τους δώσει τη δυνατότητα και να δουλέψουν καλύτερα και να μπορέσουν να εκφράσουν όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο δ.σ. τις διεκδικήσεις του ροδιακού λαού, να αναδείξουν τα βασικά προβλήματα και ζητήματα τα οποία τον απασχολούν και να βάλουν θέματα διεκδίκησης για ζητήματα τα οποία του αξίζουν και τα δικαιούται.

Είπε, ακόμη, ότι, ως «Λαϊκή Συσπείρωση», είχαν θέσει προεκλογικά τις διαφορές τους σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις που συμμετείχαν, γιατί ήταν φανερό και τα τελευταία χρόνια αλλά και πολύ περισσότερο απ’ όλα αυτά τα οποία ειπώθηκαν προεκλογικά, ότι οι πολιτικές είναι δύο, ανεξάρτητα το πόσοι είναι οι συνδυασμοί: Είναι η πολιτική γραμμή που εκφράζει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και η κεντρική πολιτική με διαφοροποιήσεις που εκφράζουν όλα τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια. Η πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων αυτών των χρόνων. Και είπε, στη συνέχεια:

«Εμείς, λοιπόν, καλούμε τον ροδιακό λαό, την Κυριακή, να μην ψάξει ποιος θα είναι ο επόμενος που θα σταθεί απέναντί του σαν Δήμαρχος, να μην στρατευτεί κάτω από μία ξένη σημαία. Γιατί και οι δύο σημαίες οι οποίες θα κονταροχτυπηθούν είναι ξένες για τα δικά του συμφέροντα. Να ψηφίσει άκυρο ή λευκό την Κυριακή. Και να μην ανησυχούν κάποιοι, Δήμαρχος θα εκλεγεί, είτε έτσι είτε αλλιώς. Έχουν προσωποποιηθεί ούτως ή άλλως οι έδρες, οι 47 από τις 49, οι οποίες εμείς θεωρούμε ότι πολιτικά δεν εκφράζουν τα συμφέροντα του λαού. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ακυβερνησία, όπως κάποιοι ανησυχούν, Δήμαρχος θα εκλεγεί.

Και το λέμε αυτό στον ροδιακό λαό για να μη γυρίσουν να του πουν αύριο-μεθαύριο ότι “με την ψήφο του λαού εμείς κάνουμε ό,τι κάνουμε”, όπως έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Να μην ψάξει, δηλαδή, να βρει ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος που θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική. Να σηκώσει ανάστημα, το κεφάλι του ψηλά”. Καλούν, επίσης, τον κόσμο να σκεφτεί ξανά τι είναι αυτό πού φταίει γι’ αυτά τα οποία βιώνουμε και που ζούμε καθημερινά και να κάνει το βήμα στις 7 του Ιούλη στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς εάν κάποιος από τους μονομάχους της Κυριακής τους πλησίασε και τους ζήτησε στήριξη, ο κ. Πότσος είπε ότι ήταν καθαρό και σε όλες τις τοποθετήσεις τους το προηγούμενο διάστημα, και στο debate, έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» από τη Δευτέρα 27 Μαΐου θα είναι δυνατή και αταλάντευτη σταθερά εκεί που έχει πέσει. Είναι κατανοητό σε όλους ότι δεν τους έχει πλησιάσει κάποιος γι’ αυτό και είναι καθαρή η διαφορά των δικών τους πολιτικών θέσεων σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Είπε, ακόμη, ότι στο δ.σ. θα παλέψουν πολύπλευρα, ξεκινώντας από την εβδομάδα η οποία μας έρχεται γιατί τα προβλήματα που καίνε το νησί είναι πολλά, όπως η αντιπυρική προστασία, το θέμα σε σχέση με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τη στελέχωσή τους, η κατάσταση στο νοσοκομείο κ.α.